Likestilling i 2014?

Jeg gremmes nok en gang over det jeg leser i avisene. Denne gangen er det nok en gang Lysbakken som irriterer og provoserer, og som ikke vet hva han prater om. For det var en trist dag da han fikk ansvaret for likestilling i Norge!

Dagens frustrasjon ble trigget av denne artikkelen på dagbladet.no der Lysbakken og SV har lagt frem et nytt forslag. Likestilling 2014 heter det visst! Men når jeg leser forslagene blir jeg bare enda sikrere på at de ikke aner hva likestilling er! For er ikke likestilling at menn og kvinner, mammaer og pappaer skal være likestilt med de samme reglene og fordelene??

I år mistet mor enda flere permisjonsuker til far, og om far ikke kan ta disse ukene permisjon pga arbeidssituasjon mister barnet 12 uker med mor og far. I tillegg presses omtrent mor til å slutte å amme tidligst mulig sånn at far kan være med på å ta ansvar med mating. Det er jo helt latterlig med tanke på konsekvensene av dette! Pumping er ikke alltid nok til å holde melkeproduksjonen i gang over lengre tid, noe som kan føre til at barnet må gå over til morsmelkerstatning tidligere. Er dette ønskelig bare for at far skal få gi flaske?? Og hvorfor skal mor som må gå 9 mnd gravid og som må føde og komme seg etter fødselen ha krav på færre uker enn far?? Og så tør de å kalle dette likestilling??

Og så er det dette nye forslaget da, med statlig arrangerte pappagrupper slik at pappaer i perm kan få møte andre pappaer! Hvor er dette tilbudet til mor? Hvorfor skal far få statlig støtte til å få nye venner i permisjonstiden mens mor må finne seg venner på egenhånd? Jeg hadde ingen å trille med før barseltreff på helsestasjonen. Og der er far mer enn velkommen! Der traff jeg andre mødre som jeg kunne trille med, men vi måtte avtale trilling selv! Ingen ferdig oppsatte trille grupper der, nei! Så kjente jeg tilfeldigvis noen med barn på samme alder som Leo, og så kunne vi trille sammen. Så ble jeg kjent med mødre på forum, som jeg ble gode trillevenner med. Men dette måtte jeg fint fikse selv! Og fedre er mer enn velkommen på mammaforum, så jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kan fikse seg trillevenner selv! Hvorfor skal de få puter under armene mens kvinnene må kjempe hardt på egenhånd??

I likestilling 2014 sier de også at de vil ha et enklere og mer inkluderende arbeidsliv i permisjonstiden så både mor og far får tid med barnet. DET BURDE DERE HA TENKT PÅ FØR DERE LÅSTE PERMISJONSUKENE FAST UTEN MULIGHET TIL Å FORDELE DISSE UKENE SELV!!!!

Nå er det jo sånn at veldig mange parforhold og ekteskap ender i brudd. Det som er litt komisk å tenke på er jo at nå skal jo far involveres så voldsomt i barnet helt fra det er født. Han skal ha flere uker permisjon (ja jeg vet mor som regel har de man kan dele fritt, men jeg tenker på de ukene man har krav på), de skal ha arrangerte pappagrupper (som staten betaler) og de skal mate på lik linje med mor. Men når det da blir brudd, DA kommer mors rettigheter fryktelig godt frem! Så sant mor ikke går med på en løsning da har far kun krav på annenhver helg og en fast ukedag. I tillegg må han betale dyre bidrag, og omtrent krype til korset for å ha noe med barna å gjøre. Nå fikser de fleste omsorg seg i mellom, men jeg snakker om hva fedre har krav på. For ved brudd har mor all makt i himmel og på jord, og hva da med barnet? Barnet har jo nå vokst opp med far som en veldig tilstedeværende del av livet, med minst like mye ansvar som mor. Så skal barnet da nesten ikke få se pappa fordi mor har krav på å ha barnet mest??

Jeg bare spør: HVOR ER LIKESTILLINGEN I DETTE?????? Kan noen svare meg på det??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s