Å finne seg selv på nytt!

Som de som leser bloggen regelmessig har fått med seg sliter jeg litt med å være sosial for tiden. Ikke fordi jeg er beskjeden, men fordi jeg ikke kjenner meg selv igjen. Jeg kjenner ikke igjen humøret mitt, kroppen min eller følelsene mine. Når det er som verst med tankegangen tenker jeg på det jeg hadde i Trondheim, før Oslo, og hvor bra vi hadde det der! Alle var gode venner og vel forlikt, og det var mye aktivitet hele tiden. Det har ikke forandret seg mye i Oslo, men det er en ukjent by, mange ukjente mennesker, og man kan ikke stole på alle på samme måte her. Jeg er ikke vant til å passe meg for voldtektsmenn og lommetyver! I går hadde jeg en sår samtale med min kjære der jeg fortalte alt dette, og mye mer. Han forstod og kom med gode råd. Det som derimot var det store vendepunktet var bursdagsfesten senere på kvelden! 

Jeg har alltid vært det sosiale dyret som ikke tenkte på morgendagen. Nå kan jeg ikke det, og det er ikke meg lenger heller. Men å jobbe hardt to år for å finne seg selv, greie det med suksess, og så miste seg selv igjen på tre korte måneder, det er hard kost for selv den sterkeste tiger. I går skulle jeg på bursagsfest, og hadde ikke det minste lyst. Formen var laber, hodepinen dundret, og jeg ville bare ligge hjemme på sofaen med grønnsaker, dip og en etterlengtet cola (som jeg drikker en av i uka av hensyn til babyen). Men som den hengivende vennen jeg er tok jeg med gavene, colaen og meg selv i et sexy antrekk og gikk standhaftig på fest. Det angrer jeg ikke på!!

Jeg har endelig fått pupper, og de er ikke små heller!!! Så jeg valgte meg et antrekk med utrigning, og koste meg med å føle meg sexy for første gang på lenge!  Jeg fikk masse klemmer og koser da jeg kom inn døra, og alle kommenterte antrekk og utringning. Ego-boost er alltid bra når man føler seg laber, og humøret steg da jeg åpnet colaboksen og kunne nyte smaken av sukker og koffein! Det kom flere og flere kjentfolk, og til slutt dukket en god venninne opp som jeg ikke har sett på evigheter! Vi endte opp i sengen på ene soverommet, og satt der å pratet mange timer. Mens vi satt der kom jo alle andre jeg kjente inn med jevne mellomrom for å slå av en prat og kose litt, og det var ufatterlig deilig å kunne sitte på et stille soverom med åpen dør og bare prate med alle mine nærmeste i tur og orden. Ingen trengsel, ingen bekymring for ryggen og ingen bekymring for babyen i magen!

Jeg endte opp med å sitte i sengen hele kvelden, og det var deilig å kunne være i topp form hele kvelden grunnet dette! Jeg har jo som alle vet bekkenløsning, og da er det ikke stas å stå mange timer!! Fordi jeg fikk sitte ble det veldig vellykket! Jeg følte meg velkommen, verdsatt og jeg kjente meg mer og mer som mitt gamle selv igjen, bare med en liten tvist. Jeg fikk bekreftet at jeg fortsatt er hot, jeg fikk bekreftet at ingen snur ryggen til meg fordi jeg er gravid, og jeg fikk bekreftet at jeg kan holde ut på fest lenger enn til kl.23! 😛  Jeg fikk også danset litt før jeg dro, og det var utrolig deilig å greie å være så aktiv! Wo-HOO!! 😀

Klokken 01.30 begynte energien og synke, og jeg var ekstremt stolt av meg selv som holdt ut så lenge! Jeg tok meg en tur ned til sentrum bare for å utfordre meg selv litt til, og for å hilse på noen kjente der. klokken 03.00 vendte jeg nesen hjemover med skyss fra en av samboerens kompiser. Jeg satte meg på data’n og sukket fornøyd. Ryggen verket, jeg var ufatterlig sliten, og jeg følte meg som et vrak. Likevel har smilet aldri vært større!! Jeg følte endelig at jeg lignet litt på meg selv igjen, og det var en utrolig god følelse!

På mange måter må jeg finne meg selv på nytt, nå som mor og samboer, ikke single party-jente. Jeg må finne meg selv en gang til, og uansett hvor lang tid det tar vet jeg at jeg har en støttende og forståelsesfull samboer, og fantastiske venner i ryggen som gjør sitt beste for at jeg ikke skal føle meg tilsidesatt. Siden de fleste er som mitt gamle jeg (single party-mennesker) tar de hensyn til svangerskapet mitt og forandringene som skjer med meg. De støtter opp og jeg vet jeg har dem i ryggen. Så får jeg bare finne meg i at jeg blir raskere sliten for tiden, og at jeg ikke tåler å feste så mye lenger. Men la meg bare gjenta meg selv å si: Jeg holdt ut fra 20.00-03.30 i natt!! 7,5 timer er myyye i forhold til de to-tre timene jeg har holdt ut siste 4 månedene!

*HIGH FIVE!* 😀

6 tanker på “Å finne seg selv på nytt!

 1. Jeg har selvsagt forståelse for at alt kan bli overveldende, men alikevel gjør det meg trist hvis du tenker at vi skal snu ryggen til deg. For det nekter jeg pleint å tro at noen i vennegjengen vil gjøre. Nei,nei :-))

  Godeklemmer og masse gode tanker.

  • Jeg tror jo ikke det innerst inne vennen. Jeg bare er i en litt rar tilstand for tiden der jeg ikke helt vet hvem jeg er lenger. Å går fra single party-jente til mor og samboer er STOOOR omveltning! Men jeg føler virkelig jeg har alle dere i ryggen og det hjelper masse! Så får dere bare bære litt over med meg 😛 hehe.. Når man ikke greier forholde seg til seg selv er det litt vanskelig å tro andre kan forholde seg til en også… Mye hormoner i sving… 😛

   Masse gode klemmer til deg også søta!! ❤

 2. Flinke TT. 🙂

  Men du kommer nok til å finne ut av deg selv enda en gang(og mer til) når ungen kommer ut…..det gjorde venninnen min som fødte i fjor. Hun sa det var sprøtt å måtte finne seg selv så mye på ca et års tid. For det skjedde så mye i kroppen og sinnet (så klart), og hun var ikke fornøyd med å ha gått opp 14 kilo. Men hun skal søren meg ha det: hun har 6 mnd etter fødselen klart å faktisk gå ned 17 kilo! Hun ble etter graviditeten treningsnarkoman, noe hun ikke var før!

  Så blir spent å se hvordan du blir underveis i graviditeten….og etter.

  Men imo: alle har godt av å ta seg tid til å finne ut av seg selv uansett når og hvor man er i livet.

  • For en flott kommentar!! Hjelper å få eksempler på de som har greid det før meg! Jeg har allerede satt igang arbeidet med å finne ut hvem jeg er på nytt, og jeg kommer vel frem til at det å være mor kan ikke læres før babyen kommer ut, men jeg er jo mor i kropp og sjel allerede så jeg har noen måneder å venne meg til det 🙂

   Jeg har troen på at dette ordner seg, og med slik fantastisk støtte skal jeg greie det meste 😉 Jeg er jo tiger!! Vi er seige som faen, så dette blir barnemat 😛 Jeg har bare lagt på meg 2 kg også, så jeg satser på jeg ikke får mye overflødig vekt som skal bort etter fødselen, men bort skal den! 😉

   Stooor klem til deg, og ønsker om en fantastisk uke sendes din retning!! 😀

 3. Jippi! Tas med stor takk! Jeg trenger det sårt pga eksamen som kommer med stormskritt neste uke! :-/

  I like så! Og kos kos til Tigerbaby (om jeg får lov ;-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s