Julen 2010

Det har vært en travel jul i år, og vi var vel mer slitne da vi kom hjem enn da vi dro hjemmefra. Til tross for den triste beskjeden tre dager før jul, har det vært en koselig jul hjemme hos familien min. Det har vært masse god mat, mange julekaker, julestrømper, juleselskaper og familiekos. 

22.desember: Den lange bilturen starter. Vi passer på at Leo ligger godt i bilstolen og at han ikke har for mye klær på seg, og så kjører vi mot min hjemby. Vanligvis bruker vi 6 timer på å kjøre, men siden vi har med en liten tass må vi regne litt mer tid. Bilen blir pakket med drikke, kjels, tepper og puter, og vi er klare til å dra. Julegaver og bagasje tar veldig stor plass, og jeg kan med sikkerhet si at vi ikke hadde plass til en eneste liten ting til! Leo sov hele turen bortsett fra på de to lange stoppene vi la inn, og var som vanlig det snilleste lille gull på jord! 😀 10 timer brukte vi på turen. Så vi var passe slitne da vi kom frem! Inger og mamma setter opp juletreet, og så hjelper de fleste til med å pynte treet.

23. desember: Lille julaften, og vi tar livet med ro etter en laaaang biltur. Vi kjører ut på øya og besøker bestemoren min, og Leo syns det var stor stas å få se igjen oldemoren sin! Han pratet og koste seg, og smilet er aldri langt unna. Vi fikk pratet og sladret litt om alt og ingenting, og så dro vi å handlet litt før vi dro tilbake til mamma. Spekemat med eggerøre og annet digg tilbehør står på menyen, og blir servert til grevinnen og hovmesteren. Og ja, vi lo like mye i år som i fjor. 😉  Jeg får endelig smake favoritt julebrusen min som ikke selges i Oslo, og lykken er komplett! Etter middag spiser vi litt julekaker og koser oss.

24. desember: JULAFTEN!!! Vi våkner opp til vanlig tid (dvs når Leo våkner i 10-tiden) og finner ut at vi har vært så snille i år at julenissen har fylt opp strømpen vår i år også. Så heldige vi er!! 😀 Jeg tar med Leo med meg ned til stuen, og han har på seg nissepysjen sin og nisselue. Der er tv’n allerede slått på, og vi gjør oss klar til en dag foran den. Først er det snekker Andersen og julenissen, så tre nøtter til Askepott, etterfulgt av reisen til julestjernen.  Kl. 12 er det julegrøt, og vi er veldig spente på hvem som får mandelen i år. Og gjett hva, I ÅR BLE DET MEG!!!!!! HURRA!!!! Det er så lenge siden sist at jeg kan faktisk ikke huske sist jeg fikk mandelen. Så dette var moro! 😀 Vi fortsetter foran tv’n med disneys jul, og så tusler vi oss opp for å pynte oss. Selv om jeg ikke er heeelt fornøyd med magen min lenger, falt valget på en inntilsittende minikjole. Jadda….. Jeg kunne sett bedre ut, men faen heller, jeg kunne absolutt sett verre ut også!! Leo fikk på seg «smokingen» sin, og jeg må si at agent 0,07 (Leos kallenavn for enkelte venner av kjæresten) tok seg riktig så flott ut tross sin unge alder! 😉 Min kjære var råflott i dress, og jeg smeltet litt innvendig da jeg så han. *sukk* Så kom onkelen min, datteren hans på 8 og bestemor på besøk for å spise julemiddag (pinnekjøtt) og pakke opp gaver, så totalt var vi 11 stk på kvelden. Veldig koselig! 🙂 Alt jeg fikk sto på ønskelisten min, så jeg er overlykkelig! Av min kjære fikk jeg Klokke i sølv med 4 diamanter på, en ring i hvitt gull og wii fit brett. Mannen er tydeligvis gal! Jeg elsker alle tre gavene, og gleder emg til jeg får strammet inn klokken over nyttår! Leo fikk mange flotte leker og klær, og jeg må si han fikk nok gaver i år! 😉

25. desember: 1.juledag, og jeg, sambo og Leo kjører oss en tur tidlig på dagen. Været er flott, og jeg tar med meg speilrefleksen. Fikk tatt mange flotte bilder, og gleder meg til jeg får sett ordentlig på dem! Vi kjører hjem igjen, og siden vi venter gjester kl.15 er det bare å begynne å ordne seg. Jeg tar på meg samme type kjole som dagen før, bare i grå denne gang istedenfor rød. Jeg tusler meg ned og gjestene har begynt å komme. I år blir vi så mange som 29 stk hjemme hos mamma og Inger, så i år blir det eget barnebord til de største barna. Leo ligger i vippestolen og ser fornøyd ut. Vi spiser koldtbord i dag, og alle har med seg litt. NAM!!! Utrolig mye godt i år (som vanlig), og vi forspiser oss nok en gang. Jeg blir sliten av hyling og herjing som de små forårsaker, så jeg tar med meg en blid Leo opp til tv-stua. Utrolig digg! Dessverre følger ungene etter, så gleden varte ikke lenge. men men. Det er jo bare jul èn gang i året. (Heldigvis) Når alle har dratt tester jeg, min lillesøster Ingvil og afs-studenten vår, Claudia, nye wii fit matten min. Utrolig moro! Claudia er fra Italia og skal bo hos familien ett år. Hun kom i august, og det var nok litt rart for henne å feire jul i Norge. Etter litt trening gikk jeg å la meg sammen med Leo, og sovnet med ham på armen.

26.desember: 2.juledag, og vi skal på familiemiddag til bestemor. Jeg, sambo og Leo drar litt tidligere, og etterhvert kommer resten av gjengen. Vi spiser og koser oss, og bestemor skal sitte barnevakt senere så jeg og sambo kan ta oss en tur på byen. Jeg har fått en liten overdose av stress og mennesker i jula, så jeg får et aldri så lite sammenbrudd når jeg kommer hjem til mamma. Både jeg og sambo er utmattet, så vi blir enige om å være hjemme istedenfor, og nyte litt barnefri. Vi spiller donkey kong på wii som jeg fikk i julegave av svogeren min, og vi sitter å prater og nyter litt kvalitetstid sammen uten barn. Etterhvert kjører vi ut på øya å henter Leo, og vi forbereder oss til hjemreise dagen etterpå.

27. desember: 3.juledag, og vi reiser hjem. Leo er våken det meste av de 9 timene turen tar, men han er blid og glad så lenge jeg sitter i baksetet, så da går det greit. Han er ikke veldig sutrete av seg, så vi har absolutt fått en liten engel! Vi kommer hjem og pakker ut bilen, før vi slenger oss i hver vår lenestol. Veldig slitne, og veldig fornøyde. 🙂

28. desember. 4.juledag, og begravelsen til Eirid, 22. mnd gammel. Ikke en ønskelig avslutning på julen…

Legger ut noen bilder av meg og Leo fra julens festeligheter 🙂

Nissen vår

Vår egen lille gave!

 

Mor og sønn ❤

mor og sønn ❤

 

BUSTED!!! Dietten som gikk til helvete...

Agent 0,07

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s