Myte eller sannhet?

Da har jeg vært på helsekosten å kjøpt meg bringebærblad kapsler. I morgen er jeg nemlig i uke 35, og siden jeg ikke skal begynne med modningsakupunktur likevel har jeg lest litt rundt på nettet om hva som kan være en grei erstatning. Jeg kom over bringebærblader, og det skal visst funke fint for å modne livmoren til fødsel, slik at jeg forhåpentligvis ikke går på overtid og at livmoren vil jobbe mer effektivt under riene som der igjen kan bidra til en kortere fødsel.

Nå vet jo ikke jeg om dette funker, og det kan vel egentlig ingen andre svare på heller siden fødsler er så individuelle og forskjellige fra gang til gang, men om det er en liten sannhet i det er det jo verdt å prøve. Det er jo ikke farlig for hverken meg eller fosteret, så da er det jo greit å sjanse på å ikke ha det uprøvd! Det kommer i hvertfall (forhåpentligvis) ikke til å forlenge fødselen! Det står på boksen at man skal ta 2-3 kapsler 2 ganger om dagen, men de på helsekosten sa at jeg kan begynne med å ta 1-2 kapsler 2 ganger om dagen, og heller trappe opp i uke 37-38 når det nærmer seg fødsel.

Så da gjenstår det bare å se om dette vidundermiddelet er myte eller sannhet! 🙂

10 tanker på “Myte eller sannhet?

 1. Hei Tone!
  Dette prøvde jeg da jeg skulle ha eldstemann for endel år siden,å han kom 3 uker før tida på 3 timer:)
  Siden det ikke var mer enn 3 uker før tida var det egentlig helt greit!Om det var kun pga kapslene vet jeg jo ikke,men verdt å prøve ja:)
  Ønsker deg iallefall lykke til med både resten av graviditeten,fødsel å ikke minst det å være mamma:)

  • Hei!
   Veldig godt å høre slike fortellinger, så kan jeg leve i håpet om at jeg er like heldig og at junior kommer før tiden og på kort tid! 😉 hehe..
   Når begynte du å ta kapslene? Og hvor mange tok du pr. dag?
   Tusen takk for lykkeønskninger!! Gleder meg masse til den lille kommer ut om ikke lenge!! 😀

   Klem

   • Jeg tok dem fra uke 35,tror det er det som er anbefalt siden noen kan ha rask virkning av dem å siden babyer helst ikke skal bli født før uke 35,iallefall.Før uke 35 blir det oftest mer komplikasjoner med babyen.Jeg tok 1 pr dag første uka ,så 2 hver dag.Grunnen til det var at jeg ble så kvalm av dem(å alle andre medisiner/helsekost generellt),men det er jo ikke sikkert du blir altså:)

   • Da er det passe for meg å begynne nå. Hodet hans har jo ligget nedover siste ukene, og det er ikke tegn på at han skal snu seg, så det er jo positivt om riene plutselig begynner! starter rolig med kapslene for å sjekke reaksjonen min på dem, og går det bra trapper jeg opp litt nærmere termin. Flott at du delte erfaringen din med dem!! Tusen takk 😀
    Nå er det bare å vente i spenning 😉

 2. Bare hyggelig:)Å masse lykke til!Følger med på bloggen din å gleder meg til å se bilder av Tigergutt:)

 3. Uuu, spennende med sånne triks. Jeg skal følge med på om det funker! 😛 Tar imot alt med glede for å si det sånn. Ingen ønsker om lengre fødsel enn nødvendig herfra heller 😛

  • Skal holde deg oppdatert 😉 Det kjipe er jo at man kan jo ikke vite om det er kapselene som gjør det lettere eller om det bare er slik jeg er bygget! Men som sagt: jeg vil ikke ha det ugjort 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s