Ett år som Oslo-borger

I dag er en veldig spesiell dag for meg! I dag er det nøyaktig ett år siden jeg pakket sekken (les: alle eskene og søppelsekkene med skrot) og reiste fra Trondheim med Oslo som reisemål. Jeg sitter å tenker tilbake, og det dukker opp noen morsomme minner som er ganske sære å tenke på i dag her jeg sitter gravid og med samboer!

Visste dere for eksempel at jeg møtte samboeren min aller, aller første kvelden etter flyttingen? Vi støtte tilfeldig på hverandre på en uteplass i sentrum, og han ga meg tilsnakk for å ha kastet noen lightsticks over et gelender. Han mente de tynne, små, lysende greiene var en trussel for andre gjester, og bestemte seg for å si fra før jeg skadet noen. Allerede da syntes jeg han var kjekk, men tenkte ikke noe mer over det. Etter det så vi hverandre litt random ute på byen, men det var aldri noe mer enn hei og hade når vi kom og gikk. Hvorfor vi ikke pratet mer sammen aner jeg ikke! Noen måneder etter traff jeg tilfeldig på han i Karl Johans gate, og av en eller annen grunn kom vi i snakk denne gangen. Han fant ut hvor jeg jobbet, og noen uker etter kom han innom baren jeg da jobbet i. Vi dro å så Istid 3 på kino noen dager etter det igjen, og jeg merket det var noe annerledes med denne mannen enn jeg hadde følt tidligere. Jeg inviterte han hjem på middag dagen etter,  og ting begynte å skje fort etter det. Vi har vel vært sammen omtrent hver dag siden den gang, ser man bort fra noen ferieturer til hjembyen. Så etter tilsnakk på byen for ett år siden sitter vi her i dag som samboere, vi har vært sammen 10 måneder om en uke, og vi venter barn i oktober. Skjebnen er både lunefull og en liten spøkefugl 😉 En ting er i alle fall sikkert: min kjære har vært i livet mitt i mer eller mindre grad fra første dagen min i Oslo, og DET, mine damer og herrer, DET er ganske spesielt å tenke på! 😉

I Oslo har jeg også truffet mange nye venner, og venneflokken utvider seg stadig med nye og gamle tilskudd! Kjente og kjære venner flyttet til Oslo etterhvert de også, og nå er vi en lett blanding av de som har kjent hverandre lenge, og de som har kjent hverandre ikke fullt så lenge! En ting er i alle fall sikkert, og det er at alle er like velkommen, og vi setter mer enn pris på nye tilskudd i gjengen! Gjengen har vært gjennom gode og onde dager med meg, og støttet meg når det har stormet som verst rundt diverse saker og ting. Jeg har ikke bare hatt fryd og gammen i denne byen, men er man sterk og holder seg til sannheten kommer man lengre enn man tror! Det er deilig med venner som støtter opp og smiler til deg selv når det ser som mørkest ut, og jeg må bare si at slike mennesker er GULL verdt å ha! Jeg setter alle mine kjære venner utrolig høyt, uansett hvilken by de bor i! Nå kommer snart et kjært vennepar til flyttende nedover, og jeg GLEDER MEG!!!! 😀

Så har jeg jo greid det utrolige å bli gravid. Hvem hadde trodd det for ett år siden?? Ikke jeg, i alle fall! Fra å være en über-single, steril kvinne som fryktet forhold over alt på jord, har jeg nå blitt en etablert kvinne med barn i magen. Jeg må si overgangen har vært stor, men veldig koselig. Som noen av dere faste lesere har fått med dere har jeg ikke hatt letteste svangerskapet , og jeg har vel egentlig hatet ganske heftig helt fra start. Nei, jeg elsker babyen min veldig mye, men man trenger ikke elske svangerskapet av den grunn! De som sier at det å gå gravid er det vakreste og beste som finnes skulle jeg gjerne snakket litt hardt til! Anyway… Nå føler jeg det går litt lettere, og selv om bekkenløsningen krangler litt, har sykemelding og krykker gjort den mye bedre, så får ikke like lett vondt som før. YEY!! Jippi for det, sier jeg bare! 😀 Så nå er jeg halvveis på vei med en liten Tigergutt, og alle hjerter gleder seg til han kommer ut og hilser på 🙂

Livet i Oslo har bydd på mange gleder og sorger, som alle andre byer jeg har bodd i. Det har til nå vært et spennende eventyr med både hekser og troll, alver og feer,  prinser og prinesser, en tapper ridder, og drager i forkledning. Jeg vet med sikkerhet at når Tigergutt kommer til verden har mamma’n hans allerede mange gode natta-historier på lager om hennes første år i Tigerstaden! Det har virkelig vært et eventyr. Et eventyr både brødrene Grimm og Asbjørnsen og Moe ville vært stolte av! Nå er første kapittel ferdig, og som i alle gode eventyr slutter dette med at «så levde de lykkelig alle sine dager»! Neste kapittel begynner i morgen, og jeg gleder meg til å se hva som venter det kommende året. Det eneste jeg vet er at det kommer til å by på mange flere utfordringer og gleder enn foregående kapittel, og det skal bli spennende å se hva som venter bak neste sving!

Stay tuned for et nytt, spennende år! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s