Warning: Kreftrisiko!!!

Leste en artikkel på dagbladet.no i dag, og likte IKKE det jeg fant ut! Der sto det nemlig om hvilke yrker som har høyest risiko for å utvikle de forskjellige typene kreft, og jeg må si at det ser meeeget svart ut for meg. Jeg er utdannet servitør og har fagbrev som det. Derfor har jeg også jobbet 9 år i bransjen, og jeg har elsket hvert sekund! Nå skal det sies at det er selve servitør- og bartender yrket jeg liker, selve bransjen liker jeg ikke i det hele tatt! Men nok om det… Kreftlisten dagbladet publiserte har nemlig yrket servitør på alle typer kreft utenom èn! Dette ser virkelig ikke lovende ut!

Jeg har alltid vært redd for å få kreft, særlig etter jeg mistet min høyt elskede bestefar til dette monsteret av en sykdom. Han døde så alt for ung, og jeg har alltid vært redd for at andre i familien eller jeg skal få det også. Nå som jeg leste listen til dagbladet ble jeg jo litt sjokkert, og lurer litt på om de kan bevise dette eller om det bare er tull. Som servitør er det jo tydelig ut fra denne listen at jeg kommer til å dø av kreft, og det er ikke en veldig lys tanke… Jaja… Nå skal det sies at dagbladet har tidligere sagt man får kreft av poteter også, så vet ikke helt om jeg skal stole på denne listen! hehe..

Står DITT yrke på kreftrisiko-listen??

4 tanker på “Warning: Kreftrisiko!!!

 1. Hmm… jeg faller vel under kokk/vert så jeg er vel ganske utsatt jeg også men det overasker ikke så sterke som enkelte av de rengjøringsmiddlene vi bruker er!

  Tenker jeg skal begynne å studere sykepleiern og der er det jo gode tall så det er jo positivt da!

  …men jeg tror nok det at om jeg får kreft så er det gener og ikke yrke som har skylda! Jeg er nok litt utsatt siden farmoren min døde av livmorkreft… SKUMMELT! :-/

  • Uff.. Kjipt å ha det hengene over seg at nærmeste familie har gått bort grunnet kreft! Men er ikke sikkert du får det av den grunn vet du! Bestefar døde av kreft i bukspyttkjertelen og lever, så jeg håper bare ikek jeg får det samme!!

   Satser på at vi ikke får kreft grunnet yrkene våre i alle fall! (håper vi ikke får kreft i det hele tatt..)

 2. Lærer stod der, men husker ikke helt hvor høyt opp.. Rart at de skal drive å publisere sånt, synes jeg.. Virker rart om det er mye vitenskapelig hold i det, samtidig er det jo merkelig å skrive sånt dersom det IKKE er hold i. Nei, jeg vet da søren.

  • De gjør det bare for å skremme. Hvor mange artikler oppgjennom har ikke VG og Dagbladet skrevet der det lyser skremselspropaganda? (drar inn svineinfluensa, vaksine, fugleinfluensa osv som eksempel!) Folk tør jo snart ikke gå ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s