Meningen med livet

Alle har hørt masse prat om hva som er mineingen med livet. Jeg har som mange vært på leting etter denne meningen lenge, så lenge jeg kan huske faktisk, og svaret har til tider vært så langt unna at jeg har vurdert om det er verdt å leve lenge nok til å finne det ut. Når man som 24-åring sitter og føler seg som en 40-åring er det noe som har gått galt! Men nå begynner ting å falle på plass. Jeg føler meg fortsatt som en 40-åring i hodet og i kroppen, og jeg prater vel noen ganger som om jeg aktisk er 40. De fleste som gjetter på alderen min ut fra oppførsel, viten og livserfaring tipper 35 år. Det sier vel sitt?

Men tilbake til saken, så begynner ting virkelig å falle på plass nå med tanke på hva som er meningen med livet. Ingen, minst av alt jeg, trodde at det å få samboer og barn har vært riktig valg for meg. For første gang føler jeg at jeg gjør noe riktig, og jeg føler at morsrollen er det første jeg virkelig mestrer. Jeg mestret singlelivet og sjekking også, men når jeg ser tilbake var det morsomme år å rase fra seg på, men ikke noe man kan leve hele livet med. Det å beholde Leo og bli mamma er noe av det beste som har hendt meg, og det å møte sambo har vært en velsignese. Endelig gjør jeg noe riktig og som det er mening i!!

24 år tok det å finne denne meningen. Nesten 2 år sammen med sambo, og nesten 8 mnd som mor. Da jeg møtte sambo var jeg slett ikke sikker på om forhold passet meg, men jeg visste han var mr. Right. Da jeg ble gravid fikk jeg panikk, men vi jobbet oss gjennom svangerskapet sammen. Da Leo ble født elsket jeg den lille klumpen med det samme, men det tok lang tid før jeg følte han var min. Nå som han snart er 8 mnd begynner morsfølelsen å komme snikende, og det er deilig å endelig føle seg som en mamma, ikke bare være en. Meningen med livet er forskjellig med forskjellige mennesker. Min mening er å være samboer og mor, og samtidig være meg selv og leve mitt liv med vennene mine og familien min. Venner er viktige å ta vare på, og man må ikke slutte seg helt inn i mammarollen. Man skal ha et liv selv også, ikke bare leve for andre.

Selv føler jeg at jeg har funnet denne balansen, og jeg gleder meg til å se og oppleve fortsettelsen. 🙂

6 tanker på “Meningen med livet

  1. At du er 40 år mentalt, har jeg visst lenge, dvs helt siden din forrige blogg. Husker det gikk først opp for meg i et innlegg hvor du skrev om hva menn sier de vil ha hos en kvinne kontra det de faktisk viser i handling at de vil ha hos en kvinne (dette gjaldt mest menn i 20 årene, og du brukte hjerterknekt som et illustrerende eksempel på det). Det var et veldig godt observert innlegg fra din side som krever at man er i 40 årene for å skue hvordan menn i 20 årene generelt tenker.

    Og da du ble sammen med en over 40, kom det ikke som en overraskelse, fordi de fleste menn i 20 årene som du har møtt på (slik jeg tolker dem da) ellers egentlig ikke har vært mann nok for deg. Det måtte være nettopp din mann, dvs en som har rast fra seg, roet seg ned og som vet å samtale med deg.

    Eneste som avslører at du i grunn er i 20 årene, er utseendet ditt…og at du har en lekenhet og barnlgihet jeg ikke ser hos mange 40 åringer generelt.

    kos kos!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s