Full barnehagedekning? For noe tull!

Regjeringen er SÅ fornøyd med seg selv over å ha greid å få til full barnehagedekning. Det er da jeg virkelig lurer på om alle som jobber der er blind på begge øynene og døve på begge øra!

Full barnehagedekning  er det nemlig fortsatt ikke i landet vårt. Det er det for alle som er født før 31.august, men alle de som er født fra 1.september og utover har ikke rett på plass i barnehage før de er nesten 2 år! Dette skaper mye usikkerhet og bekymringer for oss foreldre! Hva skjer når begge permisjonene er ferdige og begge må ut i arbeid igjen? Hvem skal passe barnet? Hvor lite kan den ene jobbe uten å gå økonomisk konkurs? Har man lyst på dagmamma til barnet? Og hvorfor er det sånn at det kun er full  barnehagedekning for de som er født innen 31.august?

Hos oss er det ikke aktuelt med dagmamma. Jeg har grunner jeg ikke vil utbrodere her, men det er ikke aktuelt. Jeg skal ikke begynne å jobbe før i september pga ny jobb, og egentlig må jeg ta meg jobb ved siden av den for at vi skal ha det romslig. Nav er jo kjent for sin velvilje når det kommer til å hjelpe folk (not) så det blir jo moro å høre hva de har å si. Sambo har jo også jobb han må gjøre, og han kan ikke ta seg langfri uten store konsekvenser økonomisk og jobb messig.

Hvorfor er det ikke sikret barnehageplass til alle barn, uansett når på året de er født? Hvem fant opp denne regelen? Og hvem var så dum å juble over full barnehagedekning  når det slett ikke er tilfellet?? Dumme politikere, for å si det på en barnslig måte! Skjønner de ikke når de har dummet seg ut? Og om de skjønner det, hvorfor ikke rette det opp?? Jeg er ikke veldig for å sende barnet mitt i barnehage før han er ovet ett år. Derfor er det å måtte søke barnehageplass fra august ganske unødvendige penger om man får plassen! Det er to mnd man må betale uten at barnet går der, og hvem har råd til det i dag i en vanlig familie?? Og det er som sagt slett ikke sikkert at vi får plassen selv om vi har søkt fra august siden Leo har bursdag i oktober. Jeg blir så provosert!!! Jeg mener det at man heller burde hatt lenger permisjon, og at far kan dele ukene sine med mor om det ikke passer at han kan ta dem. Da slipper vi å bekymre oss for økonomi og barnepass frem til barnet får barnehageplass.

Dette med barnehage og permisjon har staten rett og slett feilet stort på, på SÅ mange måter at jeg burde slutte å skrive før jeg sier noe jeg kommer til å angre på….

Er det flere enn oss som sliter med disse reglene????

4 tanker på “Full barnehagedekning? For noe tull!

  1. Har ei venninne som fikk i barn i mai, og hun fikk heller ikke barnehageplass. Så det er nok en del steder som ikke har full dekkning i det hele tatt. Her vi bor kan man søke når som helt og komme inn.. Er veldig heldig sånn =)

    • Ja vet at det er slik mange steder i landet, så da skjønner jeg enda mindre hvorfor staten jubler over å ha fått til full dekning i hele landet!!! Få bort plankene som er spikret forran øynene hadde vært en idè!

  2. har kommet bort i samme problemet seg, vi får ikke barnehage å d er heller ikke numererte venteliste i kommunen. så vi får heller ikke garanti for at vi står først siden han er bare 9 dager for liten liksom… lurer derfor på hva andre familier gjør i denne situasjonen…?? vi har ikke mulighet for å leve på en lønn bare, derfor bli d masse kveldsjobbing på meg. ser ikke frem til det her i det hele tatt..

    • Her har jeg heldigvis fått jobb som jeg kan jobbe hjemmefra med, men den er egentlig ikke nok til at vi kan leve romslig. Og det er heller ikke en bra situasjon at han ikke får i barnehage før han er nesten 2 år. Da blir det jo vanskeligere for han! Syns ikke dette er noe stas i det hele tatt. Håper dere får det til på best mulig måte!! Og håper virkelig det ordner seg for oss også…

      Dette her skaper bare masse unødvendig og uønsket stress i en tid der man skal nyte den lille før de blir store!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s