Tannlegefobi

De fleste har vel hørt om tannlegeskrekk. Jeg har det som er hakket verre, nemlig tannlegefobi! Jeg får angstanfall bare ved tanken på å ringe å bestille time, og når jeg kommer dit er helvete løs. Jeg gråter, skjelver, hyperventilerer osv… Vanligvis pleier jeg å få beroligende, men nå som jeg har Leo Nicolai kan jeg jo ikke det siden det går inn i melka! Jeg kunne pumpet meg, men Leo har bare prøvd flaske èn gang før, og han var ikke imponert! I tillegg har jeg kun vært alene hos tannlegen èn gang før, og da måtte de bare avbryte alt pga jeg fikk skikkelig anfall og de var redde for helsen min! Grunnen til at jeg skriver om dette nå? Fordi jeg har bestilt meg time til tannlegen, og i dag er dagen.

For ca. 8 mnd siden var jeg hos tannlegen og trakk den ene av mine to visdomstenner, og takket være valium gikk det greit. Noen tårer og noen skjelvinger og så var det over. I dag må jeg tilbake å trekke min andre og siste visdomstann, og jeg gleder meg IKKE!!! I dag må jeg i tillegg gå inn alene siden jeg ikke vil at Leo skal være i samme rom som sin forskremte mamma og kanskje bli redd selv (ja jeg vet det høres teit ut) så selv om sambo og Leo skal sitte på venterommet, må jeg være inne hos den store, slemme tannlegen helt alene! Hvem skulle tro jeg blir 24 år i morgen? Når det kommer til dette er jeg bare en liten drittunge som er redd sin egen skygge…

Tannlegen sa jeg kunne få ekstra bedøvelse, men får ikke jeg beroligende er jeg så anspent og stresset at bedøvelsen ikke funker! (har vært testet ut før) Håper jeg greier å slappe litt bedre av i dag, men når tårene triller bare jeg skriver om det ser det jo ikke lyst ut! Skulle ønske jeg ikke var så sinnsykt pingle når det kommer til tannleger! Han her er jo i tillegg veldig flink og snill, så jeg burde jo ikke være redd!

*Sukk* Håper bare jeg ikke mister melka pga dette…

 

Oppdatering:

Det gikk veldig bra hos tannlegen! Han jeg går hos er ekstremt flink og behagelig, og han fikk ut idiot-tanna på no time! Stolt av meg selv i dag, og med god grunn. Ingen tårer, ingen skjelvinger og ingen anfall! WO-HOO!!! Klapper meg selv på skulderen og ser på dette som en av mine største seiere! Det er sant som de sier: har man gått gjennom en fødsel er alt annet bare blåbær i forhold! 😉

4 tanker på “Tannlegefobi

 1. He he he…dette syntes jeg er litt rart (NO OFFENCE!):

  eks-samboeren til en kompis av en kompis av meg klarte å føde 7 unger uten den minste anstrengelse og angst….men å dra til tannlegen var mer skrekk og gru enn å føde disse 7 ungene! Tennene hennes ser ikke ut og er råtne og stygge, men hun nekter tannlegebesøk pga skikkelig angstannfall for tannleger!

  Og så leser jeg deg, som også har klart en fødsel, men syntes tannlegen er skumlere? Det er dette jeg lurer på: er ikke fødsel verre enn det som skjer på tannlegens kontor? :-/

  Men javisst: du har all grunn til å være stolt av deg selv- 😉

  • Jeg mener bestemt at det å gå til tannlegen er MYE verre enn å føde! Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor jeg er så redd. Jeg har hatt mange skremmende tannlegebesøk, men jeg burde jo kommet over det etterhvert sin jeg blir eldre. Det har jeg ikke, men jeg har funnet en tannlege sin er veldig flink og som får meg til å slappe av 🙂

 2. Flinka! Stolt av deg som greide det så bra! Jeg må si at jeg finner det nokså beroligende at folk synes det finnes ting som er verre enn å føde 😀

  • Takk! 😀
   Jeg syns ikke det å føde var ille i det hele tatt, så å gå til tannlegen var MYYYYE verre!!!! Og jeg vet om mange smerter som er vondere enn rier! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s