Navnefest del 1

Planleggingen!

Å planlegge navnefest er ingen spøk. Det er mye som skal klaffe, man vil ha en viss stil på det, og det er mye som må gjøres. Vi begynte med å skrive navneliste, noe som i seg selv kanskje ikke er så vanskelig, men det er vanskeligere enn det høres ut!! For skal man invitere kun familie, eller skal man invitere venner også? Og hvilke venner skal man velge? Og skal man invitere med eller uten barn? Jeg har mange bekjente, men de som er virkelig nære venner er likevel litt for mange til at jeg kan invitere alle til noe slikt om vi vil holde det litt lite. For inviterer jeg den må jeg invitere de også, og inviteres de må han også inviteres. Jeg vridde og vrengte på navnelista flere ganger, og min kjære hadde like store problemer der. Hadde vi invitert alle de vil VILLE invitere hadde lista blitt alt for lang, og vi ville blitt ruinert! Til slutt fant vi en grei løsning, og vi kunne ikke vært flere! Vi valgte også å invitere uten barn for å få ned antallet.

Så var det å bestille invitasjoner og finne lokale. Vi lette høyt å lavt etter et rimelig lokale som kunne romme 30 stk, og det var ikke bare bare! Invitasjonene måtte sendes ut før vi fant lokale, og jeg syns resultatet ble bra! Jeg laget invitasjonene på nett via FotoKnudsen, og selv om det ikke var vanskelig tok det jo litt tid. Da ble i alle fall invitasjonene personlige isteden for masseproduserte, og slikt liker vi!

Bordkort måtte også fikses, og min kjære mamma stilte gladelig opp. Hun er kreativiteten selv, og er veldig flink med hobby-saker, og da med bordkort som en av sine spesialiteter. Jeg ante ikke hvordan jeg ville ha dem, men under en shoppingrunde med mamma fant vi både inspirasjon og materialer. Så var det bare å sette seg ned å fikse dem! Mye arbeid, men mamma gjorde prestasjonsarbeidet, mens jeg limte på bling og bamse. hehe.. Vi fant et nydelig gjennomsiktig papir med lyseblå marmorering som vi limte delvis over et hvitt ark. Marmorering-arket limtes bare øverst så det hang løst, og det gjorde bordkortet mer levende. Så limte mamma på blå silkebånd, og jeg limte på blå «diamanter» og lyseblå bjørner. Ble skikkelig fint!

Vi bestemte oss for koldtbord til mat, og med god hjelp fant vi en fin liste med ting vi villa ha på bordet. Man må jo ha blanding av kjøtt og fisk, og jeg syns det ble bra. Roastbiff, svinesteik, spekemat, kyllinglår, røkelaks, fiskemousse, potetsalat, kyllingsalat, råkostsalat, grønn salat, waldorfsalat, brød… Det ble i alle fall noe for en hver smak! Salatene og fiskemoussen skulle være hjemmelaget, og det fikk vi til! Kaker må vi jo også ha, og suksesskake, kransekake, kvæfjordkake, marsipankake, ostekake og sjokoladekake ble fordelt rundt til de som ville lage dem! Jeg endte opp på suksesskake, og den ble helt perfekt, i alle fall til å være første gang jeg laget den! Drikke kjøpte vi i Sverige, og bokser med brus er sååå mye mer praktisk enn flasker!! Vi kjøpte også en del andre ting, og vi fikk en fin tur i tillegg til at vi sparte litt penger.

Så fant vi endelig et lokale, og de skulle bare ha 200,- for å leie det ut! Svigers bor like ved, så var vel de som fant det. Det passet perfekt til 30 stk, og jeg var sjeleglad for å få det strøket fra lista. En ting mindre å tenke på!

Bestemor kom ned en uke i forveien for å hjelpe oss med Leo, og med diverse matlaging. Hun stod også for kransekaka, og den ble DIGG! Hun var i alle fall utrolig god å ha i nærheten, og vi har fått uvurderlig hjelp av henne denne uka!

Jeg fant også ut at jeg skulle lage minnebok til lillegull som folk kunne skrive hilsner i. Og når jeg bestemmer meg for å gjøre noe blir det som regel aldri halvveis, så da tenkte jeg at scrapping kunne være en god idè! Så bar det ut for å kjøpe inn utstyr, og takk gud for salg, sier jeg bare!!! Jeg måtte også skrive ut bilder i papirform som jeg kunne lime inn i boka, og det tok TID! To kvelder satt jeg, og det var to kvelder som egentlig burde brukes til andre ting. Men bra ble det, og så vidt jeg kan se nå så skrev alle hilsner i den 🙂 Jeg syns i alle fall det var vel verdt tiden jeg brukte på den, og angret kun da jeg satt og jobbet med den.. hehe..

Så skulle det settes opp bord og dekkes opp, og jeg sender en stoooor takk til Silje og Inger Johanne som stilte opp og hjalp meg med dette! Mens jeg satte opp blomsterdekorasjoner dekte de bordene, og til slutt brettet jeg servietter i vifteform. Tatt i betrakning at jeg ikke har satt opp dekorasjoner på over 6 år, syns jeg de ble ganske bra! Den på bildet ble ikke den fineste, men ble ikke så værst den heller 😉 Vi hadde hvite duker med lyseblå løper på, og så spredte jeg krystall-lignende stener langs midten av bordet.

Med ekstremt god hjelp fra venner og familie kom vi i mål når vi skulle, og jeg sender også en stor takk til min kjære samboer som hjalp til med innkjøp og kjøring hit og dit! Han kom også med gode ideer, og jeg hadde ikke greid dette uten ham ved min side! Love u masse!!!

Da har dere fått et lite innblikk i hvordan planleggingen var, og jeg legger ved noen ekstra bilder av scrappingen siden det har blitt etterspurt 🙂 Ble ikke veldig avanserte greier, men bra til å være første gang jeg gjør dette! 🙂

3 tanker på “Navnefest del 1

  1. Guud, for noen nydelige bilder du hadde plukka ut her fra minneboka.. og den minneboka må jeg si var en helt fantastisk idé! kan jeg stjele den til Oda-Nikolines dåp? Tviler på at den blir like fin som din, med bilder og det hele, men så fint det må være for de små å kikke i når de ikke er så små lenger.. 🙂

    Vel blåst, nå gleder jeg meg til å lese om den store dagen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s