Tidenes verste natt!!

Jeg sitter i skrivende stund med migrene, tassen ligger på gulvet og sutrer/roper, gubben ligger å sover, og jeg er trøtt som ei strømpe! (hvordan kan egentlig strømper være trøtte??) Jeg har alltid vært nattarbeider, og er derfor vant til å gå å legge meg når de fleste andre står opp. Etter jeg fikk barn, har jeg funnet ut at det er greit å legge seg litt tidlig slik at man får den søvnen man trenger. Sønnen er flink til å sove (som regel) og jeg er vant til å få nok søvn. I natt, derimot, not so much!!

Vanlig leggetid for sønnen er kl.20.30. Greit nok det, men i det siste har han begynt å ville legge seg kl.20! Jaja! Èn time alenetid ekstra for mor. De siste to nettene, derimot, har han sovnet kl.19!!! Jeg aner ikke hva som skjer, men i går natt sov han fra kl.19 til kl.04.30 uten å våkne, og uten å spise!! Jeg var i sjokk, og håpet på en ny vane. Den gang ei… I natt sovnet han kl.19, men våknet kl.24 for å spise. Greit nok. Han sovnet igjen, men våknet kl.01 igjen, og da var det ikke SNAKK om å sove videre!!! Så da gubben kom hjem kl.02.30 var det full fest her. Han tilbudte seg å sitte oppe med krapylet så jeg kunne legge meg, så jeg tok med meg hodepinen og la meg.

Jeg våknet kl.04.30 av et helvetes leven fra den lille, og sto opp. Her var alle lys på, tv’n blinket disco og far var på randen av sammenbrudd. Jeg satte meg i lenestolen, fikk sambo til å løfte han opp til meg og beordret totat mørkleggelse. Av med alle lys og tv’n. Han farer opp, bjeffer ett eller annet til meg, og fyker inn på rommet vårt. Jeg sitter delvis sjokkert igjen med en kranglete tass, og lurer på hva som traff meg. Er ikke ofte sambo bjeffer!!! Jeg så ikke at han holdt på å spise (tørre linser og migrene gjør noe med synet når du har minus 5 i nærsynhet!) og han holdt på å se på tv-programmet. Vi ble venner igjen, og han gikk å la seg. Tassen kranglet i ett minutt før jeg sa SLUTT på en høy og bestemt måte, samtidig som jeg tok litt hardt i armen hans som holdt på å slo og klorte meg. (ikke så hardt at han fikk vondt, men så bestemt at han skjønte alvoret) Han begynte å sutre-gråte i 10 sek før jeg tvang han til å ta puppen, og etter 2 min sovnet han. Mamma vet alltid best, og man må bare vite hvordan man skal angripe problemet! Om man lar barna krangle, uansett hvor gamle de er, så blir det et helvete resten av livet!

Han sov så i 20 min før det var på’n igjen. Jeg la meg sammen med han på barnerommet (vi har gjesteseng der) men det var ikke snakk om å sove mer. Jeg lot han holde på å styre for seg selv, og rullet meg med ryggen til han for å prøve å sove litt. Funket ikke veldig, men litt. Så da har jeg fått KANSKJE 3 timer usammenhengende søvn i natt, og migrenen holder på å ta livet av meg. Dette er vel en av veldig få ganger jeg har følt det har vært tungt å være forelder!

Gjeeeeesp og AAAUUUUU!!!!!

6 tanker på “Tidenes verste natt!!

 1. Når begynner jo mer og mer tigern i gutten din å komme fram….ekstra viktig med en tigermor til å håndtere!

  Uff…håper du får en bedre natt denne gang…

  Ps, kjenner til linseproblemet…:-( men skjønner heller ikke hvorfor strømpen blir trøtt…

  • Ja han har virkelig vist tiger-fakter siste uka, men denne natten tok kaka! (et uttrykk jeg heller ikke skjønner meg helt på)
   Jeg er veldig glad for at jeg også er tiger så jeg vet hvordan jeg skal håndtere ham. Er verre for sambo som er hane! Han sliter nok litt mer enn meg tror jeg!

 2. Skal man tro tegnene, så er det søren meg 3 alfamennesker i et og samme hus! Ikke rart det blir trøbbel! Finne harmoni og feng shui når det lar seg gjøre….ikke noe annet jeg kan si egentlig annet enn at dere til nå har gjort det bra til tross for så sterke tegn.

  • Hehe.. ja det er faktisk tre alfamennesker her! Men jeg og sambo har funnet vår måte å takle det på, og vi kommer overraskende godt overens! Så den lille tigeren må rett og slett finne sin plass i hiarkiet 😉

 3. Hehe, been there, done that, mulig det er tenner, behov for nye rutiner, osv man må bare feilsøke til man finner roten av problemet, så får man tenke at det hjelper etterhvert og tenke at vel, det kunne vært verre.. Gjesp, min legger seg halv syv, syv og våkner igjen rundt halv seks.. Og min popper ut tenner for tiden, så har vært igjennom det du beskriver.. Føler med det for å si det sånn 🙂

  • Vet ikke hav som stakk han jeg.. Det kan jo være tenner, men er ikke tegn til noe slikt bortsett fra de to han allerede har fått, og han er ikke syk. Kan jo være han trenger mer mat, så i dag fikk han en STOOOOR porsjon med grøt! Kan jo være det som var i natt, for han fikk ikke grøt i går kveld siden han sovnet så kjapt! I kveld var han i seng kl.20, så får bare se hvordan ting utvikler seg!

   Masse lykke til med tenner!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s