Mine tanker om voldtekt

Alle jenter vet fra de er små at de ikke skal prate med fremmede. Vi lærer at fremmede menn med godterier plutselig kan dra dem inn i en bil og gjøre utenkelige ting med oss. Vi lærer at vi ikke skal spørre fremmede om hjelp. Som voksne blir det forventet at vi har lært dette som barn, men det er ikke alltid det er like lett å huske på. Og om vi husker det og tar alle forhåndsregler i boken er det ikke bestandig nok. Hvorfor? Fordi det er menn der ute som gjør det å være kvinne til noe skittent og billig. Som mener kvinner kan brytes ned mot bakken og blir gjort utenkelige ting med uten å tenke på hva de faktisk gjør med disse kvinnene. For voldtekt er ikke bare voldtekt. Voldtekt er drap. Når du voldtar noen, dreper du sjelen deres.

Mange roper høyt om disse utlendingene og invandrerne som voldtar norske kvinner i parkene og sidegatene. Men det vi burde tenke mer på er alle de norske mennene som flyr rundt og voldtar både sine egne kvinner, og kvinner av utenlands opprinnelse. For det er like mange av dem som blir voldtatt! Vi må ikke begrense språkbruken til invandrere og norske kvinner! Og det vi absolutt ikke må gjøre er å på noen måte si det er kvinnenes feil!!! For den som blir voldtatt har ALDRI skylden! Uansett hvor full hun er, hvilke klær hun har på seg og hvordan hun ser ut, kvinner gjør seg ALDRI fortjent til å bli voldtatt!!! Jeg vet at også menn blir voldtatt, men jeg begrenser innlegget mitt til kvinner, av den enkle grunn at de er i flertall.

Jeg er kanskje stygg nå, men jeg mener at norske menn som voldtar er nederst i næringskjeden av voldtektsmenn. Mange innvandrere kommer fra krigsherjede land der voldtekt er en del av hverdagen, og de har et helt feil syn på kvinner. Dette forsvarer dem ikke, men det kan forklare hvorfor de voldtar. Norske, oppegående menn som har vokst opp med et norsk kvinnesyn, med likestilling og likeverd. Som har lært å respektere kvinner uansett alder og utseende? Hva er deres unnskyldning? Hva er deres grunn? Hvorfor gjør dere dette?? Burde ikke dere beskytte oss kvinner mot innvandrerne som ikke vet bedre, og som har en helt annen bakgrunn og som mener voldtekter ikke er galt? Burde ikke dere følge oss hjem fra byen istedenfor å angripe oss i bakgater og i parker??

Jeg har aldri blitt voldtatt. HELDIGVIS! Jeg håper så inderlig jeg slipper å oppleve det! Men som kvinne i Oslo ser det mørkt ut. Det er nesten så ille at jeg ikke tar sjansen på å gå på byen for å måtte finne veien hjem alene. Jeg tør ikke ta t-banen etter kl.20, og jeg går ikke hjem uten Bsafe-app på telefonen min og min kjære på linjen. Og jeg tar ALDRI snarveien gjennom parken!!! Jeg mener mange kvinner passer på seg selv alt for dårlig. Alle kvinner burde ha forsvarsspray i vesken, alle burde vite at man ikke tar piratdrosjer EVER, og alle burde vite at man ikke går alene hjem fra byen uansett tilstand. Alle kvinner burde også vite at man ikke skal gå gjennom parken, og at det ikke alltid er nok å prate i telefonen. Alle burde vite at jo fullere du er, jo lettere bytte blir du. Er det ikke alle som vet dette? Dessverre ikke. Og vet de det, så tenker de fleste «det skjer ikke meg». DET er skremmende å tenke på! Så hvordan kan man forebygge dette?

Jeg mener at skolene er tingen. Vi må rett og slett lære om den slemme mannen med godteri som vi må passe oss for når vi er små på nytt! Vi må lære hvordan man passer på seg selv nå som mamma og pappa ikke er i nærheten!  Vi må lære at selv om kvinner ikke er skyld i å bli voldtatt så må vi slutte å stole på menn uansett rase, så lenge vi ikke kjenner dem! Vi må få denne opplæringen i skolen! Det er elendig seksualundervisning på de fleste norske skoler, og dette må vi gjøre noe med! Vi trenger skikkelig seksualundervisning, og vi trenger å lære om hva man kan gjøre for å minimere sjansen for å bli voldtatt! Kvinner må ta tilbake styrken sin, og si at nok er nok! Om ikke menn beskytter oss må vi ta i et tak selv!

Jeg applauderer alle kvinner som tør å anmelde en voldtekt, og jeg applauderer alle forbipasserende som tør å gripe inn når de ser noe som ikke er som det skal. Jeg stoler på at politiet, natteravnene og andre ettater og frivillige nok en gang kan gjøre gatene til våre kjære byer trygge!

10 tanker på “Mine tanker om voldtekt

 1. Godt skrevet!

  Jeg tror på at kvinner rett og slett må lære seg å ikke frykte. Frykt er ikke det beste våpenet mot voldtekt, tvert i mot er det heller viktigere at vi lærer oss mot. Jeg mener ikke dumdristighet, som feks å løpe over e18 på verste biltraffikerte dag, det er bare dumdristigt. Rett og slett mot. Jeg merker nå at mediene egentlig gjør kvinnene en bjørnetjeneste ved å forsøke å lære kvinner å bli redd mørket for at vi skal passe på oss selv.

  Det jeg er dritt lei av, er at det alltid er kvinners skyld for at menn blir såååå kåte at de ikke kan styre seg. Eller at de blir sure fordi vi var dem som gjorde dem kåte. eller at hvis vi har flørtet, og så finner de ut at vi er opptatte og ikke vil noe annet enn flørt, blir de sure og gretne og mener at dem har kastet bort sin verdifulle tid med oss…akkurat som om de gjør oss en tjeneste med å gi oss oppmerksomhet i samtaler og flørt, for så vil de ha sex igjen eventuelt…ARgh!

  Btw, hva om vi tar en kopp kaffe en dag i Oslo når jeg er nearby? Du må gjerne svare nei og si at du helst liker meg på bloggavstand, men jeg blir glad hvis du sier ja. 🙂 Og så klart har du lov til å ombestemme deg også. No pressure.

  God 11.11.11!

  • Takk! 😀

   Jeg er enig med deg i at det å lære kvinner å frykte gjør det bare verre. Man må lære kvinner til å kunne passe på seg selv og å forsvare seg. Det er topp at veldig mange holder gratis selvforsvarskurs til kvinner om dagen, og håper dette fortsetter! Så snart kvinner kan sloss tilbake er det større sannsynlighet for at de slipper unna med skrekken istedenfor å få ødelagt livet sitt.

   Jeg er også drittlei av at kvinner skal svartmales i alle situasjoner! At vi hadde så lite klær på oss, at vi hadde den og den sminken og skoene osv og derfor ble mennene så kåte at de måtte overfalle oss og voldta oss! At kvinner ikke kan flørte med en mann og ombestemme seg uten å være luremus eller verre. Hva skjedde med all denne forbanna likestillingen de snakker om!? Blir så provosert at kvinner sies å ha så mye makt over menn. Er det derfor så mange blir voldtatt? For at menn ikke takler at kvinner har mer makt enn dem? Må de liksom kue oss ved voldtekt?
   Menn som voldtar er omtrent nederst i næringskjeden, og alle burde vært buret inne på livstid!

   Jeg blir GJERNE med på en kopp kaffe når du er i byen!! 😀 Bare å si fra, så er jeg med!! 🙂

 2. Jippi! Jeg er allerede i Oslo på søndag, anledning Smirnoff euro party. Mannen min skal tidlig til Oslo for å preppe, mens jeg blir med til Oslo for å henge…og da vil jeg gjerne henge med deg.
  Vi er i oslo v 2-3 tiden…nærmere info følger….

  Gleder meg hvis du allerede til søndagen kan møte meg. 🙂

  • Hvor lenge blir du i Oslo? Passer mandag for deg? Søndag er farsdag, og så skal vi i kanskje i svømmehallen med et vennepar. Om svømmehallen utgår er jeg ledig, hvis ikke blir det veldig stress å få til alt. Men mandag og resten av uken er fine dager, så håper du blir lenger enn søndag!!! (men blir du kun søndag så får jeg det til å passe 😉 Har veldig lyst å møte deg!)

 3. søtnos! Mandag skal bli! Blir over til mandag faktisk, så javisst skal vi få til på mandag! .-D

  Nesten anytime på mandag da, kommer til å bruke morran til å sooooove etter søndag natt. 😀

  Meld etter 12 i morgen, så tar vi det derfra! 🙂

  Happy daddy day!

  • Så bra!! 😀 Jeg kan hele dagen, men blir det etter kl.15 må Leo bli med 😉 hehe.. Det er bare å gi beskjed når du har stått opp! Sender deg en melding med nummeret mitt 🙂

 4. Beskytte dere? Så du mener mannen er overlegen kvinnen altså? At kvinnen er den svake part som har et behov for mannelig beskyttelse, og at mannen skal bestemme?

  Men angående skole. Har det ikke falt deg inn en tanke at de som faktisk voldtar i dag (generelt, er menn av utenlandsk herkomst i flertall. Se f.eks krisesenterets tall for kvinner) personer som aldri vil komme i nærheten av skoleverket.

  • Ja jeg mener menn skal beskytte oss. Kvinner er i mange tilfeller underlegne menn i kroppsbygning, styrke og vi har den bakdelen at voldtektsmenn VET hva de planlegger gjøre, mens kvinnen blir angrepet uten forvarsel. Derfor mener jeg menn burde beskytte kvinner istedenfor å angripe dem! Hvor mange kvinner er det som overfaller og voldtar menn i parker og i sidegater?

   Det har falt meg inn at slike menn ikke kommer i nærheten av skolesystemet. Nå var det heller ikke disse jeg siktet til ang. skole! Kvinner/jenter burde lære seg mer om selvforsvar, og jeg skulle gjerne sett selvforsvarskurs i gymtimene i tillegg til andre ting! Når det kommer til menn av utenlandsk opprinnelse uten papirer og de som får avslag på søknaden om opphold burde bli satt på første fly bort! De burde IKKE få oppholde seg i landet!

   Så et spørsmål til deg som skriver så agressivt om å beskytte oss: Vil du heller voldta oss kvinner enn å beskytte oss?

 5. Syntes dette var utrolig bra skrevet 🙂 Jeg ble selv utsatt for noen år tilbake av det som kalles nachspiel voldtekt. Synes det blir lagt veldig lite vekt på dette i media og generelt i hverdagen. 90% av voldtekter som skjer er faktisk av norske menn som ofte kjenner offeret. Synes det er grusomt at sånt skjer hver dag uten at dette blir tatt tak i og får oppmerksomhet i media.

  Jeg synes det er veldig bra at du skriver om dette temaet:) Ikke så mange som gjør det.. Stå på! 🙂

  • Tusen takk for rosende ord! Og fryktelig leit å høre at du har opplevd noe så vondt! 😦 Det er fryktelig at man ikke skal kunne stole på menn man kjenner, hvem skal man da stole på? Syns det er viktig å sette fokus på ting som er viktig, og dette er absolutt viktig! Stå på videre du også, du er sterk som tør å fortelle om din opplevelse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s