1. eller 2. premie?

Det skal litt til for å sjokkere meg, men i går da jeg og sambo var ute å kjørte fikk jeg greie på hva enkelte folk spør min kjære om når de får vite vi skal ha barn. De spør om det blir 1. eller 2. premie!! Forvirret spurte jeg hva de mente med det, og 1. premie er da gutt mens 2. premie er jente. Hva gir du meg?? Skal man virkelig i år 2010 fortsatt ha slike meninger om hvilket kjønn man får??

Jeg innrømmer åpent og ærlig at jeg ønsket meg sterkt en jente da jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg kan ikke helt si hvorfor, men det var bare slik det var. Min kjære brydde seg lite om hvilket kjønn det ble, og det mente han virkelig! Da vi var på ultralyd fikk vi klar beskjed om at vi skulle bli foreldre til en gutt. Ble jeg skuffet? Selvfølgelig ikke!! Vi fikk beksjed om at alt så perfekt ut, han var ved god helse så vidt hun kunne se, og alt var normalt. Det var det eneste som betydde noe i mitt hode, og kjønnet kunne ikke betydd mindre for hverken meg eller sambo. Da jeg ringte hjem og fortalte den fantastiske nyheten om vår lille sønn ble hele familien glade på våre vegne, på lik linje som om det hadde blitt jente. Det er jo ikke kjønnet man blir glad i!

Jeg ble mildt sagt forbannet på de menneskene som spør om det blir 1. eller 2. premie! Og hva i helvete skal man svare om det hadde blitt jente? «Vi får bare 2. premie vi..» Man gjør jo ikke sånt! Og om vi hadde fått  jente, hadde de klappet min kjære like begeistret på skulderen? Og da spør jeg: hva er galt med å få jente? Eller for å si det på en annen måte: hvorfor er jenter mindre verdt enn gutter som gjør at de fortjener å bli kalt 2. premie? Jeg skjønner meg ikke på slike folk, og mister alt jeg har av respekt for dem. Min kjære nevnte ikke navn på de som kom med utsagnet, og det kan være like greit. Hadde jeg visst hvem det var hadde jeg ikke vært så jævlig god å ha med å gjøre! De mener jo da at jeg og resten av kvinnene i verden er annenrangs sammenlignet med menn. Er dette noe man bør godta??

Vi gleder oss masse til gutten vår kommer, men hadde gledet oss like mye om det ble jente!

6 tanker på “1. eller 2. premie?

 1. Det må ha vært sagt som en form for humor, for jeg får meg ikke til å tro at noen seriøst kan mene dette.

  Har selv vært med på å bruke humor ovenfor vordene fedre, men det har alltid vært med et smil og et glimt i øyet. Og selv om ordene tatt ut av sammenhengen kunne høres en rå ut, så var det aldri noe ondskapsfullt bak det.

  Jeg håper og tror noe tilsvarende er situasjonen her. Hvis ikke, blir jeg skremt.

  • Hadde de i det minste sagt det med humor hadde jeg godtatt det. Men sambo ble sjokkert fordi de hadde sagt det i ramme alvor, og at ikke bare èn men flere spurte om det samme! Dessverre er det slik i 2010 at det fortsatt er mer «stas» å få gutt for mange. Jeg liker det ikke, men lite jeg kan gjøre noe med. Håper bare det endrer seg snarest!

   Men jeg håper også som deg at sambo kanskje misforstod og at de sa det på tull.. Hvis ikke syns jeg fryktelig synd på døtrene deres!

 2. Oida… drøyt!
  Jeg ser ikke humoren i det selv om det hadde blitt sagt i en «humoristisk» tone jeg. Totalt pointless!

  Imens får jeg ligge og glede meg til 2. premien min jeg da… ;P

  • Ja var det jeg mente jeg også! Humor eller ikke, det var IKKE morsomt!! Duste-folk…
   Og du får absolutt iKKE 2.premie søta! Med deg som mor kan det umulig bli annet enn 1.premie! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s