Navnefest del 2

Den store dagen!!

Så kom endelig den store dagen vi har planlagt så lenge. 27.03.11 i Oslo rådhus skulle seremonien holdes, og vi pyntet oss opp. Jeg hadde på meg en grønn og hvit kjole jeg kjøte i Thailand i fjor, og med nye fin-sandaler og dressjakke ble det et bra antrekk. Junior fikk på seg ny fin dress som bestod av bukse, skjorte, vest, jakke og slips, og han ble TØFF!! Har ikke bilde akkurat nå, men det kommer vel. Til rådhuset vi dro, og seremonien var så flott! Jeg er utrolig glad for at vi valgte navnefest istedenfor dåp, for seremonien var både høytidelig og underholdende. Den var i regi av Human-Etisk  forbund, og varte 50 minutter. Akkurat passe! Familiene våre var tilstede, og det var virkelig koselig. Vi ble ropt opp en og en for å å motta navnetavle, og det var kor som sang og musikere som spilte piano og fiolin. Og så slapp vi alt jesus-tullet som vi ikke er så fan av, og vi slapp å stå og love noe vi ikke kan holde. Veldig bra!

Etter seremonien dro vi hjem for å hente noe av maten, og for å fikse et par ting. Lene og Inger Johanne var allerede i lokalet for å legge opp maten og tenne lys før vi kom, og de satte IKKE pris på at jeg hadde skrevet fin arbeidsliste til dem!! hehe… Bra jeg er så snill ellers, eller så hadde jeg fått den trykt opp en viss plass, i følge jentene. Da vi kom opp til lokalet hadde de gjort ferdig det meste, og det var bare maten vi kom med som manglet. De hadde gjort en perfekt jobb, og jeg er så glad de kunne gjøre dette!! Vi fikset siste rest, og så kom resten av gjestene.

Siden sambo nektet plent å holde velkomst-tale måttejeg til pers der, og jeg H A T E R å prate foran mennesker! Jeg stammer, skjelver og dummer meg ut. Jeg husker ingenting fra jeg plinget i glasset og til jeg satte meg ned igjen, men alle påstår jeg holdt en bra tale. Resultatet er på film, så jeg gruer meg veldig til å se den! hehe.. Alle spiste og koste seg, mamma holdt en flott tale på rim, svigermor holdt en koselig tale, og praten gikk fint på alle bordene. Maten var nydelig, og kakene var enda bedre!

Leo fikk mange flotte gaver, og alle skrev hilsner i boka jeg hadde laget. De fleste tuslet seg hjem etter noen timer, og vi fikk god hjelp til rydding etterpå av venner og familie. Mødrene mine og søskenene mine skulle kjøre hjem til hjembyen min etter festen, og jeg syntes så synd på dem!!! Men før de dro hjalp de til med det de kunne, og jeg er evig takknemmelig! Tante var også en velsignelse å ha igjen til slutt, og hun fikk gjort masse før hun dro. Svigerfar kom å hjalp oss etter vi hadde kjørt første lasset hjem, og vi fikk vasket og ryddet alt samme kveld så vi slapp å dra tilbake i dag (mandag).

Det ble faktisk nesten ikke kake igjen, bare noen små fliser, og selv om det ble en del mat igjen så hadde jeg trodd det kom til å bli mer restemat! Vi koser oss alle fall i dag, og jeg som hadde tenkt å invitere naboer og barselgruppe på restebesøk må revurdere dette. Jeg får heller bake en ny kake jeg kan invitere til! hehe..

Alt i alt ble det en flott dag for lillegull, og hovedpersonen selv oppførste seg eksemplarisk både under seremonien og på festen etterpå. Han lo og sjarmerte alle under seremonien, og det fortsatte utover dagen. Lille gullet vårt er virkelig en solstråle i livet vårt!!

Jeg sender en enormt stor takk til mamma, stemamma, bestemor, svigermor, svigerfar, tante Marit, Silje, Inger Johanne, Lene, og alle andre som hjalp meg og sambo før, under og etter festen! Dere er supre, og jeg skylder dere big time!!! (om jeg har glemt å nevne noen får dere skrike ut, så adder jeg dere på!) Jeg er så glad i dere!!!

Nå er jeg bare glad dette er overstått, og neste slik type fest er om 15 år når gullet skal komfirmeres. Da har jeg noen år på å komme meg på! hehe… Jeg sitter i alle fall igjen med mange gode minner fra denne dagen, og jeg føler vi ikke kunne gjøre noe annerledes. Bilder har jeg ikke fått lastet inn enda, så jeg får se om jeg gidder etterhvert… Først må jeg bli menneske igjen! 😛 Det eneste som er leit etter dette er at jeg fikk ikke tatt noen bilder selv, og de som tok bilder med kamera mitt fikk nesten ingen skarpe bilder. Det ble mest uskarpe, og de kan ikke brukes 😦 Så nå håper jeg virkelig noen andre har bilder vi kan få kopiere og skrive ut på fotopapir så jeg kan lage nytt album!

Ferdig dekorasjon!

8 tanker på “Navnefest del 2

 1. Høres ut som en virkelig velykket feiring. 🙂

  Et lite tips når du ser på videoen fra talen: Husk hvor nervøs du følte deg og se hvor lite av det som egentlig vises utad. Det som fikk meg til å gå fra total jernteppe til faktisk å trives med å prate foran forsamlinger, var å se video av meg selv fra en presentasjon hvor jeg var pisse-nervøs. På videoen så jeg at den nervøsiteten som syntes, var bare av bitte liten brøkdel av den jeg følte. Det at nervøsiteten ikke syntes så godt, gjorde meg igjen i stand til å slappe mye mer av. Bare ett lite tips. 🙂

  • Takk for det, syns i alle fall selv at det ble en flott fest! 😀

   Takk for tips til deg også. Må nok kvinne meg opp til å se videoen (hater å høre meg selv prate på film) men skal huske det du skriver her! 🙂

 2. Du var nok flinkere til å holde tale enn du tror! 😀

  Tips (tror ikke du trenger det, siden du sikkert er flink, men er bare så lysten til å si det likevel!) : snakk fra basskassa! Fleste jenter bruker stemmen sin fra halsen og opp (noe som gir sonat stemme), men det blir så mye klarere (og sexy’ere) når vi faktisk klarer å snakke fra basskassa (dvs fra magen og oppover!). Men jeg ser at du har svai (har sett det fra tidligere bilder av deg), så om du retter litt på ryggen (vet det ikke er lett!), finner pusten fra rak rygg og rett fra magen, så kommer det veldig klart fram en fin bass! Og det virker også som om nervøsitet og alt det der ikke får plass i magen når man bruker magen og brøstkassa til å tale med. 😉 (tror det har noe med at bass faktisk roer ned nerver, mens derimot lys stemme forsterker…en sånn snål teori jeg har som jeg tror stemmer!)

  Mvh en som tør å skryte av at er flink til å holde taler og det som er…får daglig trening på det fra alle instruktørtimene mine. 😉

  PPS, har faktisk aldri vært på navnfest før, så det var spennende! Vært på dåp, men det ekke det samme tror jeg?

  • Takk for tips 🙂 Som den coachen og servitøren/bartenderen jeg er så kan jeg å snakke med bassen for å bli hørt, så snakker aldri med «stemmen». Som den danseren jeg er har jeg alltid rett rygg, og svaien hjelper meg faktisk å være rett og rakrygget. Det hjelper stemmen veldig bra! 🙂 Jeg er nok ikke veldig dårlig på å holde taler, men jeg har alltid vært flinkere skriftlig enn muntlig, så jeg kan skrive de nydeligste taler på no time, jeg greier bare ikke å snakke dem ut.. 😦

   Navnefest er veldig forskjellig fra dåp, og det er veldig deilig å slippe masse tørt prat fra en mann som sikkert har brutt like mange bud som resten av oss! Vi slipper også å love noe vi ikke kommer til å holde, vi blir bare ropt opp med navn etter en fin tale av en hyggelig dame, og så står vi på rekke og rad noen minutter til alle har fått navnetavlen sin. 🙂 Så spilte de litt fin musikk, og det var det. Veldig bra seremoni!! 😀

 3. Så fint å lese om navnfesten til Leo Nicolai 🙂 Hørtes ut som en virkelig minnerik dag for dere! Synd med bildene, men jeg håper med deg at noen har tatt noen brukbare. Med 30 gjester er vel sannsynligheten stor for det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s