Oppringt av svindlere?

Jeg har startet eget firma, og nå har det blitt godkjent i Brønnøysundregisteret! HURRA!! 😀 Men det er ikke det jeg skal fortelle om i dag! For en times tid siden ringte det en svenske som kalte seg Magnus fra et firma som oppga at de var fra Brønnøysundregisteret, og gratulerte meg med nytt firma. Jeg har hatt migrene i hele dag, så jeg var ikke forberedt på dette i det hele tatt! Mannen begynte å mase om aksjeselskap og nuf-selskap osv, og fortalte meg i det vide og det brede om lavere skatt, bedre sykeforsikring osv… Jeg forstod knapt hva mannen sa, og visste ikke engang jeg hadde fått godkjent firmaet mitt! Mitt første prosjekt begynner i september, så jeg har beregnet tid i sommer for å sette meg inn i regler, rettigheter, fakturering osv.. Dette fortalte jeg mannen, som fortsatte å spy ut av seg fraser. 

Til slutt forklarte jeg at jeg aldri hadde hørt om noe av det han pratet om, og at jeg ikke hadde tid til å høre på dett mer. Han sa han skulle sende meg mail med informasjon, men den fikk jeg heldigvis ikke! Da jeg var ferdig å prate kom jeg inn på stua igjen, og sambo var nesten svart i øynene av sinne. Ikke på meg, men på mannen som hadde ringt! Jeg fikk klar beskjed om at dette var folk som ikke var seriøse osv, og han sjekket litt opp på nett for meg om telefonnummeret og navnet på firmaet.

Ut fra det vi fant på nett, tyder ting på at det kan være lurt å styre unna dette firmaet! Vi fant folk som skrev om hvordan dette firmaet hadde svindlet dem, og jeg slapp visst veldig billig unna!!!! De det var snakk om hadde blitt trukket flere tusen kroner fra kontoen sin før de hadde lagt på telefonen, og da de klaget påsto dette firmaet at det var inngått en avtale. Jeg oppgir aldri kontonummer til fremmede, og heller ikke personnummer. Jeg har opplevd å bli registrert med et telefonabonnement og telefonnummer jeg ikke registrerte selv for 2 år siden, og det er IKKE moro å bli misbrukt på denne måten!

For å unngå problemer oppgir jeg ikke navn på firmaet her, men starter dere eget firma og får en telefon fra noen som vil ha dere inn i nuf-selskap eller akseselskap bør dere styre unna og finne ut mer om dette firmaet før dere går med på noe!

Et lurt tips er å søke opp telefonnummeret som ringer på telefonterror.no!  Der kan dere finne informasjon om firmaet som ringer, og om de er genuine eller ikke. Der står det om tidligere erfaringer med firmaet, og om de er svindlere eller ikke.

Så er dere advart!

6 tanker på “Oppringt av svindlere?

  1. Skjønner irritasjonen, men når du registrerer deg i Brønnøysund så blir informasjonen gjort offentlig digitalt, dvs at den er tilgengelig på internett med det samme registreringa går igjennom. Alle som kjenner navnet ditt kan søke deg opp og finne informasjon og deg og organisasjonsnummeret ditt på http://www.brreg.no/. 😉
    Og firma som selger NUF-løsninger og diverse selskapsstøtte, har egne tickera som registrerer nye foretak og endringer i foretak, og vil ringe disse umiddelbart med tilbud om ditten og datten.. Heilt vanlig masete telefonsalg. Opplevd det sjøl 🙂 Sa berre at eg ikkje var interessert og la på, som eg alltid gjer om telefonselgera ringer.

    • Ja det skal ikke være lett! 😛 Var forberedt på telefonselgere, var bare ikke forberedt på at de skulle lyve om identiteten sin! Liker ikke svindlere! Søkte opp telefonnr deres på telefonterror.no, og det er store sansynligheter for at de er svindlere ut fra det som er skrevet der. Ikkje braaa….

  2. hehe velkommen i klubben. mAN FÅR EKSTREMT MANGE RARE TLF NÅR MAN HAR ENMANSFORETAK.. SPEISLET PÅ VÅRHALVÅRET. og iallefall av en miniom tlf selgere som skal selge deg abonemang på alt mellom himmel og jord. det e tell å bli gærn av

  3. Jeg har faktisk sluttet å svare på telefonnumre jeg ikke kjenner. Jeg lar det ringe, så sjekker jeg nummeret på nettet. Er det noe genuint eller interessant ringer jeg de opp igjen. Vil de meg noe viktig får de legge igjen en beskjed 🙂
    (er også enmannsforetak)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s