Ikke lev et morsomt liv om du vil ha barn!!!

Nok en gang irriterer media, forskere og «eksperter» meg. «Trekant» surrer og går på tv for å lære ungdommen å bli bedre kjent med sin egen seksualitet, og ene etter den andre sier at sex er så sunt osv osv… MEN så kommer det slike ting i avisa som i dag, og på dagbladet.no kan du lese om hva du IKKE må gjøre om du vil øke sjansene for å få barn. Og ut fra det som står der må jeg bare få si: FOR NOE TULL!!!!!!!!

Noe av det som står der er at han du mye sex som ung kan det minske sjansene for å få barn. Eeehh…. javel? Grunnen er visst at man kan få ødelagt eggledere av for mye sex, og det er jo ikke bra. Men seriøst? Om man har sex 100 ganger med forskjellige menn eller om man har sex 100 ganger med samme partner spiller jo absolutt ingen kasserolle! Sex er sex! Det med sykdommer forstår jeg, men ærlig talt, alle som vil ha et sexliv med forskjellige menn må bare lære seg å bruke kondom. Noen ganger (sånn som med meg) må man lære the hard way noen ganger, og det hender man får sykdommer man ikke vil ha. Heldigvis finnes det medisiner for alle de «uskyldige» sykdommene, så man er ikke dømt barnløs resten av livet.

Så er en av grunnene stress. Javel, greit nok. Stress er ikke så bra om man ønsker barn, det er jeg enig i. Men selv om man har en stresset hverdag må man ikke skremme kvinner til å tro at det er dette som gjør dem barnløse! Når de leser sånne ting som dette kan mange bli skremte, og føle at det er deres feil selv om det ikke er casen.

Alkohol og røyk sier seg selv ikke er bra, men lever man et sunt ungdomsliv betyr ikke dette at man blir barnløs som voksen i de aller fleste tilfeller. Har man sykdommer som endometriose (som meg) kan mange slite med å bli gravide, men det er absolutt ikke håpløst. Denne sykdommen kan heller ikke brukes for å «unnskylde» at man ikke kan få barn så lenge man ikke har fått diagnose.

I mine øyne er det hårreisende at en nettavis skal skrive en sånn artikkel!! Mange av de tingene de ramser opp er sjeldne tilfeller, og rammer bare et minimalt fåtall. Det å være barnløs er for mange en stor sorg, og jeg har selv sett noen gå gjennom lange behandlinger uten resultat til tross for et rolig liv med sunn mat og sunn livsstil uten sykdommer og mange sexpartnere, mens jeg ble gravid til tross for mange tidligere sexpartnere, sykdommer av ymse slag, MYE stress, usunn livsstil og usunn mat. Denne listen er et skrekkeksempel som skremmer mer enn den gjør godt!!!

Mitt tips: Sliter du med å få barn så GÅ TIL LEGEN!!! IKKE les en artikkel på dagbladet (eller noen annen nettside) og tro at dette er grunnen til at du ikke får barn. Det kan være mange grunner til at akkurat DU ikke kan få barn, og det kan være så enkelt som at du er veldig uheldig. Jeg syns dagbladet skulle heve seg over å skrive sånne skremselsartikler, og jeg syns absolutt de burde ta den bort. Det er fagfolk, og KUN fagfolk som kan fortelle DEG hvorfor DU sliter med å få barn! Det er så individuelt, at det å skrive en sånn liste er HELT bak mål!!!!!!!

 

2 tanker på “Ikke lev et morsomt liv om du vil ha barn!!!

  1. Sånne artikler bidrar jo bare til å skape mer stress og usikkerhet ift det å få barn 😦 Det er absolutt et faktum at sunne og friske mennesker, som har levd et liv som vil tilsi at de skal leve godt og få sunne og friske barn, likevel sliter med å få barn, eller mister barnet underveis i graviditeten, får kreft og whatnot. Hvis en skal gå og tenke på alt det en ikke må/skal/kan gjøre så tror jeg det blir et ganske trist liv, og hvis det i tillegg skal ende med at man likevel ikke klarer å få barn så tror jeg man ser at det er rimelig tilfeldig og det er bare sånn naturen er. Jeg tror folk flest vet hva som er bra og hva som ikke er bra, om ikke artikler på nett skal gi dem dårlig samvittighet eller skape uro :-/

    • Det er akkurat dette jeg mener også! Det er SÅ tilfeldig hvem som blir gravide og ikke, at det å skrive sånne artikler skaper bare mer uro og usikkerhet enn det allerde er når man prøver å få barn men ikke får det til. Jeg syns det er trist at man skal måtte lese om dette og høre om at «feil» man gjorde som ung fører til barnløshet, når det ikke trenger være tilfellet i det hele tatt!!! Kjente jeg ble direkte sint når jeg leste dette! 4 av 5 punkter forteller meg her at jeg IKKE burde greid å bli gravid, mens de samme punktene gjelder motsatt fra en bekjent. De prøvde kjempelenge, og etter over ett år med prøverør og aborter gikk det til slutt. Begge er et rent bilde på sunnhet og hun har hatt èn eneste partner i hele sitt liv! Mens jeg er heeelt motsatt og ble gravid uten å prøve i det hele tatt. Dagbladet og andre sider burde holde seg for god til å skape slikt hysteri og usikkerhet…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s