So far so good!!

I forrige innlegg skrev jeg om at jeg har gått til innkjøp av bringebærblad kapsler, som skal modne livmoren og gjøre den klar til fødsel. Det er ikke helt bevist at det funker, og man får litt varierte tilbakemeldinger på dette. Noen mener det funker som en drøm, andre er ikke enig. Jeg begynte på dem med det samme, og svelget to i slengen siden anbefalt dose er 2-3 kapsler 2 ganger daglig. Så tok jeg to til på kvelden, og allerede da begynte jeg å kjenne tegn til at noe begynte å røre seg i kroppen. Det var nesten som jeg fikk eggløsningssmerter, en litt gnagende følelse som forplantet seg nedover. Det gjorde ikke direkte vondt, men det var skikkelig ubehagelig! I dag våknet jeg med kramper fra helvete, og har hatt dem i hele dag omtrent uten opphold. Lille Tigergutt har vært like aktiv som vanlig, og gjør ting ekstra ubehagelig for mamma’n sin! Siden jeg kun er i uke 35 og ikke vil ha prematurt barn (så sant jeg kan forhindre det) trappet jeg ned dosen til èn kapsel i dag tidlig, og så tok jeg en i ste. Satser på to kapsler om dagen istedenfor 4, så trapper jeg heller opp om noen uker når det er trygt for lillemann å komme ut!

Om noen lurer på hva bringeærblad gjør i forhold til fødsel osv har jeg googlet litt, og dette er beste beskrivelsen jeg fant:

«Det er som et fødselsforberedende middel at te av bringebærblad i våre dager har størst aktualitet. Urten har avslappende, styrkende og sammentrekkende virkning, og virker spesielt gunstig på livmoren i de tre siste månedene av svangerskapet og under fødselen. Den sammentrekkende og stimulerende virkningen er med på å styrke og stramme musklene i livmor og underliv, mens de avslappende og mer beroligende egenskapene samtidig får livmoren til å slappe av.

Bringebærblad styrker også slimhinnene i hele kroppen. De virker på fordøyelsessystemet og kan effektivt lindre kvalme under svangerskapet. Te av bringebærblader kan derfor brukes for å sikre en trygg og lett fødsel, og for å stimulere melkeproduksjonen etter fødselen og lette rekonvalesensen. Den styrkende og beroligende virkningen på den glatte muskulaturen i livmoren bidrar til å lindre smerter ved livmorsammentrekningene under fødselen, samtidig som den gjør sammentrekningene mer effektive så fødselen både blir lettere og mer kortvarig. Laboratorieforsøk har vist at te av bringebærblad virkelig påvirker livmoren, men da den eksakte virkningsmekanismen er ukjent, anbefales det at inntak av slik te under graviditet bare skjer under medisinsk oppsyn.»

Nå er dette en beskrivelse av te som er laget på bringebærblad, og kapslene skal etter sigende være enda mer effektiv siden de er mer konsentrert og derfor sterkere. Jeg har i alle fall begynt å merke effekt allerede etter 24 timer, og det er jo veldig positivt! Kanskje er jeg så heldig at lillegull vil ut litt før tiden? *Lever i håpet!!* Jeg kan i hvertfall leve med disse nye krampene så lenge resultatet blir bra! 😉

11 tanker på “So far so good!!

 1. Jepp, de fungerer de faktisk;)
  Anbefaler gravide å prøve de iallefall;0)
  Men det er jo også individuelt på hvor godt det fungerer på hver enkelt.
  Men her kom kynnere iallefall, å det har jeg ikke hatt i det hele tatt i svangerskapet.

  Så jeg sverger til de kapslene! Verd pengene!

  • Godt de fungerer for deg også! Her funker de som f***, så blir spennende å se om de gjør fødselen kjappere.
   Blir også spennende å se om vi får før tiden!! 😀
   Good luck! 😀

  • Takker 😀

   Dagbok? Om hva? Om svangerskapet? Nei det har jeg ikke gjort.. Men har kjøpt baby-bok som jeg skal skrive i etter han er født og frem til han er ett år 🙂 Blir koselig 🙂

 2. bra at d funker! jeg prøvde aldri sånn «juks» for å få ting i gang, her lot vi naturen gå sin gang 😛

  • Hehe.. ikke alle som trenger eller vil jukse med naturen, men jeg er en liten juksemaker som ikke vil risikere å gå over tiden. Er litt for lei av å gå gravid til å orke det! 😛 hehe..

 3. Her var det ja.. mente å huske at du hadde tatt disse kapslene og ville lese meg opp litt siden det nærmer seg for meg også etter hvert. Vurderer å prøve dem, anbefaler du dem, nå som det har gått litt tid og du kan tenke tilbake? Og hvilken uke begynte du å ta dem?

  Klem ❤

  • Jeg vil absolutt anbefale dem. Jeg begynte i uke 35 med laveste dosen, og økte til maks dose i uke 38. Jeg syns de hjalp veldig, særlig under fødselen med at livmoren jobbet bedre, og etter fødselen så livmoren trakk seg raskere sammen. Syns du burde prøve dem! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s