Er ikke noe eller noen perfekte?

Du har sikkert som meg hørt folk sagt (og sikkert sagt selv) at ingenting er perfekt. Ingen er perfekte. Vi lærer det av våre mentorer, og vi lærer averfaringer etterhvert som vi blir eldre. Men så kommer det en liten stemme i hodet mitt som hvisker til meg at om ikke noe eller noen er perfekte, hvordan kom da ordet inn i språket vårt og inn i ordboka? Jeg undres….

Min mening er denne: Om man ikke finner noe eller noen som er perfekte så har man rett og slett for mye å klage på, eller man leter desperat etter feil.

La oss ta et kjæresteforhold som eksempel, gjerne mitt og sambos. Vi er ikke perfekte mennesker, men i mine øyne har vi det perfekte forhold. Hvorfor mener jeg dette? Fordi han gjør meg lykkeligere enn noen andre jeg har møtt i løpet av mine snart 25 leveår. Selvfølgelig krangler vi som andre par, men vi blir ALLDIT gode venner igjen etter bare noen minutter, og vi innrømmer begge skyld om det er tilfellet. Vi er også flinke til å innrømme skyld hver for oss om bare èn har skylden. Mange tenker nok for seg selv «det er ikke noe som heter det perfekte forhold». Mener du dette syns jeg synd på deg, og særlig om du er i et forhold du ikke trives i. Vi har hverandre, vi har en flott sønn, vi har leilighet, bil, fine møbler, egen balkong. Vi har hverandres kjærlighet, respekt, toleranse, åpenhet, tillit og trygghet. Vi gjør hverandre godt hver eneste dag, og er ikke det et perfekt forhold så vet ikke jeg. Mange vil sikkert sure til dette med «men alle par krangler. Alle par er uenige.» osv… Ja og hva så? Det er en del av det å være i et forhold!!!! Om man virkelig vil henge seg opp i krangling og snakke om det så greit. Da har man ikke et bra forhold! I et perfekt forhold greier man å fokusere på det man har, istedenfor å fokusere på det man «ikke skal ha i et perfekt forhold». Jeg har et perfekt forhold med en perfekt mann. Basta!!

Jeg kan også nevne andre eksempler. Jeg har kjent mennesker som finner noe negativt i en hver situasjon. Og da mener jeg SAMTLIGE situasjoner!!! Om vi var på byen og koste oss ble fokuset på hvor mange fulle, ekle mennesker det var der, hvor kjip drinken var, hvor teit andre venner er osv, istedenfor å fokusere på musikken og gleden i hverandres selskap. Jeg har hatt perfekte fester, og det betyr ikke at de var feilfrie! Det betyr bare at jeg ikke foluserte på feilene. De ble til slutt ikke-eksisterende.

Andre mennesker har vært med på båttur eller fjelltur, og istedenfor å fokusere på roen, stillheten og sjelefreden ble det folusert på mygg, bållukt (skjønner ikke hva som er galt med bål??), teltet var trangt, lugaren var liten, feil mat osv. Jeg hadde en perfekt tur, og skjønte ikke hva de pratet om. På balkongen i ste hadde jeg et perfekt øyeblikk. 25 grader på gradestokken, hvitvin i glasset, bok i hånden, baby som sover, nydelig solnedgang, fugler som kvitrer og lukten av sommer. Det satt idioter på terrassen i andre blokka, og de bråkte noe jævlig. Men det ble ikke mindre perfekt av den grunn!! Man må bare velge hva man vil velge å rette fokusen på!

Perfeksjon er all over the place! Jeg har perfekte øyeblikk i livet mitt hver eneste dag. Ikke kom å fortell meg at ingenting er perfekt!!!

4 tanker på “Er ikke noe eller noen perfekte?

 1. For å sitere Leonard Cohen (Anthem):

  Ring the bells that still can ring
  Forget your perfect offering.
  There is a crack in everything,
  That’s how the light gets in.

 2. Veldig bra innlegg!

  Som du sier: handler om fokus på de gode tingene. Ikke det at du tenker i retning «gladkristen som bare ser det positive i absolutt alt fordi Gud er så god som har bla bla bla», men at du rett og slett har riktig fokus.

  Dessuten:

  Jeg mistenker at de som ofte klager over de små tingene, generelt ikke har det så bra i livene sine. Sånn som du har funnet din plass og har det faktisk skit bra, og da blir sånne små irritasjonsmomenter bagateller til sammenligning.

  Kan jo si dette innlegget var perfekt! 😉

  mvh Drosseldaisy, tidligere Faustina

  ( jupp, måtte dessverre bytte nick da jeg gikk over til wordpress. Grunn: Faustina nicket var allerede tatt. 😦 Måtte bytte over til wordpress fordi vgb skuta faktisk synker med hastig tempo nå…..nå venter vi i september på at det står RIP på vgb.

  Så drosseldaisy there is. Drossel= dyr på tysk. ;-P

  • Velkommen med nytt nick! Me like it a lot! 😉 Og ja, det er ikke snakk om å være gladkristen. Det handler om å kunne snu en negativ situasjon til noe positivt, og det er dessverre ikke mange som skjønner dette. Eller de skjønner det men gidder ikke gjennomføre det. Jeg liker å ha en vennegjeng som tenker som meg. Har jeg en dårlig dag der jeg ikke greier å snu ting, kan du banne på at en av vennene mine greier å snu ting for meg. Og det er nettopp dette som er så perfekt!

   Og jeg kan jo ta morsrollen som eksempel: Jeg er (som alle småbarnsmødre) sliten og lei til tider. Noen dager sutrer han konstant uten grunn, og jeg er ganske så nær med å adoptere han bort. Men da må jeg sette meg ned å tenke på hvordan han er 95 % av tiden! Han spiser bra, smiler hele dagen, ler hjertelig bare du ser på ham, underholder seg selv på gulvet med lekene sine, sover godt om natten og har ikke problemer med noe. Han utvikler som han skal og har til gode å være syk. Så da må jeg faktisk kunne si han er ganske så perfekt, til tross for sutre-dagene. Og vi kan jo alle ha en dårlig dag!!

   Jeg liker å ha fokus på ting som betyr noe, og har man en kjærlig, hjelpsom og snill mann og en fantastisk nydelig og snill gutt, fin leilighet og et fritt land, og penger til å betale regninger, ja da har man det ikke så verst! Så da kan bagatellene drukne i gladkristen tenking! 😉

   (og p.s. det er lite jeg misliker mer enn religion, så er ikke mye «gud elsker oss» her i gården! 😛 hehehe… Men jeg tror på karma, og siden jeg er en snill person tror jeg karma er på min side in the end)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s