Sitter her å tenker

Enkelte dager er tenkedager. Slike dager er det mange av når man er sykemeldt, og særlig når man i tillegg har mye å tenke på! Det er ikke alltid negative tanker, men noen ganger dukker de jo opp de også. For tiden dreier det seg om babyen, ny leilighet, økonomi og venner, men også mye annet rart. Tanker om fortid og fremtid blandes sammen i et sammensurium av tanker, og når jeg sitter her alene blir det av og til litt mye av det gode.

Siste dagene har det gått mye i fortiden. Jeg tenker tilbake på oppvekst og barndom, og selv om de vonde minnene er flere enn de gode, er de gode så sterke at de på mange måter overskygger de vonde. Jeg tenker på mitt tidligere liv, livet som single, og kan ikke si jeg savner det. Det var jo moro mens det sto på, og jeg er veldig glad jeg fikk oppleve det! Å leve akkurat som jeg vil, på mine egne premisser, med mine egne regler er noe av det beste jeg har vært med på. Det var deilig å finne seg selv, og det var deilig å kunne eksperimentere med det ukjente.

Jeg tenker også tilbake til da jeg flyttet til Trondheim og VIRKELIG fikk erfare hva det vil si å få venner, stort nettverk og alle fordelene og ulempene som følger med. Jeg lærte meg forskjellen på ekte og falske mennesker, og selv om erfaringene stakk der og da lærte jeg jo mye av det. Mye av naiviteten min forsvant, mye av uskyldigheten min forsvant, og jeg ble litt mindre «the good girl» som bare føyde seg etter andre. Jeg fikk god selvtillit og jeg fikk bekreftet at jeg er bra nok som person akkurat som jeg er. Det er vennene jeg fikk i Trondheim som fortsatt er mine nærmeste betrodde og kjæreste venner den dag i dag. Jeg kan ikke tro det er over 4 år siden jeg flyttet dit! Tiden flyr!

Jeg tenker også tilbake på da jeg flyttet til Oslo, og livet ble snudd på hodet. Jeg fikk erfare storbyens bakdeler og fordeler, og jeg fikk etterhvert venner jeg blir bare bedre og bedre kjent med. Jeg fant mannen i mitt liv, og nå har vi en kommende baby på vei. om 1 mnd har jeg bodd her ett år, og jeg syns tiden har fløyet! Alle negative opplevelser blir overskygget av alle de gode, og av alle de fantastiske menneskene jeg har møtt på denne tiden! Jeg gleder meg over livet, og har det på mange måter bedre enn noen gang.

Jeg tenker også på økonomien. Etter jeg ble gravid ble kontrakten på jobben kuttet, og jeg er på mange måter glad det endte som det gjorde. Jeg har hatt mange gode opplevelser der, og selv om det var kjipt å bli sykemeldt og litt trist å ikke jobbe der mer fast føler jeg alt endte på best mulig måte. Nå har jeg alle muligheter til å starte helt på null etter permisjonen, og få omskolering så jeg kan begynne å jobbe med noe jeg brenner lidenskapelig for, og som jeg tåler helsemessig. Selv om det er litt trangt økonomisk nå greier vi oss utmerket 🙂

Jeg gleder meg også til vi finner nytt sted å bo. Vi ser etter en treroms som vi enten kan leie eller kjøpe, og det skal bli utrolig moro å innrede leiligheten fra nullpunkt, og innrede barnerom etterhvert! Jeg gleder meg til vi kan begynne å kjøpe inn babyutstyr, og det var en stolt tiger som kjøpte de første plaggene til den lille (ser man bort fra de mamma kjøpte i ferien) Neste uker er det ny ultralyd, og det blir godt å se igjen den lille skatten vår! 😀

Alt i alt er det mye å glede seg til fremover, og det er faktisk litt deilig å tenke både fremover og tilbake. Man tenker på alt man har lært alle disse årene, på mennesker man har møtt, mennesker man har mistet kontakten med, og mennesker man er glad man er kvitt. Man tenker på opplevelser med venner og familie, og man tenker på at livet er ikke så verst så lenge solen skinner. Man tenker på at fortid er fortid, og at fremtiden har ingen sett! Jeg tenker på jeg er takknemlig for alt jeg har opplevd, og alt jeg har lært. jeg tenker på alt det gode som ligger foran meg, og at det å bli mamma er en helt ny fase jeg ikke var forberedt på, men som kommer til å bli den mest krevende og mest utfordrende opplevelsen så langt og kommer til å være det resten av mitt liv.

Tanker og minner er ikke så dumme når man sitter her å tenker 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s