Babyer kan favorisere dyrearter de også!

Man sier gjerne at babyer og små barn ikke vet nok til å kunne favorisere ting, men det mener jeg er tull. Det har også Leo bevist er tull! Vår kjære sønn har nemlig bevist at han elsker hunder i alle størrelser, men han hater katter! 😀

Dette passer meg ypperlig. Jeg har alltid vært et hundemenneske, og jeg kan med god grunn vite hva jeg går glipp av da jeg har hatt både katter og hund i oppveksten, og siste katten jeg hadde var sammen med en tidligere bekjent jeg bodde sammen med en kort periode (som hun skylder meg penger for enda). Der gikk jeg med på å skaffe katt på den betingelsen at hun tok ham over når vi flyttet hver for oss. Både fordi jeg ikke liker katter og fordi både jeg og sambo er allergisk, så det var ikke et tema å ta han med. Pga at jeg ikke liker katter syns jeg det er hysterisk moro at Leo heller ikke liker dem, så da må jo slike ting være arvelig! Jeg har absolutt ikke påvirket gutten, da jeg mener alle dyr er søte på avstand.

Leo har møtt en del hunder, fra bittesmå hunder (som jeg mener ikke er skikkelige hunder… De er jo mindre enn katter!!) til mellomstore amstaffer. Han har digget alle som en, og latt dem slikke seg i ansiktet og klappet og kost med dem. Men da han besøkte min bestemor ble jeg ganske overrasket. Jeg trodde nemlig at babyer enten liker eller liker ikke dyr, men her har da Leo bevist at det går også på hvilken type dyr det er snakk om. Da han så min bestemors katt (som er ganske så søt) så han bare veldig skeptisk på den, og da halen kom borti armen hans grøsset han skikkelig og trakk armen så langt unna han kunne. Jeg var ikke til stede, men gjenforteller det bestemor fortalte. Jeg holdt på å le meg ihjel! Velsigne gutten, da slipper jeg mas om katter i fremtiden!!! 😀

Jeg trodde det var en fase han var igjennom at han bare ikke likte dyr lenger, men jeg to feil. Han skuler stygt på katten som går rundt blokka vår hver gang han ser den, og lager grimase mot den, men da vi møtte en liten hundevalp på 11 uker på parkeringsplassen ble han helt vill, og skulle klappe og kose med den. Han brydde seg heller lite om at valpen var fra seg av glede for å se ham, og ble ikke redd da den bykset frem for å leke. Han hvinte av fryd og klappet i hendene! Men på vei bort til bilen så han katten, og ting forandret seg kjapt. Han skulte stygt, og så lenge etter katten helt til vi kom til bilen. Da så han på meg å gjeipet. haha!! Jeg elsker gutten min!!! 😀

Nå må dere ikke misforså, jeg liker alle slags dyr. Men jeg elsker virkelig hunder!! Katter er for egenrådig for min del. Og de er ALT for overlegne… Alle har hver sin smak i dyr, og her i huset er ikke katter velkomne.. En hund, derimot, hadde ikker vært å forrakte!

Når maset om hund begynner om noen år er nok jeg det svakeste leddet… Jeg må huske å be sambo om å være sterk for oss begge! 😛

8 tanker på “Babyer kan favorisere dyrearter de også!

 1. Jeg er svak for apekatter og hunder/ulver/gjerver. De er mine to totemdyr. Kjenn ditt totemdyr, og du føler en eller annen form for connection med totemdyret som styrker deg. 🙂

  Mon tro kanskje hund også er ditt totemdyr? 🙂

  Jeg syntes generelt alle dyr ellers er fine på hver sin måte, men apekatter og hunder har sin særstilling hos meg.

  • Jeg vet ikke hva mitt totemdyr er, men jeg har en helt spesiell forbindelse med tiger, siden det er det kinesiske stjernetegnet mitt. Da jeg klappet tiger i thailand kjente jeg en helt spesiell energi og ro innvendig, og merkelig nok var jeg ikke redd selv om han ikke var lenket fast. Jeg liker også generelt alle dyr, men noen favoritter er det jo 😉

  • Da er nok mitt totemdyr tiger. Jeg kjenner jeg har mange av en tigers kvaliteter, og hver gang jeg ser tiger på tv eller live føler jeg meg rolig 🙂

 2. Jupp. Da er tigeren faktisk også ditt totemdyr i tillegg til ditt kinesiske stjernetegn.

  Det høres faktisk virkelig ut som om du har funnet ditt totemdyr. Kan hende du har flere, kan hende du bare har tigeren.

  Feks:

  Da jeg var på mitt mest tristeste, ble jeg skikkelig glad da jeg så en morsom apekatt-bamse. Den er egentlig beregnet på babyer, men jeg bare måtte kjøpe den til meg selv. Den gjorde meg rett og slett glad. Og totemdyr har den evnen på oss: de gir oss den kraften vi trenger.

  Hund/ulv/gjerv har en annen effekt på meg. Kan også hende fordi jeg har det som kinesisk stjernetegn at jeg føler en tilknytning til hunder, men likevel så er det noe med dem som gjør at jeg også finner kraft i dem.

  Fortsett å dyrke totemdyret ditt, spesielt når du har det tungt, trist og leit. Det hjelper faktisk!

  • Det skal jeg ta med meg videre 🙂 I tunge perioder skal jeeg absolutt støtte meg mer til tigeren enn jeg har brukt å gjøre. Takk for gode råd nok en gang 🙂

 3. Ingen årsak. 🙂

  les her hva det står om kraftdyr generelt:

  http://www.webwitch.info/Shamanisme/kontakt_dit_kraftdyr.htm

  Hver kraftdyr har sin kraft. Noe med tigern som gjør at du har følt deg ekstra knyttet til den.. Dette står om tigeren på samme side:

  Tigeren er en af de mest kraftfulde af de store katte. En enlig lydløs jæger, der symboliserer det at fjerne alle distraktioner fra sindet og udelukkende være fokuseret på nuet. Således er tigeren i stand til at bruge alle sine evner for at opnå succes.

  Tiger totem gør sindet stille og hjælper med at kunne være stærk og fokuseret i nuet. Nærer din følelse af spirituel/åndelig styrke, til i ro at kunne handle med styrke og klarhed udfra dit højeste. Giver inspiration til at træffe det rette valg, når man er i en modsætningsfyldt situation, eller når valget er svært.

  Kan tenke meg at du har opplevd mange situasjoner i livet ditt som har vært motsetningsfullt og fulle av tøffe valg som har gjort at du har trengt din tiger. 🙂 Men kom i hu en ting: når du ikke trenger tigerens kraft mer, kan det hende et annet totemdyr tar over. Eller hvem vet: kanskje totemdyret er blitt en del av deg så dere ikke kan skilles?

  Jeg kan ikke nok om dette med totemdyr som «religion» enda, men ble ekstra fasinert av det i sommer hvor jeg trengte en apekattkraft sårt uten at jeg skjønte hvorfor…men etter å ha lest mer om det, så omfavner jeg apebilder og symboler for alt det er verdt for å få styrke av apens kraft 🙂 Det funker faktisk! I hvertfall for meg..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s