Nytt helsekostprodukt: Chlorella

Jeg mangler ganske mye i kroppen av mineraler og vitaminer, og jeg spiser latterlig lite frukt og grønt i forhold til hva jeg burde. Jeg tar jo omega 3, jern og magnesium, men det er ikke nok til å veie opp for det jeg ikke spiser. For å prøve å få bort fettet mitt har jeg begynt å ta fettsyre-tabletter, og de funker greit de, men jeg mangler fortsatt mye. Men i går fikk jeg et bra tips fra den skjønne Faustina, og jeg må si at det var det beste tipset jeg har fått på helsekostfronten ever! Hun anbefalte meg nemlig Chlorella, og etter litt søking fant jeg den infoen jeg trengte, og jeg bestilte meg disse tablettene. Her er i alle fall infoen jeg fant på siden jeg bestilte fra, super-nature.no

Bakgrunn/historikk

Chlorella har eksistert på jorden i mer enn 2,5 milliarder år. På grunn av Chlorella-algens sterke cellevegg og usedvanlige evne til å motstå ytre påvirkninger, har den vært i stand til å overleve helt opp til vår tid. At den uforandret har greid å overleve, vitner om genetisk stabilitet og effektiv DNA-reparasjonsevne. Man har fundert på om Chlorella kan være det første leddet i næringskjeden, den første, encellede planten med en klart definert kjerne innenfor sine cellevegger. Dersom den virkelig er jordens første grønne plante, er alt planteliv vi kjenner i dag bygget på den.

Hva er Chlorella?

Chlorella er en grønn, encellet ferskvannsalge. Hver Chlorella-celle er en selvforsynt, hel organisme, med cellekjerne og en mangfoldighet av næringsrike og helsefremmende stoffer. Hele fotosyntesen foregår i hver eneste lille celle. Dette resulterer blant annet i en usedvanlig høy konsentrasjon av næringsstoffer i Chlorella-algen.

Hvilke næringsstoffer finnes i Chlorella?

Chlorella forsyner oss med en rekke viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer – noen av dem får vi sjeldent i vårt daglige kosthold. Algen inneholder imponerende mengder av blant annet vitamin C, betakaroten, vitamin B (B1, B2, B3, B6, og B12), folinsyre, vitamin E og vitamin K. Chlorella inneholder flere mineraler, som kalium, kalsium, magnesium, sink, jod og jern. Den inneholder 50- til 60% protein, nesten dobbelt så mye som i soyabønner og ca. 5-7 ganger så mye som i hvete og ris. I tillegg inneholder den 19 aminosyrer (inklusive alle essensielle fettsyrer og aminosyrer). Chlorella er vår viktigste, naturlige klorofyllkilde.

Chlorella er en av de rikeste, naturlige kilder til DNA/RNA og klorofyll, og er rik på jern, sink og jod. Den er bl.a. rik på lysine, noe som mangler i et kosthold basert på hvetemel. I tillegg er chlorella er rik på vitamin B-12 , som vegetariske dietter gjerne mangler.

Kan Chlorella erstatte vitamin- og mineraltilskudd?

Chlorella er ingen erstatning for vitaminer og mineraler, men når du tar Chlorella kan kroppen bedre nyttegjøre seg disse. Chlorella gir deg imidlertid mange naturlige vitaminer, mineraler og næringsstoffer som du ikke får i syntetisk framstilte multivitamintilskudd. Viktigst av alt; den inneholder klorofyll og essensielle fettsyrer som ikke eksisterer i de mange multivitaminproduktene på markedet.

Er Chlorella nyttig for kroppsbyggere?

De essensielle fettsyrene i Chlorella gjør denne planten i stand til å reprodusere og fornye sine celler raskt. Chlorella gir oss de essensielle fettsyrene som er så avgjørende for den raske cellefornyelsen. Chlorella effektiviserer og optimaliserer således næringsomsetningen i kroppen, slik at økning av muskelmasse, eller reduksjon av fettvev aksellereres.

Hva er forskjellen på Chlorella og spirulina?

Begge inneholder store mengder proteiner og vitaminer. Men Chlorella inneholder opptil 7 ganger mer klorofyll enn spirulina. Forskning av ledende mikrobiologer viser at spirulina er en mer primitiv organisme enn Chlorella. Den er flercellet, og den mangler en fast cellekjerne. Det vil si at DNA og RNA-stoffene i Chlorella er av bedre kvalitet enn i spirulina. I tillegg inneholder Chlorella mer naturlig jern enn spirulina. Selv om dette er i små doser, er jern viktige for dannelsen av røde blodlegemer for opptak av oksygen til alle kroppens områder.

Vil Chlorella hjelpe meg å gå ned i vekt?

De som tar Chlorella under faste opplever et høyere energinivå, fordi Chlorella inneholder 60% protein og dermed er et fullverdig ernæringsprodukt. Chlorella demper sultfølelse, og mange opplever at de ikke lenger har lyst på unødvendige søtsaker. Hvis man tar Chlorella mens man følger en diett, kan Chlorella hjelpe til å regulere den naturlige balansen i kroppen, slik at en permanent endring kan oppnås både i den generelle helsetilstanden og i kroppsvekten. Chlorella kan inngå som et positivt tilegg til ethvert velbalansert slankeprogram.

Kan jeg ta Chlorella sammen med foreskrevet medisin?

Ja, Chlorella vil ikke ødelegge eller innvirke på effekten av dine medisiner, verken de som er reseptbelagte eller de som kjøpes over disk. Vi anbefaler imidlertid at du konsulterer en lege, og følger legens råd dersom du har helseproblemer.

Hvor mye, og hvor ofte bør jeg ta Chlorella?

Fordi Chlorella er et naturlig ernæringsmiddel (grønnsak), kan du innta store mengder uten bivirkninger. Chlorella kan tas én eller flere ganger pr. dag , før måltider eller på tom mage. Vi anbefaler de som starter med å begynne med 1- 2 tabletter sammen med mat inntil tre ganger om dagen, og øker gradvis. De fleste tar normalt 15-20 tabletter eller 1 pakke granulat pr dag, og noen tar 25-30 tabletter eller 2 pakker granulat om dagen, i perioder hvor ernæringsbehovet er større enn vanlig. Enkelte opplever en raskt effekt, mens andre trenger 3- 6 måneder eller mer før de oppnår merkbar virkning. Jo lengre man tar Chlorella, jo bedre resultat. Det er normalt å kjenne seg litt tung i hodet og løs i maven til å begynne med, når avgiftningen av kroppen starter.

Hva koster det?

Det er rimelig, omtrent det samme som en avis eller en kopp kaffe om dagen. Det er ikke mye for langvarig forbedring av egen helse. Dersom kroppen ikke kan nyttegjøre seg et produkt, hjelper det ikke hvor godt det er. Det er ikke antall og mengde næringsstoffer du spiser, men kroppens utnyttelsesgrad av næringsstoffer som gjør forskjellen. Lykke til!


Så da gleder jeg meg til den nye kuren kommer i posten så jeg kan se om det funker på mangler her og der, om det funker slankende, energi givende osv.. Så stay tuned, jeg kommer til å oppdatere dere om hvordan det går 🙂

7 tanker på “Nytt helsekostprodukt: Chlorella

 1. Wow! Det vakke verst pris for å si det sånn! I helsekost koster det MYE mer!

  Men uenig i en ting som står der: at det er bedre enn spirulina. Jovisst, på en måte er den det ut i fra næringsinnholdet og at den er mye mer detoxerende enn spirulina og at det faktisk fjerner mye tungmetaller i kroppen som ikke spirulina gjør; sånn sett er chlorella bedre enn spirulina. Men ellers kommer det an på hva behovet for brukeren om hvilke av de to som er best. Feks vil ikke en venninne av meg bruke chlorella fordi det er rikelig på B12, så derfor kombinerer hun spirulina og chlorella. Og for min del også, så ville jeg frøset mye MYE mer nå på vinteren om jeg tok chlorella, så jeg velger derfor å ta chlorella til sommeren og eventuelt kombinere det med spirulina. Men feks for din del, så er chlorella best fordi du har bebis nå og sikkert ammer+ at det har enda mer slankende og oppstrammende effekt enn spirulina. Så man må vurdere det ut fra brukeren og brukeren hva som er best for den enkelte.

  Men neste vinter, hvis jeg blir her i Norge, skal jeg ikke verken ta spirulina eller chlorella, for nekter å fryse sånn igjen. Men vil heller ta dette alternativet:

  http://www.helsekost1.com/BIO_LIFE_Multi_Greens_pulver_100g_Pulver/p445298_1941344.aspx

  den koster ca 600 kroner på helsekost, men bare 300 her på nett. Den er laget for norske forhold og tilpasset oss som fryser på vinteren. Den skal tilsvare det spirulina og chlorella gjør, bare bitte litt mer av noen mineraler og mindre av noe vitaminer osv osv….men fin til vinteren! 🙂

  Men generelt imponert over at du tok såpass initiativ til å lese det på spreng og så ta valget om å prøve det. Flere andre jeg har anbefalt chlorella og spirulina til (dvs de som har klaget på det ene og det andre av energimangel osv osv), har likevel ikke giddi å undersøke og gjøre noe med det , men heller fortsatt med å klage. Jeg tenker som så: okey, selv om du syntes spirulina eller chlorella ikke er noe for deg før du har prøvd det, og så forklarer du det med at du er skeptisk til naturmedisin osv osv….okey; , gå så og undersøk etter andre alternativer for å få samme effekt da! Men det har de ikke gjort, og de sliter fortsatt med de samme problemene…Skjønner dem virkelig ikke…

  Og når jeg da har nevnt det med at det er viktig å drikke mye vann med tanke på nyrene, så har de blitt redde for produktet! nei da vil de ikke ta det, for da er det plutselig farlig siden det kan i siste instans føre til nyreskade og verste innstans hjerneskade om man får i for mye proteiner. Men hallo: drikke vann? Som du sa så bra: motivasjon til å fylle på med vann!

  Men: alle de som jeg kjenner som enten bruker spirulina eller chlorella; de har heller aldri sluttet med det. 😉

  masse lykke til med bruken! Blir spennende å følge med framover hvilen effekt det vil ha på deg! 😀

  ps, forøvrig et poeng du skrev som jeg ikke har tenkt på: man blir jo deppa av å ha lite energinivå…eller så har man generelt lite energi nivå når man er små deprimert eller deprimert….det henger liksom ikke på grep å ha masse energi og samtidig være deppa! Så why not at chlorellaen skal kurere deppaheten? 🙂

  pps, har fulgt med på detox-trenden, men her merker jeg mange sprikende forskning og meninger på hvor nødvendig det er med detox. Noen vil ha det til at velfungerende nyrer og nok vann gjør nytta+ at kroppen har en egen fin måte å gjøre det på, mens andre som har detoxa, ville aldri gått tilbake for å la være. Her er det vanskelig å finne nøytral kilde for hva som er riktig og uriktig hva angår detox. En artikkel om detox til undring:

  http://www.side2.no/helse/article1536011.ece

  Ps, der gikk røykepausen min gitt. 😉

  • Nei syns ikke den prisen var så ille 🙂 Jeg har ikke prøvd noen av dem, men jeg prøver chlorella siden jeg ammer. Det er nok som du sier at de to er til hvert sitt bruk og til hvert sitt formål 🙂

 2. Mye bra som står her. Tar selv dette chlorella kosttilskuddet:
  http://kostholdsbutikken.no/sun-chlorella-supermat-300tabletter
  og er kjempefornøyd med det. Det er GMP sertifisert og det brukes en spesiell teknikk i fremstillingen der de knuser celleveggene slik at chlorellaen taes lettere opp i kroppen. Noe som igjen gjør at man kan nyttiggjøre seg virkestoffene bedre.

  Det er mye rart der ute, noen selger chlorella som er beregnet å brukes i akvarium som kosttilskudd. Derfor er det viktig å finne noen som har et seriøst merke som sun. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s