Regjeringen: Stedet å jobbe for å finpusse egen levestil!

Jeg hater politikk. Virkelig!! Jeg skjønner ikke hvordan mennesker kan bruke livet sitt til å engasjere seg i noe så meningsløst, når alt regjeringen er å ødelegge for oss vanlige folk i gata! Nå var det kanskje litt teit sagt, for de gjør sikkert mye bra også, det er bare det at det bra de gjør blir overskygget av den ene tabben etter den andre! Det er så ille at jeg flere ganger har lurt på om regjeringen er en lekeplass for folk som vil legge ting bedre til rette for sitt eget liv, og driter i alle oss andre!

Jeg har sagt mitt om prostitusjonsloven både en og to ganger. Kanskje tre, om jeg tenker etter… Tåpelig lov som ødelegger mer enn det gjør godt. Det er dog ikke den jeg skal frese over nå! Denne gangen er det pappaperm-ordningen som er temaet, og jeg mener denne ordningen er noe av det dummeste og mest ødeleggende jeg har sett NOEN GANG!!!

Per dags dato er den obligatoriske pappapermen på 10 uker, mens mamma’n er 9 uker (tre uker før babyen kommer og 6 uker etter). Grunnen til at obligatorisk er trukket frem er at pappaer kan ikke velge bort permen sin, ikke engang noen få uker. Er det en grunn til at pappa’n ikke kan ta pappapermen mister familien de 10 ukene, og familien blir satt i en vanskelig situasjon. For pappa’n kan ikke gi sine uker til mammaen, så sant han ikke er for syk til å ta vare på barnet. Og da jobber han jo ikke uansett, så da trenger han ikke perm.

Jeg skjønner hvorfor den obligatoriske permen kom. Det var for å sikre pappa’n tid med barnet sitt, likestilling osv.. Likestilling sier du?? Hvorfor har da mor 4 uker (!!!) mindre tid med barnet enn pappa’n har da?? Hvor er likestillingen i det?? For det er ikke gitt i alle familier at mamma’n skal ha/kan ta resten av de ukene som kan deles mellom partene. Da står hun uten rettigheter! Mens veldig mange pappaer har ikke lyst/tid til å ta 10 uker fri fra jobb for å være hjemmeværende pappa. Skal de da tvinges til det uten mulighet til å slippe unna??

Det er også flere grunner til at denne regelen hisser meg opp. Enkelte familier har det ikke slik at 10 uker pappaperm er mulig! I vår familie går ikke dette. Sambo har en jobb som ikke er mulig å ta 10 uker fri fra uten at vi går konkurs, og han tjener for mye til å kunne få full lønn om han hadde gått ut. Nav har menlig en maksgrense på hvor mye man kan få utbetalt! Så ikke bare taper han 10 ukers arbeid, han kommer til å tape masse penger! Nå kan ikke jeg utdype hva han jobber med, men la meg bare si at det virkelig ikke er mulig å ta fri. Bare to uker ferie er et helvete å få til! Og jeg er arbeidsledig, så jeg har ingen jobb å gå tilbake til. Siden Leo er eneste barnet jeg skal ha kunne jeg tenkt meg å være mest mulig hjemme med han, så hadde jeg kunne tatt sambos uker hadde det vært det beste for oss. Sambo jobber så mye han vil, når han vil, så han har mulighet til å være mye sammen med Leo hver dag. Da er ikke perm nødvendig heller!

Jeg blir provosert! Hva skjer med barnet i vår situasjon?? Jobber ikke sambo greier vi ikke overholde lånene så vi kan miste leilighet og bil, og siden Leo er født etter august er vi ikke sikret barnehageplass før neste år. Om sambo tar perm må jeg få meg en helvetes bra betalt jobb for at det skal gå rundt, og det fort!! Og vi er uansett avhengig av to inntekter for å få ting til å gå rundt, så når permen min er ferdig kan ikke jeg være hjemme uten inntekt. Men vi har ikke plass til å plassere barnet heller, ikke barnehage, og ikke familie. Familien min bor langt unna, og familien hans jobber fulltid og har ikke tid til å passe lillegull.

10 uker pappaperm ble ikke til før to menn på stortinget ble pappa i fjor, og jeg vedder på at denne ordningen KUN kom i orden så de kunne ta lenger pappaperm uten at noen kunne komme med innsigelser! Jeg er veldig for at pappa’n skal få tid sammen med barnet. Men regjeringen må innse at det er ikke alle familier som kan fungere med denne ordningen! Jeg kjenner to familier der foreldrene til barnet gikk fra hverandre så moren kunne få mer bidrag som alenemor. De var fortsatt kjærester, bare ikke på papiret! Trygdesvindel sier du, jeg mener de gjorde rett i det! De hadde ikke greid det uten på grunn av denne TEITE ordningen!

Jeg skjønner virkelig ikke hvordan regjeringen kan komme opp med denne loven uten å legge til rette for at hver familie kan tilpasse litt etter eget behov! Hva gjør vi når mammapermen min er ferdig? Hvordan kommer det til å gå?? I stede for å kunne kose oss med babyen vi har fått, må vi gå å bekymre oss for dette hver enenste dag! Bare for at regjeringen ikke aner hva de driver med! Jeg mener bestemt regjeringen har gått nedenom og hjem, og det er bare mange maktsyke mennesker der med litt for mye tid til overs og litt for mye penger å kaste bort!

Jeg kjenner tårene kommer når jeg skriver dette. Ikke fordi jeg er lei meg, mne fordi jeg er FORBANNET!!!!! Jeg forbanner hele regjeringen og de som kom opp med denne OBLIGATORISKE permen til pappaer, uten noen mulighet for å tilpasses hver enkelt familie! Jeg håper virkelig regjeringen får kjenne på konsekvensene på samme måte vi gjør nå! Hjemmeværende mødre har f.eks. rett på 3000,- i mnd. Hvordan skal man leve på det?? Men det er en annen sak…

Og det værste av alt: De vurderer faktisk å øke til 12 uker! Det er i alle fall sikkert at Norge er IKKE tilrettelagt for å få barn så sant du ikke har 100% 9-16 jobb og har banken full av sparepenger!  Jer eg så sint at jeg ser rødt!!! Ikke faen om jeg går gjennom dette èn gang til! Ett barn får være bekymring nok!

12 tanker på “Regjeringen: Stedet å jobbe for å finpusse egen levestil!

 1. rakk bare å skum lese litt nu, men du kan få permen hans.
  skal komme itlbake med bedre svar seinar i kveld

  • Virkelig!??
   Flott om du vil forklare hvordan senere! Nav ga kort beskjed om at det ikke var mulig da jeg snakket med dem, så blir spennende å høre løsningen! 😀

 2. Du har ikke vurdert å bli dagmamma da? For da får du jo vært hjemme med Leo også. Gubben din kan vel ta gradert uttak, feks en dag i uken, så omgår man systemet litt der også..

 3. eg e virkelig dypt uenig me deg i detta innlegge. eg syns pappa perm er flott. og du spørr hvorfor folk orke å driv emed politikk? vell du e jo engasjert du også i politiske spørsmål. pappaperm e jo eit politisk spørsmål, slik som alt annet her i vår hverdag.

  du kan få pappaukene overført til deg. det er ikke spirka i stein at pappa skal ha de ukene. du må bare sende en søknad til nav å forklare situvasjonen at hos dere har ikke far mulighet til å ta så mye fri fra jobb. og at det vil være mer hensiktsmessig for deg å fortsette å gå hjemme.

  eg syns d e flott med pappa perm før da har far også lov til å si at de skal ha fri. gudene skal vite at eg fikk nok pepper når eg blei gravid å skulle ha permisjon å da syns eg d e flott å kunne si at vi må ha permosjon. og syns det er supert at far kan gjøre det samme. med pappkvotet er far mye mer sikret å få perm. det e ikke alle som har det slik som dere at far kan være hjemme og jobbe når han vil. det kan slettes ikkje vi å da syns eg det e heilt fantastisk at kai kan ha 10 uker der han må være hjemme så han også får sjansen til å bli ordentlig kjent me datra vår på to manshånd.

  • Først: Jeg er veldig for å ha pappaperm som er 10 uker. Ikke misforstå meg 🙂 Det jeg syns er teit er at alle MÅ ha 10 uker eller gi slipp på dem! Det vil si mindre tid sammen med barnet, og det liker jeg ikke. Jeg syns de kunne gjort det litt lettere å overføre ukene til mor om det finnes gyldig grunn for at far ikke kan ta dem. 🙂

   Andre: Jeg syns de som driver med politikk i dag burde satt seg bedre inn i hvordan ting fungerer i det vanlige hjem, ikke bare hvordan de har det selv. Jeg er engasjert i politikk når det kommer til hvor dust mange av lovene og forslagene deres er, det betyr ikke at jeg LIKER politikk 😉 hehe..

   Tredje: Snakket med nav om overføring, og de sa klart i fra at om sambo ikke kunne ta ukene sine så kom vi til å miste dem, uansett hvordan situasjonen min/vår er. Men kan jo prøve å sende en søknad 🙂 Skal stikke på nav på mandag å sjekke litt mer 😉 Takk for info! 😀

   Fjerde: Jeg skjønner at ikke alle fedre kan jobbe når dem vil, det er derfor jeg skriver i innlegget at mange kan ikke/vil ikke ha permen. Det betyr ikke at det er normen 😉 Det er flott at det er så lang pappaperm, men jeg er som sagt totalt imot at det skal være SÅ strengt som det er! Jeg tror sambo hadde blitt gal om han skulle være mannen som steller hjemme i 10 uker 😉 hehehe…

 4. eg veit noen som har fått overført ukene til mor pga an slik grunn.
  andre grunner for å få ukene over til seg selv er om barnet ikkje vil ta mat/ flaske sprsielt godt å man er nødt til å amme videre. osv…
  det finnes smutt hull, det går ann.

  sambo sier også at han sikkert blir litt små gal av å gå hjemme så lenge.
  vell eg har også holdt på å gå på veggen. og syns heller ikkje d ernoe kjekt å gå hjemme hver dag i seg selv. men det er verd det fordi det er det beste for min datter å eg blir kjent med ho. det er hans datter også så derfor syns jeg det bare er rett at han også går hjemme. kan hende han til å med blir posetivt overrasket.

  • Da er det håp! 😀 Godt å høre 😀 😀

   Jeg er så heldig å ha en samboer som jobber for det meste på natten, så han får masse tid med Leo på dagtid. Det er ikke det samme som å være alene med han, men det er likevel bra avlasting for meg. Håper jo jeg kommer meg i arbeid en gang, men jeg trenger å være hjemme litt lenger pga personlige grunner, og da er det kjipt at ting skal være så vanskelig å få til. Håper vi får søknaden innviglet uten mye bråk fra nav! (som om det noen gang har skjedd…..)

 5. Tihi…fikk litt sånnn assosiasjoner til et av dagens artikkel i Dagens Næringsliv når jeg leser deg her:

  Tigermorens kampsang! (Battlehymn of the Tiger Mother).

  Men artikkelen handler mest om oppdragelsesmodeller( Dvs vestlige mødres oppdragelse av barn vs kinesiske mødrenes oppdragelse av barn) og ikke om din kronikk her da. Men likevel: sjangeren du beveger deg inn i her passet liksom til deg: Tigermorens kampsang! 😀

  Men hva angår din sak.—har ikke noe intelligent å si her annen enn at jeg kanskje spammer nå`? :-/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s