Latterlig inkompetanse!!!

I dag tidlig våknet jeg så smått av at samboeren kryper inntil meg og koser med magen min. Tigergutt har endelig roet seg etter en aktiv kveld i går, og en litt aktiv natt, og jeg er uthvilt og klar for en nydelig sommerdag. Idyllen blir brutt da telefonen ringer, og det viser seg å være min saksbehandler på nav. Jeg har prøvd å få tak i henne i to uker uten hell, både på telefon og mail. Jeg har levert alle papirer jeg skal, så nå venter jeg bare på pengene! Trodde jeg…

Helt siden jeg begynte «krigen» med nav har jeg måtte levere papirer minimum 3 ganger, for de greier å rote dem vekk hver jævla gang. 12.mai leverte jeg de papirene jeg fikk beskjed om å levere, og trodde jeg kunne dra hjem til hjembyen med god samvittighet. Den gang ei. Hun ringte meg mens jeg var hjemme og påstod jeg ikke hadde levert papirer hun hadde bedt om. Jeg bedyret på det helligste at de ble levert før jeg reise, men at jeg kunne maile dem på nytt til henne om ønskelig. Jeg fikk en mailadresse, sendte papirene, og fikk beskjed om at mailadressen ikke var gyldig! Jeg prøvde å ringe, la igjen mange beskjeder, og ingen kontakt var mulig å oppdrive. Jeg bannet høyt og lenge, men min kjære kom meg til unnsetning, og skrev ut utskriftene og leverte dem personlig på nav før han reiste opp til meg. Gode mannen!

Jeg har vært hjemme i underkant av 12 timer da telefonen ringer i dag tidlig, og saksbehandleren sier det er vilkår som ikke er oppfylt, og papirer som ikke er levert. Oppgitt forklarer jeg at de ble levert for 2 uker siden, og at det er femte gang papirer forsvinner. Hun sier hun ikke har fått dem, og at jeg må komme ned og levere før 12. Greit nok. Det kan jeg vel greie. Papiret det gjelder er bekreftelse på at jeg har søkt om sykepenger. Av alle ting. Jeg søkte om det 28.april, så man skulle tro behandlingen snart var ferdig? Jeg sitter en halv time i kø for å få skrevet ut det forbanna papiret, så sitter jeg en halv time å venter før man får tak i henne på telefon. En time brukte jeg på nav i dag, til tross for at papiret ble levert for 2 uker siden!!!
Jeg skjønner ikke hvorfor hun ikke bare kunne ringe ned til nav å be dem maile bekreftelsen til henne? Det hadde spart meg og henne for mye arbeid, og hun hadde fått det direkte og ikke mistet det. Hvorfor må man gjøre ting så vanskelig? Men nå er det levert, så nå håper vi ting går i orden.

Jeg har også bestilt hele min sykejournal fra sykehuset i hjembyen for to uker siden, og i dag kom den. Eller det vil si, alt etter 2003 kom. Hvor er resten?  Så jeg ringer sykehuset og spør hvorfor de ikke har sendt meg hele journalen som jeg ba om. Da får jeg beskjed om at jeg har vært mye på gyn, hatt mange operasjoner og hatt mange skader opp gjennom. Eeeeeh… javel? Det visste jeg jo. Er jo tross alt jeg som har gått gjennom det! Men hvor er resten av journalen??! Hvorfor har de sendt for bare 7 år tilbake i tid? Jeg trenger HELE!! Du lurer kanskje på hvorfor dette er så viktig, og det skal jeg fortelle deg. Et menneske er anbefalt å ikke ha mer enn 5 narkoser gjennom et helt liv, altså 60-70 år ca. For hver gang man tar narkose blir det farligere for kroppen og hjernen. Jeg blir 24 i år og har allerede hatt 8 stk, minst! Sist gang stoppet pusten min, og hjerterytmen min sank voldsomt. De måtte koble meg til maskiner, og det ble ganske dramatiske tilstander.

På grunn av slitasjeskader i ryggen, bekkenløsning og operasjoner i livmoren kan en naturlig fødsel bli skadelig for både meg og barnet, så keisersnitt er en stor mulighet. Da må sykehuset vite hvor mye bedøvelse jeg tåler, om jeg har vært i narkose før og hvordan jeg taklet det, og sykdomshistorie. Jeg hadde urinforgiftning som barn (urin går inn i blodet og forgifter deg sakte) og dette gjorde at jeg fikk veldig dårlig immunforsvar, som gjør at jeg er mye syk, får lettere  infeksjoner osv.. Dette er viktig i forhold til fødselen, og ikke minst ETTER fødselen! Jeg er i mye høyere risk for å få infeksjoner enn normalen, og dette er farlig for både meg og barnet. Men for at sykehuset skal vite dette må de ha journalen min!! OG JEG HAR BARE FÅTT UNDER HALVE!!!!

At to kontorer som har med så alvorlige ting å gjøre kan drite seg så loddrett ut ser jeg på som helt utrolig!! Hvor vanskelig kan det være å IKKE miste papirer? Og hvor vanskelig kan det være å skrive ut en HEL legejournal?? Oppgitt og irritert sitter jeg her og må nesten le. At det er så stor inkompetanse på offentlige kontorer og sykehus er for meg ganske utrolig, selv om jeg ikke er det minste overrasket!

Puh! Godt å få det ut av systemet.. Da kan jeg nok en gang gå tilbake å nyte sommeren! Ha en flott dag alle sammen! 😀

6 tanker på “Latterlig inkompetanse!!!

 1. Jeg er rett og slett imponert, faktisk så imponert at jeg nesten blir målløs.. Fatter ikke at det går ann at det er så sykt dårlige rutiner på både NAV og sykehus. Wow!

  Håper ting ordner seg snart for deg, så du slipper mer tull og tøys og bare kan slappe av 🙂

  • Ja er det ikke merkelig at det går an å fucke opp ting så mange ganger?? Jeg blir faktisk litt imponert selv her jeg sitter… Er jo plagsomt med mye ekstraarbeid, men så lenge det ordner seg så skal jeg nok greie å bite sammen tennene 😉 Etter «ferien» min har jeg uansett masse ekstra energi å ta av, så kjente dette ikke tok knekken på humøret mitt slik det ville gjort før jeg reiste hjem 😉

   Håper alt er bra med deg, og at du ikke stresser for mye før eksamen! 🙂

 2. det som imponerer meg, er at du klarer å holde tungen rett i munn og få med deg alt du skal ha av riktige papirer! Og det i gravidtåka!

  • Jeg må si jeg imponerer meg selv! Men jeg kan virkelig ikke ta all æren. Selv om jeg gjør det meste selv så får jeg uvurdelig hjelp av min kjære når jeg ikke takler mer av rotet til nav, og da ordner han opp for meg. Men jeg merker jo tåka har lagt seg på mange områder! Det å huske hvor mobil og nøkler er lagt er ikke så lett 😉 hehe..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s