En av mine svakheter: Vampyrer

Jeg elsker vampyrer. Har alltid gjort det, og kommer alltid til å gjøre det. Hvorfor? De er mørke, mystiske, eldgamle, og de oser sex og hevn. Du kødder ikke med en vampyr! Jeg har sett omtrent alle filmer som inneholder vampyrer, og lest nesten alle bøker som er skrevet om dem. Man får liksom en følelse av at dette er ikke umulig, selv om det er oppdiktet. Monster, mumier osv er liksom mye mer usannsynlig, spør meg ikke hvorfor. Så hva er det som er så bra med vamyrer?

Førs av alt er det sexlysten til vampyrer. De oser sex, og alt de gjør har seksuelle undertoner. De kler seg sexy, de prater sexy, og jeg har aldri sett en stygg kropp på en vampyr noensinne. De er og blir hotte! Så er det jaktinnstinktet. De jager for å spise, tilfeldigvis er det de trenger blod. Menneskeblod! Det gjør oss til en utsatt risk for disse blodsugerne, og det er jo litt spennende å tenke på. Det at de forvandler seg til flaggermus i bøker og filmer viser bare hvor vampyrmyten stammer fra, nemmlig vampyrflaggermusen.

Vampyrer har blitt skildret på så mange måter at det er helt umulig å si hva man egentlig burde tro på. Men man får i allefall fellesnevnere. De tåler ikke sollys, de sover i kister eller under jorden, de drikker menneskeblod, de ser ut som mennesker, de elsker sex, om de drikker deg tørr nok blir du omvendt til vampyr, osv.. Så er det de som prøver å gjøre noe nytt, og som irriterer alle oss ihuga vampyrfan. «Twilight» må være den DÅRLIGSTE vampyrfilmen jeg har sett noen gang!!!! Ikke bare glitrer vampyrene i sollys, de er også vegetarianere! Hørt på makan!! De som har skildret vampyrer best i nyere tid er «True Blood!»

Jeg elsker «True Blood»! De to første sesongene var bra, og nå venter jeg og en hel verden på sesong 3 som kommer i mars! *GLEDER SEG!!* De har gjort det på en litt annen måte, og fått det til å funke at vampyrene kan leve blant mennesker ved å drikke syntetisk blod. Det er i og for seg greit det, for de har ikke tatt bort andre vesentlige elementer når det komemr til vampyrer. I tillegg er serien stappet med dampende sex, morsomme replikker, spenning og drama, kjærlighet og bedrag. Dette er den perfekte serie etter min mening!

Selv om serien viker fra bøkene ganske mye (særlig sesong 2) så går det greit. Jeg kan tilgi dem for det. Bøkene er faktsik meeeget bra. Det er 9 stk så langt i serien, og jeg har kun siste bok igjen. Nå blir det spennende å se hvilke ting de har plukket derfra og puttet i serien. 😀

Sookie og Bill fra True Blood

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s