Kynnere, kynnere og atter kynnere

Helt fra jeg ble lagt inn på sykehus med rier på lørdag er det tydelig at noe holder på å skje i kroppen min. Riene ga seg heldigvis så jeg kunne dra hjem tiiidlig søndags morgen, men helt siden da har jeg vært plaget noe enormt med kynnere! Har jo hatt det tidligere også, men denne gangen kommer de ekstremt ofte (hvertfall 2-3 i halvtimen) og mange av dem gjør direkte vondt! Betyr det at kroppen og livmoren modnes til fødsel?

Når man har så mange og så vonde kynnere dag ut og dag inn blir man veldig sliten i kroppen (mer enn vanlig) og det går utover humøret (mye mer enn vanlig). Det igjen går utover min ekstremt tålmodige samboer, og jeg tror nok han gleder seg ekstremt til Tigergutt er ute så han slipper unna the preggo-monster! Jeg har ikke noe imot kynnerne så lenge det betyr at det modnes inni der, men om dette er kynnere som bare kommer for å komme syns jeg det er unødvendig av dem! De kan enten gå over til rier (ordentlige rier, ikke slikt falskt tull som på lørdag)  eller la være å komme i det hele tatt! Legen min mener bestemt jeg kommer til å gå over tiden, men jeg håper virkelig han tar feil!! Jeg nekter!!

Så nå skal jeg lene meg tilbake i lenestolen, konse på å puste meg gjennom den ene kynneren etter den andre, og tenke på at det ikke er lenge igjen til termin! 🙂

Flere som sliter med vonde kynnere?

4 tanker på “Kynnere, kynnere og atter kynnere

 1. Steike, jeg hadde blitt gal om jeg skulle hatt skikkelig vonde kynnere så ofte som du har uten at noe hadde skjedd eller vært i gang! Har selv begynt å få endel plagsomme kynnere. De kommer ikke så ofte, da jeg «bare» er 24 uker på vei, men de er vonde nok ihvertfall. Lykke til videre, Tone. Om ikke lenge så det hele overstått og da tenker du nok ikke så mye på hvordan det var i ukene/dagene før fødselen! 🙂 Håper tigergutt kommer snart! 😉

  • Ja jeg er vel i ferd med å bli gal her føler jeg! Om jeg kommer ut av dette med psyken i behold blir jeg overrasket!!! 😛
   Er glad jeg ikke har hatt vonde kynnere før nå, og høres ikke moro ut å få det i uke 24 😦 Håper det bare er en fase og at du kommer over det fort!
   Jeg gleder meg så sinnsykt til Tigergutt er ute aå jeg kan sove på magen igjen!! 😀
   Masse lykke til videre i svangerskapet! Ikke veldig lenge til det er din tur å være på tampen til termin 😉

 2. fant et fint blogg-innlegg som du kan lese litt til inspirasjon om det å ha vært gravid:

  http://9237.vgb.no/?p=406450

  Så….hvem vet: kanskje du også kommer til å savne å ha vært gravid en gang?

  btw, jeg har ikke peil på hva kynnere er, men forstår det ut fra teksten her at det minner om å «føde snart» følelsen i bekkenet hele tiden?…skal sjekke det opp ved neste anledning

  • Skal lese med det samme 🙂 Men tviler på at jeg kommer til å savne å gå gravid! Blir bare denne ene ungen på oss ja!!

   Kynnere er sammentrekninger i livmoren som egentlig ikke skal gjøre vondt. De kommer ikke regelmessig (skal ikke gjøre det i alle fall) og kommer gjennom hele svangerskapet. Er visst vanlig at de skal komme oftere på slutten, men er fortsatt vondt og irriterende!
   De kynnerne jeg har kan minne veldig om rier, men de kommer ikke regelmessig, og de kommer uten at de har nytte for seg utenom å trene opp livmoren. Skulle bare ønske de kunne gå over til rier!!

   Var forresten veldig bra innlegg du linket til 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s