Overvektig??

I da fikk jeg beskjed fra en dame som sto ved siden av meg i butikken at eneste måten å få bort «pondusen» på var å sette tilbake brownisen på hyllen.. Med andre ord: en fremmed dame kalte meg tykk! Makan!!! Eier ikke folk respekt for andre mennesker lenger? Jeg fortalte henne rolig og forstandig at «pondusen» min er en baby som ligger inne i magen, og at hun burde se seg selv i speilet før hun gikk rundt å kritiserte andre. Hun snøftet fornærmet, som om det hun sa var greit, mens jeg tråkket over streken… What goes around, comes around! Men det fikk meg til å tenke litt. Det er ikke rart folk får spiseforstyrrelser når noen kaller MEG tykk!!! Jeg er ca.164 cm høy, og veier nå 53 kg. Før jeg ble sammen med min kjære for 7 mnd siden veide jeg 45 kg, så de 8 kg ekstra har bare gjort godt. Jeg har ikke lagt på meg i svangerskapet enda, utenom i bh-størrelse og foran på magen der kulen er. Men er virkelig 53 kg noe for andre å kritisere på butikken? Jeg ser på meg selv som normalvektig, men selv jeg har dager hvor jeg føler meg tykk. Hvorfor? Fordi magasiner, reklame på tv’n, tv programmer og ikke minst venner og familie er så fokusert på en sunn livsstil med mye trening og riktig mat, så jeg får helt angst!  Er det riktig at man skal gå å føle det sånn når man faktisk ikke har problemer med vekten?

Jeg skjønner de som er overvektige hater meg for denne posten, men jeg syns dette er et viktig tema! Det er ALT for mange unge jenter i 14-16 års alderen som trener som gale, og spiser veldig lite. De ser ut som skjelett, men mener fortsatt de kan se bedre ut ved å gå ned enda mer. Min lillesøster er 15 år, og påstår hun vil se ut som meg. Hvorfor i alle dager vil hun det?? Hun har utseendet som en gudinne, og kroppen hennes er perfekt!! Jeg kunne GJERNE sett ut som henne!! Samtidig har hun en fantastisk personlighet som gjør at hun er godt likt av alle, og er en meget populær frøken på 16 år. Om hun finner ut at hun skal slanke seg kommer jeg til å banke henne! (Dette er en advarsel til deg, lillesøster, om du leser dette!) Jeg blir lei meg når hun sier hun ikke er fornøyd med seg selv, for hun er en fantastisk flott jente!! Men jeg ser flere på hennes alder som er nydelige jenter, men som får alvorlige spiseforstyrrelser.

Jeg tror ikke dette kun har en sammenheng meg kjendiser, men også slankepresset som er her hjemme. Artikkel opp og artikkel ned om «gå ned 20 kg på 10 dager» eller «superkur som gjør deg slank i rekordfart!» så viser de bilder av folk som ser normal ut i utgangspunktet, og at de har gått ned så og så mye i vekt som om de trengte det for helsens skyld. Er ikke dette galskap så vet ikke jeg!! Jeg mener det er bra de som trenger gå ned i vekt får hjelp til det. Men kun de som TRENGER det!! Om man ikke er overvektig er det ikke slanking som skal til. Normal trening og normalt kosthold er mer enn nok! Man trenger ikke teite dietter og telle kalorier når man ikke er overvektig! Og i alle fall ikke når man er 14-16 år! Da er kroppen fortsatt i utvikling, og trenger all den energien den kan få for og greie å utvikle seg normalt. Jeg er stolt av min lillesøster som ikke har bukket under for slankepresset man møter hver eneste dag. Hun er en fantastisk fotballspiller, og er en av de beste på sitt lag! Heldigvis er stemoren vår en meget flink fysioterapaut som kan veilede henne i riktig retning så hun ikke ødelegger seg selv som så mange andre har gjort og fortsatt gjør.

Jeg skal i alle fall nyte den brownisen jeg IKKE satte tilbake i hylla, og tenke på alle de deilige kaloriene som sprer seg i kroppen. MiniTiger er ikke så glad i sjokolade og søte saker, derfor får jeg i meg meget lite sukker for tiden. Det blir litt for sunt for min smak! Så derfor får hun bare suck it up, og la mamma spise kake for en gang skyld med god samvittighet! Håper dama på butikken lærte en lekse og heller konsentrer seg om egen vekt istedenfor å gå rundt å kritisere andre! 😉

(btw er i dag steak and blowjob day, aka mannedagen, så mannen i huset blir sikker glad for en saftig biff!) 😉

8 tanker på “Overvektig??

 1. Wow…..

  Jeg syntes du attpåtil er tynn for å være gravid! Jeg er bare 4 cm høyere enn deg og veier 56 kilo! Og du er attpåtil gravid og veier under min vekt! Jeg klarer nesten ikke å forestille meg hvor tynn du må ha vært da du veide 45 kilo med den høyden! :-/

  Men jeg kan tenke meg at på slanke jenter som deg syntes det ekstra fort når man blir gravid….Men man må da se forskjell på gravid mage og pondusmage på deg, for det bildet jeg så av magen din var ikke akkurat en «fleskete» mage! Tvert i mot var det for stramt til det!

  Makan til rar dame du møtte på i butikken!

  • Om du er 4 cm høyere enn meg og bare 3 kg tyngre enn meg er du også en meget slank og fin dame! Ingen grunn til panikk! Jeg også mener magen ikke akkurat ser ut som en pondus, og ble jo litt satt ut. Hun får bare slite på… hun var minst 8 cm kortere enn meg og veier MINST 30 kg mer, så hun burde ikke stått ved den hyllen selv 😉 hehehe… Vi skal være stolt av å se ut som vi gjør! 😀

 2. Hei Tigerwoman

  Fy fader for ei frekk dame. At folk får seg til å si sånne ting. Jeg skjønner det ikke. Enkelte folk eier ikke manerer. UTROLIG BRA AT DU STOD OPP FOR DEG SELV!!! Skulle gjerne vært litt mer sånn selv jah… :-S

  Presset er utrolig stort fra alle kanter om å være tynn og ha den perfekte kroppen. I motsetning fra deg befinner jeg meg i den andre enden av skalaen, med noen kilo ekstra. For oss er det f… meg ikke mulig å finne normale klær en gang. Alt ser enten ut som et telt som er dratt over hodet eller som noe bestemor din ville tatt på seg. Latterlig. Ikke rart overvektige føler seg unormale. Store jenter kan gå i de samme klærne som normalvektige, bare de lager dem større. Arg!!! Skulle ønske presset kunne blitt mindre på disse overflatiske tingene. Herregud, det kan jo ødelegge folk. Har kropp virkelig SÅ mye og si? Noen gir oss ikke en sjangse til å vise hvem vi egentlig er, pga noen kilo ekstra. Not good :-S

  • Ja hun kunne godt ha holdt seg for god til å si slike ting til fremmede mennesker. Jeg tok meg jo ikke nær av det, men blir jo sjokkert over manglende manerer!

   Det som irriterer meg er at de som faktisk ER overvektige føler mye større press når de son er «normal» får beskjed om at det ikke skader å gå ned noen kg. Hva må da de med ekstra kg føle? Jeg mener at man bestemmer selv hva som er den perfekte kroppen. Er man fornøyd selv er det ikke vits i å fikse på noe så sant helsen ikke står i fare. Om det skal være en trøst får ikke jeg kjøpt bukser til meg selv. Jeg er for lav til normalen som selges i butikker, og ender med å måtte gå på barneavdeling for å finne bukselengde som passer.. Ikke kult!! Jeg skjønner det er forvilt å ikke finne klær som passer, og jeg skulle virkelig ønske butikkene fokuserte mer på å selge litt større klær istedenfor å sette frem utstillingsdukker som ser ut som de ikke har sett mat hele livet.

   Fokuset på kilo mener jeg tar bort personligheten til folk! Jeg kjenner flere overvektige med fantastisk personlighet, men det er ikke alle som legger merke til. Er man overvektig er det på vekten fokuset ligger, ikke hvordan de er som personer. Dette syns jeg er ufatterlig irriterende!!! Men det er jo de som er tynne også som har det på samme måte. Da jeg veide 45 kg maste alle om at jeg hadde spiseforstyrrelse, måtte begynne å spise mer osv… Jeg spiste flere måltider om dagen enn de fleste ville tro, og det satte opp forbrenningen. Det de heller ikke tenkte på var at jeg sprang hele dag på jobb, og trente dans 4 ganger i uka. da legger man ikke på seg!!

   Det viktigste i livet er å være fornøyd med deg selv, og du skal være stolt av den du er uansett vekt! Jeg sier bare stå på, og ikke tenk på hva andre sier. De er bare sjalu på selvtilliten din 😉

 3. Hei igjen… 🙂

  Enig i alt du sier. Klok dame du. Skulle ønske flere / de i klesbransjen bl.a. tenkte sånn som deg. Ganske gale sånn verden har blitt. Har du ikke rette utseende må du jammen kjempe litt ekstra her i livet…

  PS: Lykke til med baby og familielivet. Fulgte litt med på forrige bloggen din (fantasibloggen). Du skriver utrolig bra, både der og her. Kjekt å lese. Var koselig å lese du hadde funnet lykken, og enda koseligere at dere nå skal ha baby. Gratulerer så masse 🙂

  • Ja det skal ikke være lett å kjøpe seg klær… Jeg hater tanken på shopping, for jeg vet det ikke er mulig å bli fornøyd..
   hehe.. fantasibloggen? var vel en del som trodde det som står der ikke er sant, men SÅ god fantasi har jeg ikke 😉 hehe… men er jo litt vemodig å se tilbake på mitt tidligere liv. Var mye som der som ikke eksisterer i dette livet, både på godt og vondt..

   Vi gleder oss masse til babyen kommer, og regner med vi skal greie oss sånn tålelig som foreldre. (håper vi i alle fall 😛 ) Masse lykke til videre du også, og håper du kan få glede av bloggen fremover 🙂 Stor klem 😀

 4. Hehe… Ja, fantasibloggen – i mangel av bedre ord der og da 😛 Men trodde det du skrev hadde skjedd irl jeg. Opplevd masse spennende du 😛 Hehe…

  Skal nok følge bloggen din videre ja 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s