Hva jeg savner…

Når man får barn innebærer det mange gleder og mye lykke og kjærlighet. Det innebærer også stort ansvar og mange bekymringer, men det innebærer også å måtte ofre ett og annet. Jeg snakker ikke om å ofre store ting i livet som gjør at man ikke har et liv lenger, men små ting i hverdagen man rett og slett ikke kan gjøre. Nå må ikke fantatiker-mødrene mistolke innlegget og tro jeg ikke er villig til å «gi opp» disse tingene, de må heller ikke tro det er et savn jeg tenker på og lider meg gjennom hver time av dagen, det er et savn som stikker litt innemellom bare. 

Jeg snakker om små ting som å kunne stikke på spontan-fest når man måtte ønske uten å måtte tenke på barnevakt o.l., om å kunne sitte en fredagskveld og ta seg et glass vin, eller ha ost-og vinkveld med venninner uten å tenke på amming og alkoholnivå. Jeg er så heldig å ikke ha drikke seg full-behovet, men et glass vin til maten eller en captain og cola på byen er ikke å forrakte. Jeg savner å kunne ta meg en sheridan’s når jeg føler for det, og jeg savner å kunne spise hva jeg vil når jeg vil uten å måtte tenke på om babyen min får vondt i magen av det! Nå er jeg veldig heldig med valg av sønn, han tåler det meste av alt. Men jeg liker ikke drikke alkohol når jeg ammer, selv i små mengder. Jeg har tatt et par glass vin på fest, men da var det lenge til jeg skulle amme igjen, og gullet fikk flaske helt til jeg var sikker på at jeg ikke hadde rester igjen i kroppen. Det er så frustrerende å tenke på slike ting! Jeg vil drikke vin eller andre gode ting uten å ha dårlig samvittighet!!!!

Dere ser sikkert på dette som syting, but so be it. Det ER syting. Og det er syting for småting som er bagateller i hverdagen min. Jeg drikker minimalt med alkohol i løpet av et år, så er jo ikke et tap sånn sett, men det er det å bli fratatt valgmuligheten min jeg misliker! I tillegg misliker jeg å amme pga småproblemer som sopp o.l. som ikke gir seg uansett behandling, og da gjør det vondt og er irritada! Man har aldri så lyst på alkohol som når man ikke kan drikke det. Heldigvis Nå nærmer Leo seg 6 mnd med stormskritt (akkurat det er jo bare vemodig)  og jeg kan vurdere å legge fullammingen på hylla. Vi har innført litt grøt hver dag, og han elsker å spise det. Han er også veldig grei når det kommer til flaske, så det er null problem OM jeg vil ta et glass en sen kveld. *sukk*

Måtte bare syte litt om bagateller. Har jo ingen store ting å klage på, så da blir bagatellene større 😉 hehe… Og bare for å ha det klart: Jeg elsker å være mamma, og jeg gir gladelig fra meg det ene vinglasset uten betenkninger, men må få sutre litt likevel siden jeg er i DET humøret i dag.. Innlegget er ikke så alvorlig ment som det høres ut 😉

Ønsker alle en flott helg, og ber dere som er på byen om å ta en captain morgan med cola for meg! 😉

6 tanker på “Hva jeg savner…

 1. Jeg skjønner deg veldig godt jeg!
  Og det er helt sant at man aldri har mer lyst på alkohol enn når man ikke kan drikke det. Virker heldigvis ikke som det er så lenge igjen før du kan ta det et glass vin om kvelden da, det er heldigvis ikke slik for alltid 😀
  God helg ^^

  • Godt noen har forståelse! hehe… Det er jo ikke en livsviktig ting, som jeg skriver er det jo bare en bagatell, og jeg trenger virkelig ikke alkohol for å være lykkelig! Høres jo nesten ut som en alkis i innlegget 😉 hehe.. Men det er det å ha MULIGHETEN! Liker ikke å bli nektet noe 😛 Men som du sier er det ikke lenge igjen, så jeg greier å holde ut 😉

   Riktig god helg til deg også!

 2. Det er sånn som det her jeg bruker for å dempe verpesyken min 😛 Kjæresten min er jo ikke spesielt interessert i å få barn i løpet av de neste årene, så da prøver jeg faktisk å fokusere på at det er deilig å kunne sove så lenge eller lite jeg vil, fordi _jeg_ vil. Jeg kan gjøre akkurat som jeg vil og tenke bare på meg selv.

  Jeg ser jo at det kanskje ikke er akkurat alkoholen i seg selv som er ‘problemet’, men valgmuligheten, det å kunne gjøre akkurat det du har lyst til, når du har lyst til det. Det er klart du kjenner litt på det at noen andre «tar litt kontroll» over livet ditt, selv om du selvfølgelig elsker den lile «diktatoren» din over alt på jord 🙂

  • Jeg lover deg: NYT Å VÆRE BARNLØS SÅ LENGE DU KAN!!!! hehe… Det er jo mest kos med den lille Diktatoren (forresten et veldig passende navn til han!) men noen ganger er jeg fristet til å kaste han ut av vinduet! Noe jeg seff aldri vil gjøre, men lysten er der 😉 Og det er nettopp det å gjøre hva man vil når man vil. Det forsvinner når man får barn, og selv om man gladelig gir opp slike ting for den lille så kommer savnet sterkt innemellom! Så ikke stress med å få barn. Du er fortsatt ung, nyt det mens du kan 😀

 3. Jeg savner ikke å drikke og jeg har heller aldri vært noen vin person… Men savner å være spontan…! Bare det å dra steder krever mye planlegging med disse småttisene. Kan ikke bare bestemme seg for at NÅH! Skal jeg dra og trene/ut å feste/stikke på kafe/dra til byen.

  Er så mye som må pakkes ned og tas med og jeg ser egentlig for meg at det blir værre når de blir litt større og ikke vil sitte stille heller! Kommer til å savne å sitte på kafe… jeg har heldigvis kafebaby jeg da så jeg kan hvis jeg vil… mn nå blir det nok ikke så lenge til Mie løper sin vei hvis vi prøver å sette oss ned…

  Den biten gleder jeg meg ikke til! 😛

  • Jeg har jo aldri vært noen stor-drikker jeg heller, så er ikke drikkingen jeg savner, det er bare det å kunne tenke at NÅ vil jeg ha et glass vin e.l. som er savnet. Og det å være spontan går jo bare ikke. Var det på lørdag, men var ikke spontan uten dårlig samvittighet. Kjedelig…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s