Vet ikke om bivirkninger av p-piller?

Leste i vg i dag at halvparten av de som bruker p-piller ikke vet at det kan føre til blodpropp. WHAT?? Da spør jeg et helt åpent spørsmål: HVORFOR VET IKKE KVINNER DETTE??

De fleste leger opplyser om det, men når kunne man egenlig stole på at leger gjør jobben sin? Meget sjelden!! Mine damer, slike oppslag som dette tyder på en av to ting. Enten er halvparten av kvinnene som bruker p-piller dumme, eller så gir de faen i å sjekke ut hva de putter i munnen. Jeg gikk på p-piller for 5 år siden, og jeg var fullstendig klar over de fleste bivirkningene pillen kunne gi. Hvorfor?

Fordi jeg gadd å lese PAKNINGSVEDLEGGET!!! Du vet, det papiret som ligger nedi esken sammen med pillene. Det papiret som er PLIKTIG å ligge nedi esken sammen med pillene. Der står alt sammen, og sier du at det ikke står noe om blodpropp der? Tull!! Det er produsenten nemlig pliktig til å skrive! Og står det virkelig ikke? Da kan du saksøke dem for å holde tilbake opplysninger!

Kvinner, dette er for dårlig! Dere kan ikke si dere ikke VET bivirkningene og skylde på dårlig info når alle bivirkningene står skrevet i pakningsvedlegget. Og på esken står det tydelig at det vedlegget må leses! Og finner du ikke vedlegget? Da finnes internettet med alle opplysningene du trenger og ikke trenger om alt og ingenting!

Ville du puttet noe i munnen regelmessig hver eneste dag uten å finne ut hva pillen gjør med kroppen din?

4 tanker på “Vet ikke om bivirkninger av p-piller?

 1. «…når kunne man egenlig stole på at leger gjør jobben sin? Megen skjeldent!!». (for øvrig med flere skrivefeil)
  Ja, nei, det er jo klart at det er meget sjelden at man kan stole på dem, de har jo ikke peiling på hva de gjør, de vet jo aldri noen ting riktig med syke folk, for ingen blir jo friske i Norge, og all behandling må betviles av folk uten utdanning, ja, nei, de kunne like gjerne vaska gølvet på Rimi, disse legene som man «megen skjeldent» kan stole på.

  • Beklager de to skrivefeilene i setningen, de rettes opp med det samme 🙂

   Så over til saken:

   Først av alt er innelgget basert på mine meninger og erfaringer. Hvor mange leger som redder liv osv videre hver dag har ingenting med saken å gjøre. Når jeg skriver går jeg ut fra egne erfaringer, og mine erfaringer tilsier at leger sjelden er til å stole på. At de skal settes til vaskejobber har ikke mye med saken å gjøre, men jeg gir deg tommel opp for å greie å være så usakelig på en så kort kommentar 🙂

   Så skal jeg også gi deg den respekten å komme med tilsvar:

   Jeg kan komme med tonnevis av eksempler på at leger ikke gjør jobben sin og ikke er til å stole på, men for å holde meg til saken tar jeg p-pillen som eksempel.

   Jeg gikk på pillen Microgynon. Den var perfekt for meg, ga meg ingen bivirkninger, og kroppen min fungerte fint med den. Det var en spesialist som skrev den ut, fordi den pillen jeg gikk på før funket ikke, og fastlegen min nektet å skrive ut noe annet.

   Jeg byttet by og lege, men fortsatte på Microgynon. Min nye lege mente den ikke passet til meg! Neivel? Den gir ingen bivirkninger, den plager meg ikke, og den er rett ut bra. Hvorfor bytte? Men jeg var da bare 19 år, og trodde legen visste hva han pratet om! Han ga meg Yasmin istedenfor, som er bevist av mange at den gir mange bivirkninger, er den pillen som gir flest jenter blodpropp, og som er anbefalt av spesiealister å IKKE ta. Men jeg byttet fordi jeg trodde legen hadde peiling!

   Jeg har aldri vært så dårlig av en pille noen gang. Jeg kastet opp, besvimte ofte, hadde store kramper i musklene, og måtte sykemeldes. Jeg sluttet å ta pillen i to uker, og ting gikk over. Jeg startet på nytt, og all dritten kom tilbake. Legen min nektet for at det var pillen som gjorde det, og nektet å skrive ut ny pille til meg. Jeg fikk en annen spesialist til å skrive ut Microgynon til meg igjen, og alle plager forsvant som dugg for solen.

   De legene jeg påstår man kan sjelden stole på er de som sitter på legekontor og er fastleger! Spesielistene man blir henvist til er som regel proffe folk, men de møter man jo bare meeeeget få ganger! Det er ikke fastlegene som redder liv!!! De tar deg meeeget sjelden alvorlig, etter MIN erfaring!

   (Beklager så meget alle skrivefeil i kommentar og innlegg, det går kjapt i svingene og jeg har en baby som sparker og distraherer meg)

 2. Hei, Legemiddelverket gjennomførte denne undersøkelsen i forkant av kampanjen P-pillePia. Ja, tallene stemmer. Men jentene oppga også at de i stor grad leste pakningsvedleggene. Her står symptomer oppført, men det er tydeligvis ikke alt som oppfattes. De aller fleste leger tar nok pasientene på alvor, men et eller annet sted oppstår en missing link.

  For å bidra til mer kunnskap har Legemiddelverket nå en informasjonskampanje gående på Facebook og blogg.no hvor det er mulig å stille spørsmål om p-piller.

  • Så bra at de tar i et tak 🙂 Håper unge jenter slipper gjennomgå det jeg måtte, og at leger blir flinkere til å skrive ut riktig pille til de forskjellige jentene der ute 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s