Mitt personlige helvete

må være tenner mens gutten fortsatt er veldig liten!!!

Første tanna kom da han var 3 mnd. Greit nok, det tok tre dager, ingen feber og  nesten ingen sutring. Tann to kom like etterpå, og brukte to uker. Heller ikke mye sutring, men litt mer enn vanlig. Begge fortennene nede ute før gutten er 4 mnd, det må da holde for en stund? Jeg fikk første tanna mi da jeg var 1 år! Men nei da… Gutten vår har andre planer! I påsken poppet begge fortennene oppe ut i løpet av en uke, og alle var i sjokk (og er det vel enda) for at han får tennene oppe SÅ tidlig. Nå trodde jeg vi var safe for en stund, og at nye tenner er langt unna. 

SÅ FEIL KAN MAN TA! For her hviler man ikke på sine laubær, nei! Nå holder tann 5 (!!!) på å komme ut, ved siden av venstre fortann oppe. Dette fant jeg ut i kveld, etter en laaaang dag med sutring fra HELVETE, og vi skjønte ikke hva som stakk den ellers blide og harmoniske gutten vår. Irritasjon og frustrasjon går hånd i hånd, og etter 12 timer med sammenhengende sutring, uten at han har åpenlyse grunner for det, kan hvilken som helst forelder får et lite sammenbrudd. Mitt kom i form av å prøve å ikke brøle høyt til min kjære for den minste lille ting. Jeg greide det nesten… Det hjalp å ta med seg vogna (med den lille i) og gå seg en tur til butikken. Går man i høyt nok tempo greier man å gå av deg det meste av raseri, frustrasjon, irritasjon og ting som ligner på dette. Særlig når det er 35 grader i sola og 24 i skyggen. LOVE SUMMER!

Nå får den jævla tanna bare få fart på seg og dra seg ut med minimalt ubehag, og jeg krysser for at nå må det være stopp på tann-produksjonen for en stund! Hvis ikke blir jeg GAL! I morgen går turen til Risør for å stille opp i konfirmasjonen til ene søskenbarnet mitt. Jeg er ikke helt komfortabel med å kjøre så langt i den nye bilstolen hans, for hodet faller veldig fremover når han sover! Liker IKKE! Men men… Siden vi har gitt bort den andre bilstolen får vi bare gjøre det beste ut av det. Får sitte i baksetet og holde hodet hans oppe!

10 tanker på “Mitt personlige helvete

 1. Kjenner jeg gruer meg til tennene dukker opp hos Adine. Kommer nok til å spørre deg om råd 🙂 Fungerer ikke Dentinox i stor nok grad?

  • Jeg skulle virkelig ønske han ventet litt med å få tennene sine! Men men… Dentinox funker til en viss grad, men ikke nok til å fjerne sutringen. *sukk*

   Det beste rådet jeg kan gi er at når du føler for å adoptere bort barnet ditt i ren irritasjon, så gå deg en tur istedenfor 😛 hehehe…

 2. må si de tennene hans kommer i rekord fart! Ikke lett og være liten da nei 😦 Håper den tanna kommer ut uten masse styr og vondt..
  Emma sender over litt sympati-sutring 😉

  • Ja skjønner ikke hva han har spist som gjør at tennene gror i rekordfart! De 4 første har vært minimalt ubehag med, med denne er nok verre.. Syns så synd på ham! Han burde vært eldre før han skulle trengt å ta stilling til tenner.. 😦

   Takker for støtte, Emma! 😉

 3. Den framtidige tannfeen bør belønne dere godt altså!!!!! Ellers er tannfeen ond!

  Ellers masse lykkeønskninger for de kommende tennene! Måtte tannfeen være god!

  • Tusen takk!!

   Jeg har sendt brev til tannfeen om at siden han får tennene så tidlig så vil de være ekstra mye verdt i svette og tårer, så de BØR være verdt litt ekstra! Har ikke fått svar enda, men jeg har høye håp om å få dette godkjent! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s