Barnehageplass mot alle odds

Jeg har skaffet meg jobb jeg kan jobbe hjemmefra me,d fordi Leo ikke har krav på barnehageplass før neste høst. Siden vi ikke har hørt noe frem til nå tenkte vi at barnehage ikke var et alternativ i år, og jeg gledet meg til å være hjemme med leo ett år til. Men ting blir aldri som man planlegger, og jeg prøver desperat å se det positive med dette.

I dag fikk vi en telefon fra barnehagen rett over veien her om at Leo har fått barnehageplass, og at brev er på vei. Styreren sa vi har to ukers svarfrist, men han ville vite om vi kom til å svare ja eller nei. Jeg ble tatt skikkelig på senga, og stammet frem at jeg måtte ringe ham tilbake om noen minutter så vi fikk tid til å diskutere det litt. Etter en kjapp diskusjon ringte jeg tilbake, og med tårer i øynene sa jeg ja til plassen.

Da jeg la på kom tårene for alvor, og jeg kikket bort på Leo. Når ble babyen vår så stor?? Jeg og sambo har mange spørsmål til barnehagen da vi ikke har fått sett noe på det. Leo skulle jo ikke i barnehage enda! Så vi har fått lov å komme til barnehagen på mote i morgen for å snakke med styreren, og da kan vi stille de spørsålene vi vil ansikt til ansikt. Det er jo bra vi har fått plass, det er kniving om plassene nå! Men jeg kan ikke for at det stikker i hjertet mitt med tanke på å sende min lille skatt i barnehagen og overlate ansvaret av det kjæreste jeg eier til fremmede… tenk om han hater det! Tenk om han ikke liker alt bråket og barna!? Leo er en utrolig blid og glad gutt, hva om det endrer seg når han begynner i barnehage?

Mitt stakkars mammahjerte har fått seg en støkk i dag… Gruer meg til møtet i morgen, da kommer det til å bli «virkelighet!»

Det er ikke lett å være mamma….

8 tanker på “Barnehageplass mot alle odds

 1. Nei det er ikke lett å være mamma… jeg silter med det samme selv. Nå i høst begynte 2åringen vår i storbarnehage (tidligere gikk hun i familiebarnhage), og jeg syns det var pyton å sende henne dit, siden hun trivdes så godt i den andre barnehagen. Men det har gått over all forventning. Hun storkoser seg 🙂 Men om noen mnd skal lillejenta vår (som nå er 8mnd) også begynne i barnehage, det blir verre. Hittil har jeg vært avslappet til det, men nå begynner jeg å grue meg veldig til å levere henne fra meg. Selvom jeg vet at det kommer til å gå veldig bra 🙂

  Masse lykke til iallefall. Det kommer til å gå kjempebra 🙂

  • Takk for at du deler erfaringen din med meg!! Trenger masse sånt nå!! 😀
   Jeg gruer meg skikkelig til å sende ham i barnehage, men jeg vet jo at det kommer til å ble bra på lang sinkt. Men det blir fryktelig rart å ikke ha ham rundt meg hele dagen, og jeg kommer til å savne han noe helt fryktelig!!!

   Lykke til med minstejenta når hun begynner i barnehage! 🙂

 2. Usj ja. Jeg har det på akkurat samme måte! Det å ikke vite til enhver tid hva lilleprinsen min holder styrer med og hvordan han har det! Tenk å la en «fremmed» ta hånd om hjertet mitt! Trist ja, ufattelig…
  Men må man så må man, og det er no verst for oss mødre som er vant til å ha disse små rundt oss hele tiden.

  Kevin har vært i barnehagen en liten uke, og det har gått strålende. Han trives og er glad og fornøyd, men nå er det jo familiebarnehage da, men bare 3 andre unger i tillegg…

  Vil egentlig bare være hjemme med han jeg, men kan jo ikke det heller… Pyton! :p

  • Godt å høre det går bra med lille Kevin. Jeg er spent på å høre hva de kan fortelle oss om barnehagen i morgen, men jeg hater tanken på å sende leo fra meg, om så bare for noen timer… Det er ikke lett å være mamma….

 3. Håper det gikk bra med deg, TT. Tror du har det verre enn lillegullet ditt, og det er litt sånn det skal være tror jeg. Jeg vet ikke hva som er normalt å føle når man gjør sånt, men jeg ser at det ikke kan være lett for noen mødre å sende sitt gull avgårde slik.

  • Ja det går bra med meg. For her dag som går blir det lettere og lettere å tenke på at han skal i barnehage, og selv om det er litt trist er det jo mest bra! 😀
   Han kommer til å elske barnehagen, og jeg unner ham det sosiale og aktive han får der som han ikke får hjemme. Tror han kjeder seg litt hjemme, så blir godt for ham med noen nye rutiner 🙂 Men mammahjertet har fått seg en trøkk som tar litt tid å leges fullstendig!

 4. Tro meg, etter å ha hatt tre barn i barnehage (yngstemann på 16 mnd har gått siden i mai og stortrives han også) kan jeg si at barna mine har hatt kjempegodt av det . Du vet de har det bra når de faktisk ikke vil hjem når de skal hentes :-). I tillegg lærer jo de søte små uendelig mer om sosialiserng og det å omgås andre barn enn de ville gjort om du hadde gått hjemme og stelt med prinsen dag ut og dag inn…
  Så selv om det skulle være hyling når du går, så varer det akkurat et halvt minutt så er det over .
  Lykke til som førstegangs barnehagemor !

  H

  • Tusen takk for at du deler erfaring med meg!! Jeg trenger all hjelp jeg kan få 🙂
   Takk for lykkeønskninger, det går nok bra til slutt. Nå har jeg begynt å glede meg til han begynner i barnehage! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s