Lenge leve trassalder…..

Plutselig er det ikke mye fred å få i heimen lenger, og plutselig merker man at man har fått et BARN i hus, og ikke bare en baby. Leo er nå 13 mnd, og trassalderen har virkelig kommet snikende………

Jeg er en streng mor. Kanskje jeg noen ganger er FOR streng, men jeg mener klare grenser er viktig, og jeg mener god oppførsel og gode manerer får deg lenger i livet enn å være drittunge hele livet! Men uansett hva man gjør, hva man sier og hvor streng man er må man bare innse det: barn vil bestandig havne i trassalder uansett hva vi som foreldre gjør.

Leo vet hva han har lov til å ikke, og han er som regel flink. Han har ikke lov å ta ting som står på stuebordet, og det vet han så godt at står det noe der nå går han rundt å peker på hver ting mens han sier «nei, nei, nei». Nesten som en opptelling av ting han ikke har lov å ta på 😉 Og likevel tar han dem når han tror vi ikke ser ham. Leo har i tillegg til et smart hode magiske evner! Han blir nemlig usynlig så snart jeg snakker i telefonen, og så lenge jeg har noen på tråden tror den lille rampen at jeg ikke ser noe av det han gjør. Så da blir det litt veksling på å føre en samtale med den på andre enden og å være streng med den «usynlige» som gjør rampestreker.

Han har heller ikke lov borti DVDene, og han blir stadig flinkere. Men så er det noen dager hans selektive hukommelse setter inn, og han «glemmer» at han ikke har lov. Det er ganske underholdende egentlig, for da er det bare å trampe hardt i gulvet så smetter han så fort bort at vi ser bare fartsstripene etter ham! LOL!

Og så er det de tingene han så gjerne vil ha, men som han ikke får. Da trengs sterkere skyts til for å få mamma og pappa på glid, og krokodilletårer større enn kattunger renner nedover og blander seg med alt snørret han plutselig greide å produsere på rekordtid. Når det ikke hjelper må han bringe frem de virkelig store midlene, og det å dunke hodet i gulvet skal visst hjelpe. Eller? Jeg må jobbe hardt for å ikke le i slike situasjoner! Han er virkelig skuespiller så det holder, og det er litt rart å se en ettåring ha så mange triks på lager for å få viljen sin. Det blir nok ikke bedre med årene! hehehe… 😉

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s