NAV kan BRENNE!!!

Det er ikke ofte jeg blir forbannet, men når jeg blir det bør jeg være alene i et lukket rom… De som kjenner meg og er gald i meg vet hva som terger meg, og flertallet har til gode å se meg skikkelig forbannet. NAV’s rådgivere kjenner meg tydeligvis dårlig, og de er elendige på menneske-behandling! Hadde jeg hatt navnene derer hadde de blitt rapportert fortere en svint! Desverre blir en Tiger meget forbannet, og tenker ikke på slike detaljer… Her er fortellingen om NAV vs TigerTone!

Jeg har litt dårlig økonomi for tiden, av den enkle grunn at jeg kna jobbe minimalt grunnet bekkenløsningen. Det gjør at jeg trenger hjelp av NAV, og det skulle man tro man fikk når man er meldt ikke arbeidsfør! Men nei da.. Ting skal ikke være lett! Er man ikke innvandrer får man ikke hjelp hos NAV, og må finne seg i å bli fornærmet på det groveste i stedenfor.

Jeg blir sendt til trygde-delen av NAV for å få info om bostøtte og foreldrepenger. Den sureste gamle mannen sitter der, og snakker utålmodig som om jeg er en parasitt han vi ha bort fortest mulig. Når jeg ber han ta det roligere begynner han å belære meg om diverse ting, og gravid og irritert som jeg er blir ikke humøret mitt bedre. Så kommer sluttreplikken fra denne personen som gjør at det klikker i vinkel for en beskyttende tigermor.

Idiot på NAV: – Når du er så dum å bli gravid uten å ha økonomi til det er faktisk abort eneste alternativet ditt! Du burde tenke litt lengre enn dette!

Unnskyld?? Hørte jeg nettopp en rådgiver fortelle meg at abort er eneste løsningen?? Jeg ser ikke rødt, jeg ser mørkerødt. Her er reprimaden som faller ut av meg i et farlig rolig tonefall:

«Om jeg kan risikere å få en som deg når jeg føder har du helt rett! Abort er faktisk eneste alternativ da, for gud forby at det skal bli flere som deg i verden!! Heldigvis har jeg tydeligvis bedre gener enn familien din, så jeg regner med det går bra for menneskeheten at jeg får barn. Å sitte der å si til en som du vet mest sannynlig er steril (sykdommen min står i sakspapirene mine), og som har vært så heldig å bli gravid for kanskje siste gang i livet, det er faktisk det ondeste noen kan si til en fremmed person! Hvordan en som deg kan få jobb på et kontor som har med mennesker å gjøre flere ganger om dagen, det skjønner jeg ikke. Det er tydelig du både skylder IQ og ikke eier sosiale ferdiheter!!»

Mannen blir sittende å stotre, og jeg blir sendt til sosialkontoret. Der møter jeg en høygravid rådgiver, og hun sitter faen meg å sier omtrent det samme! At når jeg har blitt gravid uten å ha planlagt det bedre burde jeg virkelig vurdere abort! Hun fikk også høre det!

«Så NAV måler menneskeliv i penger… Da er tydeligvis babyen min verdt min månedslønn pluss det lille jeg har mulighet å få fra dere om dere får hodet ut av ræva!? Hvor mye er barnet DITT verdt?? Er ditt barn mer verdt å bli født enn mitt?? Jeg har i alle fall to hender til å ta meg av barnet mitt!! (hun hadde en deformert hånd som er ubrukelig til enkle ting som bleieskift osv…) Så skal jeg si at fordi du har en hånd så bør du vurdere abort?? Nei, for jeg er ikke så ond som deg! Er du helt IDIOT??? Det er jobben deres å hjelpe folk som kommer for å få hjelp! Ikke bestemme hvem som er verdige til å bli født eller ikke!!! Jeg håper du får tidenes vondeste fødsel, og at du tenker over hva du sier til folk neste gang! Makan til oppførsel!!»

Dermed gikk jeg ut av NAV og freste hele veien hjem. Desverre ble jeg så forbannet at jeg glemte å ta navnene på dem, på samme måte som de gangene jeg ble påkjørt fordi sjåførene ikke fulgte reglene ble jeg så forbannet at jeg glemte å ta bilnumrene. *sukk* men jeg er en jævel på å huske ansikter, så neste gang jeg er der håper jeg for deres del at de ikke er på jobb!!

4 tanker på “NAV kan BRENNE!!!

 1. Jeg var så smart at jeg skreiv ned navn på hu jeg snakka med da jeg var på NAV! Er bare å be om visitkort! For det har de som regel!

  • Ja tenkte på det etterpå.. Ble bare så forbannet der og da at tanken min var bare å skjelle dem ut, banke dem opp eller noe i den duren… 😛 Men om jeg ser dem der senere skal jeg få navnene og sende formell klage!

 2. Høres ut som min erfaring med nav. De mener tydeligvis at du skal ha hele livet planlagt til punkt og prikke, når det gjelder økonomi i hvertfall, før man skal tenke på barn. Men hadde hele verden gjort det, hadde det vært mange gamle foreldre der ute. For er ikke for alle at slike ting ordner seg før nærmeme pensjonsalder.

  Men trodde virkelig ikke de hadde lov til å sitte der å si slikt, og at en høygravid sa det til deg er vel egentlig enda mer overaskende.. Hun hadde vel alt på stell hun da.. Håper det løser seg for deg i hvertfall.. Jeg er litt sent ute med alle de papirene, for har hatt noen runder med nav angåene noe annet tidligere.. men de skal inn nå til uke, kjenner jeg «gleder» meg allerede.. håper jeg ikke møter på noen slike som du gjorde.. gjør jeg det tror jeg mest sannsynelig kommer først til å begynne å grine, så bli rimelig forbannet..

  • Ja har ikke koselige erfaringer fra nav tidligere, men dette tok liksom kaka… Alle som jobber der må tydeligvis ha perfekte liv! Jeg er jo meldt ikke arbeidsfør, og det vil da si at de ikke kan gi meg dagpenger, og ikke kurs. Så da er det bostøtte som gjenstår, og skal bli «moro» å se hvordan det går!

   Håper det ordner seg for deg også, og at du møter litt hyggeligere mennesker enn jeg gjorde!! Masse lykke til!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s