Tom Kha Gai on a rainy day

Regnet fosser ned ute, og jeg har en ganske dårlig dag inne. Helg er ikke min sterkeste side, og jeg blir som regel litt grinete i helgene. Da er trikset å finne noe som gjør meg glad og varm. Jeg elsker å sitte med tekoppen å høre på regnet, og se bladene på treet rett utenfor vinduet dryppe av alt vannet fra oven. Mat gjør meg også happy, og det finnes ingen bedre middag på en regnfull dag enn Thailandsk kyllingsuppe, Tom Kha Gai! Den fører meg rett tilbake til Thailand, og den varmer så utrolig godt opp hele kroppen og sjelen. Perfekt på regntunge dager 🙂

Det finnes mange oppskrifter på denne suppen, men jeg foretrekker denne som jeg har fått av min gode venn Eivind. Han lager en magisk verson av denne, men jeg syns ikke jeg gjorde så ille jobb selv 😉 hehehe…

Oppskrift på Tom Kha Gai (2 pers):

200 g kyllingfillet
400 ml kokosmelk
6 skiver Galanga
2 sitrongress strå (knuses og skjæres i 5 cm lange biter)
4 kaffir limeblader
2 shallottløk (små fra Thailand. kan bruke 1/2 stor) Finhakkes
75 ml eller 1/4  Tom Ka paste (fyll kokosmelk boksen halvfull med vann og tilsett samtidig)
1 ss fiskesaus
en klype salt
1 ts sukker
1 løk i båter
2 tomater (ta ut kjernen og kutt i båter)
1 vårløk kuttet i 3 cm lange biter
1-2 ss limejuice
Frisk koriander til garnityr

 1. Kok kokosmelk, galanga, sitrongress og limeblader i ca. 5 min.
 2. Tilsett buljong og vann. Kok opp.
 3. Tilsett kylling, løk, vårløk, shallottløk, fiskesaus, sukker og salt. Kok i ca. 5 min.
 4. Tilsett tomat og kok opp. Smak til med lime.
 5. Strø over finhakket koriander rett før servering.

Denne suppen passer perfekt som trøstemat, diett-mat, forrett og hovedrett. Passer i mine øyne best på en regnfull og tris dag, men kan spises til alle anledninger 🙂 Håper det smaker!

   

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s