Legevakten: et sted man går for å vente

Jeg har vært syk i 10 dager nå, og selv om ting begynner å roe seg så har bihulene virkelig blitt verre og verre. I dag kunne jeg hverken ligge, sitte, stå, gå, prate, smile, bøye meg ned eller noe annet som er helt dagligdags, uten at det gjorde så vondt at jeg trodde jeg skulle dø. Så til legevakten vi dro, og vi dro dit «tidlig» så vi skulle rekke hjem til Leo skulle legge seg. kl. 14.15 kom vi frem til legevakten, og vi kom hjem kl.21.15. Så mye for å være tidlig ute!!

Mens vi satt å ventet på å få vurdering kom det en hyggelig  dame bort og spurte om vi ville bli intervjuet av en journalist fra aftenposten. Min samboer ville ikke, men jeg har vært i diverse aviser og magasiner før, så jeg sa ja. Man må jo hjelpe til når man kan! Saken gjaldt ventetid på legevakten, og GJETT om jeg hadde meninger om dette!! Etter vurderingen ble Leo sendt til barneavdelingen for å sjekke øyet sitt, og jeg ble intervjuet. (saken kommer i aftenposten på onsdag. Ikke store greiene, men sånn 5 på gata-opplegg)

Så satt jeg meg ned for å vente. Og jeg ventet. Og ventet. OG ventet. OOOG ventet. Så kom sambo med Leo og vi ventet litt til. Så gikk jeg inn til sykepleierne og spurte om det var lenge igjen å vente. Nei da, sa de. Bare sett deg utenfor legekontoret så kommer det noen snart. Mer venting. Enda mer venting. Ny forespørsel om tid, og beskjed om at jeg er neste inn til lege. WO-HOO!!! Mer venting. OOOG venting…. Etter å ha spurt 2 ganger til påstår til slutt sykepleieren at legen ropte opp navnet mitt for en stund siden, men slettet meg siden jeg ikke svarte. WHAT???? Jeg har sittet utenfor kontordøren hans i TRE TIMER uten å røre meg og sett på at han har ropt opp andre som kom etter meg!!! Han har IKKE ropt opp navnet mitt!! Ok, da er jeg neste på listen. Hva annet er nytt?? Jeg har jo bare vært neste på listen i to timer!

Til slutt kommer legen, og jeg får diagnose kraftig bihulebetennelse. Antibiotika kur og god bedring fra legen, og så hjem. Siden jeg sluttet forrige antibiotika kur for tre uker siden var det virkelig på tide å få en ny. NOT!!! Forrige gang var det gule stafylokokker i operasjonssåret, nå bihulebetennelse. Vi venter i spenning på hva det neste blir! *knurr*  Da vi endelig kom hjem var jeg så sliten at jeg nesten begynte å gråte, men bare nesten. Man må jo fortsatt være mor, og siden sambo måtte kjøre ut å ta ut penger grunnet bankstreiken måtte jeg gi Leo grøt. Da kan man ikke gråte.

Nå er poden i seng, og gullet har vært eksemplarisk i dag!! Ikke mye sutring til tross for nesten 6 timer på legevakten! Flinke gutten min!!

Er det flere som har erfaring med venting på legevakten? Jeg blir sjokka om noen sier nei!!

10 tanker på “Legevakten: et sted man går for å vente

 1. Det e jo desverre obligatorisk med en god posjon ventetid på legevakta.
  Men ta heller turen til Linderud, eller ryen neste gang. MYE kortere ventetid der. Og skulle d være noe de ikkje kan fikse der ( som er skjeldent) så får du med brev så du hoppe fram i køa i storgata 😉

  • Ja det er jo det, men ikke 5,5 timer!! Det er jo bare latterlig! Får prøve ett av de to andre stedene neste gang! Blir vel ikke så lenge til med min flaks..

  • Jo jeg har det, men han er visst fryktelig opptatt. Så da måtte jeg ha ventet flere dager, kanskje en uke på å komme inn, og med sterke smerter i bihulene er ikke det veldig fristende..

   • Så dumt :/ Når det er «akutt» så skal man jo få time uansett hvor opptatt denne legen er. Hadde luftveisinfeksjon tidligere i år, og fikk time med det samme, selv om de har åpent bare 4 dager i uken.

   • Nå er jeg hos legen latterlig ofte, og har til gode å ikke få time når det er akutt. Men dette var visst ikke akutt nok for sykesøsteren som tok telefonen, så da er det bare å tusle seg til vente-vakten! Eehh.. Legevakten 😛

 2. Og nettopp derfor har vi sluttet å gå til den offentlige Legevakten, og går heller til Volvat sin legevakt. Det har blitt slik for MEG at jeg personlig foretrekker å betale noen hundrelapper ekstra for å få hjelp når JEG føler at jeg trenger det… samtidig blir det en mindre i kø på den offentlige legevakten for de som IKKE ønsker å betale 5-600 kr. for rask og umiddelbar konsultasjon.

 3. Hei Tiger
  Så du hadde problemer med bihulene kan virkelig anbefale ett preparat som heter Fenu-Max fra Nature’s Sunshine
  Det er et supert produkt fås resept fritt på apoteket eller i helsekost foretning det er kapsler som skal svelges doble dosen i begynelsen når man kjenner det begyner og tetne til fortsett til du blir frisk og så stopp ikke gå uendelig på det da mister det efekten tar gjerne det når jeg vet jeg gør i en anstrengende periode jobb eller vær.
  Min personlige erfaring er det virker og er bedere for kroppen en uendelige antibiotika kurer.
  🙂

  • Hei! Tusen takk for tips, det skal absolutt testes neste gang. Helsigvis har ikke jeg ofte problemer med bihulene, men det er jo kjipt når det skjer. Antibiotika er heller ikke noe moro, så skal virkelig teste dette 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s