Nytt treningsopplegg

Da har mandagen kommet, og mandag betyr som regel trening med PT og nytt treningsopplegg. Jeg har ganske mange treningsprogram nå som rulleres på, og dette nye kommer sikkert være det som kommer til å ta livet av meg!

I følge PT er jeg bedre trent enn gjennomsnittet. Jeg tror ikke noe særlig på ham, men men.. Pga at han mener jeg er så bra trent har han satt meg på sirkeltrening, som går ut på å presse flest mulig øvelser inn på kort tid. Sirkeltreningen varer ca. 30 minutt, og inneholder 10 øvelser. Man har to øvelser rett etter hverandre uten pause, så tar man 30 sek pause, og gjentar så øvelsene. Så tar man 1 min pause og begynner et nytt sett med to nye øvelser. Så 10 øvelser blir egentlig presset sammen til 5 øvelser! Tungt, men effektivt!

Det nye treningsprogrammet jeg fikk i dag er derimot så tungt at jeg knapt overlevde. Det heter Tabata, og er en form for veldig tøff sirkeltrening. Men istedenfor repetisjoner går det kun på tid, og det er HARDT!!!!!

Jeg har 10 øvelser som skal gjøres, og det er egentlig veldig enkelt: Du gjør så mange repetisjoner du greier i en øvelse i 20 sek, så tar du 10 sek pause, så gjør du det samme med en ny øvelse i 20 sek (så mange repetisjoner du greier på de 20 sekundene), så tar du 10 sek pause, så begynner du på nytt. Med andre ord:

20 sek øvelse
10 sek pause
20 sek ny øvelse
10 sek pause
20 sek første øvelse
10 sek pause
20 sek andre øvelse
Så tar du 30 sek pause før du begynner på et nytt sett med to nye øvelser.

Det går fort, det er tungt, det er smertefullt, og det funker!

Jeg skal variere på Tabata, sirkeltrening og kondisjonstrening nå en stund fremover, og det kommer til å bli et helvete. Men det kjennes veldig godt, og det er HERLIG å trene uansett hvor vondt det er! 🙂

2 tanker på “Nytt treningsopplegg

  1. Jeg tror PT’en din har rett; du har et godt grunnlag fra før, noe som gjør deg bedre trent enn gjennomsnittet. Har selv jobbet med mange treningskunder, ikke som PT men som instruktør, og sett hvordan gjennomsnittsformen generelt er.

    Tenk som så: du legger kanskje grunnlaget igjen nå for de neste 40-60 åra av ditt liv. Det er det jeg tenker hver gang jeg trener og spiser. Uansett hvor stram og fin jeg er, så fortsetter jeg fordi jeg vil se like bra ut som de damene på forrige treningsjobb som var over 60 og hadde min kropp!!!!!!! Og det sier litt om at livet og kroppsformen ikke trenger å se gammel ut bare fordi man har passert 60; tvert i mot enda større grunn for å prøve å trene seg sunn, frisk og stram for et godt liv og flott kropp. Men det skal sies om disse damene: de la grunnlaget i 20 åra for nettopp å ha den kroppen de har i dag.

    Stå på tiger!

    • Ja jeg hadde et fantastisk grunnlag, men jeg kjenner jeg sliter med fettet som ikke viser tegn til å gå bort. Men jeg trøster meg med det at jeg har fått veldig stramme magemuskler igjen, og det er veldig positivt! I tillegg har jeg blitt mye mer utholdende og veldig mye sterkere!! Jeg begynte med 3 kg vekter i liggende flyes for 3 mnd siden, og nå tar jeg 6 kg! Høres ikke så mye ut, men for meg er det fantastisk!!

      Jeg kjenner jo at jeg bare har trent èn gang denne uke selv om jeg skulle trent 3. Men med migrene blir man liksom ikke i treningsmodus, så kommer sterkere tilbake neste uke. Det er som du sier: Det er nå vi må legge grunnlaget for de neste 20-30 åra!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s