Russere er gale…

I dag fikk vi besøk av Russeren, en kompis jeg og gjengen ble kjent med i fjor sommer. Veldig hyggelig fyr, og jobber som sexguru. I dag ble han hentet av en venninne på flyplassen, og jeg møter dem hos henne for å spise lunsj. Han har blitt veganer siden sist, og jeg lærte meg endelig forskjell på veganer og vegeterianer, og skjønner fortsatt ikke hvorfor noen velger å kutte ut kjøtt. Bortsett fra i Russland da. For der, mine damer og herrer, har de ikke samme kvalitet på kjøttet som oss! Ikke grønnskane heller, for den saks skyld, og de har mange, mange særegenher der som gjør at jeg skjønner mer og mer hvorfor vodka er en Russers beste venn…. 

La oss begynne med kyllingen i Russland. I dette store landet har de funnet ut at for at kyllingene ikke skal dø av sykdom eller bli for små, fyller de dem med antibiotika. Lurt tenker kanskje du, men den gang ei. Når da barn og voksne spiser kyllingene får de da i seg antibiotika, og når de så en gang blir syke og blir forskrevet antibiotika av lege, funker det ikke lenger. Kanskje bedre å risikere at de små kyllingene blir syke?

Så har man da grønnsakene. De vaskes med såpe før de spises, i følge vår kjære Russer. Hvorfor, spør du? Fordi det tydeligvis er så mye avfallstoffer på dem som f.eks. radioaktive stoffer, at om du spiser en gulrot kan man visstnok lese en bok uten lys, siden øynene blir lysende grønne. Kanskje litt overdrevet, men morsomt forklart av Russeren uansett! 😀 Så når han skulle lage salat til oss i dag tar han like gjerne å vasker avokadoene med såpe så de skal bli rene! jaja… For meg som er gravid må jo grønnsaker vaskes nøye, men det finnes kanskje grenser? 😛

Jeg spurte jo hvorfor han valgte veganer og ikke bare vegetarianer (etter å ha lært meg forskjellen), og svaret var lett. I Russland er alt farlig å spise, og både kjøtt, egg, melk osv er ikke bra for kroppen. Grønnsaker er dyre og med avfallstoffer, men mat må man jo ha, så han kuttet ut alt som ikke er bra for han. I Norge tar han da helt av, for her smaker jo alt godt, og alt er ufarlig. Vi har god melk og melkeprodukter, vi har gode kjøttvarer, eggene våre er bra, og alle grønnsakene er gode på smak. Vi aner tydeligvis ikke hvor heldige vi er her i landet når det kommer til mat!!

Det ble en morsom lunsj, med mye morsomme fakta og påstander. Jeg vet i hvertfall at jeg skal være skeptisk til mat i Russland! hehe… Var veldig koselig å se han igjen da, og han laget tidenes beste salat!! 😀 Synd han bare skal være en helg, ellers skulle han fått lage mer mat til oss 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s