Irriterende kommentarer

Da jeg gikk gravid fikk jeg mange unødvendige kommentarer jeg godt kunne vært foruten. Nå som jeg har fått barnet og gjør mitt beste som mamma får jeg fortsatt kommentarer jeg godt kunne vært foruten! Hvorfor kan ikke bare folk tenke seg LITT om før de slenger rundt seg med tull?

Når jeg går rundt på kjøpesenter eller andre butikker er min største frykt at Leo skal få raseriutbrudd. Han gråter skjeldent, og enda skjeldnere ute blant folk, men det hender! Når han da begynner å sutre kan du banne på at det går ikke ett sekund engang før noen fremmede kommer bort og slenger fra seg «stakkars liten, får du ikke mat med mamma’n din du da». Hvorfor si sånt?? Tenk om jeg sliter skikkelig med amming og har så såre brystvorter at jeg gråter hver dag fordi jeg ikke greier å ta på meg klær fordi det gjør vondt? Da er det ikke så kult å høre at ungen din ikke får mat bare fordi han sutrer litt, uansett om det ikke er vondt ment! (nå var dette satt VELDIG på spissen, men dere skjønner tegningen)

Og når babyen sutrer er folk veldig fort frempå med «han er sulten» eller «han trenger bleieskift» eller «han er trøtt». NEI HAN ER IKKE NOEN AV DELENE! Han vil bare opp å se seg rundt fordi han er veldig nysgjerrig, eller han får ikke nok oppmerksomhet. Men TAKK for alle innspill på hva MIN baby trenger. Jeg går jo ikke hjemme med han hver eneste dag og lærer meg å kjenne lydene hans! Så når jeg sier han er sulten trenger jeg ikke kommentarer som «nei det er ikke sikkert. Kan jo hende han trenger ny bleie»!

Og det er utrolig hvor bedrevitende de uten barn skal være til enhver tid! Det er jo tydeligvis bare å gjøre det sånn og slik, og det er jo klart at det ikke er noe vanskelig å venne han til å sove alene og prøve å innføre rutiner. Det er jo bare å sette igang! Da syns jeg du kan komme å si det etter du selv har fått barn, og frem til da la meg være i fred…

Kommentarer er ikke moro, og det er ikke stas å bli fortalt hvordan man skal behandle sitt eget barn. det er heller ikke kult å få sleng-kommentarer som sikkert ikke er vondt ment, men som er høyst unødvendige! Da har jeg fått det ut av systemet! 😛

16 tanker på “Irriterende kommentarer

 1. Skjønner godt at det er irriterende når fremmede blander seg inn i noe de ikke har greie på, selv om det er velmenende. Snu på flisa og ha litt useriøs moro med de? Sett de ut?

  «Han er sulten» – «Tviler jeg på etter all spekematen vi gav ham i sted…»
  «Han er trøtt» – «Huff ja, slik som han festet i går skjønner jeg godt at han er trøtt…»
  «Han renger bleieskift» – «Holder på å venne ham av, nå får’n kun ei bleie i uken…»

  Hehe… Nå kommer det sikkert klart og tydelig frem at jeg ikke har filla peiling på hva jeg snakker om her. 😉

  • hahahaha!!!! Genialt forslag! Det skal jeg si neste gang noen kommer og plager meg med teite kommentarer 😉 Takk for veldig bra innspill!! 😀

 2. Jeg liker å ha med meg Mie ut for hun får alltid så mye skryt fordi hun cirka aldri suttrer ute 😛 Hun er sånn kafe baby! Og når hun har suttra så er det aldri noen som har sakt noe… :-/

  Men jeg har lagt merke til en ting og det er at her i Trondheim skjer det ikke så ofte at folk skryter eller klager på barn mens i Bodø så kan jeg ikke gå i butikker uten at noen pluddrer til henne…. Nordlendginer er snillere! Det er min konklusjon! 😛

  • Ja Leo får også mye skryt av kjente av at han er så rolig og blid hele tiden! Sutrer ekstremt lite, og er en fryd å ha med på cafè. Men så er det de fremmede i Oslo som bare MÅ bort å terge meg de få gangene han lager lyd. Kan de ikke bare la være? Da jeg bodde i Trondheim og hadde med meg mine venninners barn på cafè var det ingen som kommenterte annet enn hvor søte de var. Oslo er bare en plagsom by 😛

   • OMG! Fikk min første ufine kommentar i dag jeh!!! Av to fjortissjenter!!! HAHA!!! Meir så det vart sånn at æ itj tok d t mæ jah! XD

 3. Du har min største sympati:) Men trøst med at dette er folk som ikke har peiling på barn og ikke vet hva de snakker om. Jeg har selv opplevd det og jeg kunne ikke brydd med mindre. Men jeg vet at det kan være tøft. Bruk tipsene til Mike så blir det nok ganske morsomt:)

  • Takker! Sympatiserer tilbake! Brukte ett av triksene i går, med stor suksess!!! Dama så helt forferdet på meg og tuslet videre!! haha!!! 😀

 4. Vi satt på kafe og da vi skulle gå kledde jeg på Mie og det liker hun ikke i det heletatt så hun suttret en del, småjentene satt på bordet ved siden av og så fort jeg snudde ryggen til for å gå hørte jeg hun ene si «OH MY GOD! Stakkars unge!!!» XP

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s