Dommedag 21. mai 2011!!!

Jeg må benytte anlednignen til å si farvel til alle mine lesere. I dag er nemlig dommedag, så i morgen vil ingen av oss være igjen for hverken å skrive eller lese blogger. Det er egentlig en trist dag å ha dommedag på. Mamma har bursdag, min lillesøster Claudia har bursdag, og mitt søskenbarn Mathilde har bursdag. Så i steden for å feire dem kommer vi da til å dø alle mann. Men hva er egentlig dette basert på?! Tillat meg å sette spørsmålstegn til utregningen som har kommet frem til at dommedag er akkurat i dag!

Harold Camping har regnet seg ut et regnestykke som sier at jorden skal gå under i dag, og at Jesus skal gjenoppstå. Tallene har han funnet i bibelen, og regnestykket er som følger:

Tallet 5 står for forsoning, tallet 10 betyr fullkommenhet og tallet 17 er himmelen. Om man da ganger de tre tallene med hverandre får man 850. Og om man så ganger 850 med 850 blir fasiten 722.500. Det skal være antall dager siden Jesus ble korsfestet. Og 722.500 dager etter den dagen det skjedde, er lørdag 21. mai. 

La meg plukke dette litt fra hverandre.

  • For det første, hvordan vet han at tallene 5, 10 og 17 skal ganges med hverandre? Står det også i bibelen? Jeg har lest den fra perm til perm flere ganger, og ingen steder syns jeg å huske det står at man skal gange disse tallene. Kanskje de skal divideres? Eller adderes? Eller kanskje subtraheres?
  • For det andre, svaret blir jo 850. Dette har han tatt å multiplisert med 850. Men hvordan vet han at disse to tallene skal multipliseres? Kanskje de skal adderes osv? Så hvor i bibelen står det at de skal ganges med hverandre??
  • For det tredje, svaret blir da 722.500. Dette skal visst være antall dager siden korsfestelsen. Men da lurer jeg litt på hva han har tatt utgangspunkt i! Regner han med at det er 365 dager i året hvert år siden år 0? Har han tatt med skuddår? Eller går han etter måneder? Hadde de egentlig måneder for 2000 år siden? Jeg trodde det gikk mer etter årstider. Men hva vet vel jeg? Ikke er jeg kristen og ikke er jeg matematiker. Så vet vi egentlig at det er NØYAKTIG 722.500 dager siden korsfestelsen? Det KAN jo være at det er 722.502 dager siden! I så fall er ikke dommedag før på mandag.
  • Fpr det fjerde, han skriver også at det er nøyaktig 7000 år siden Noah dro ut med arken sin. Men igjen, hvordan vet han dette med sikkerhet? det KAN jo være 7001 år siden? eller 6999 år siden? Og hvor står det at dommedag er nøyaktig 7000 år siden Noah bygde arken sin? Om Gud er så smart burde han jo skjønne nå at det hjalp ikke å utrydde alt på jorden for å få bort syndere. De kommer bare sterkere tilbake!!
  • For det femte, Denne mannen sa også at jorden ville gå under i 1994, og vi er her enda. Unnskyldningen er at regnestykket da var feil! Men da har vi en tillits issue her! For hvordan kan vi vite han har rett denne gangen når han tok feil sist?
  • Og for det sjette, Om dommedag er i dag, hva skjer da med dommedagen som er spådd i 2012? Just saying…

Så da er det bare å vente i spenning på jordskjelvet som tydeligvis får det i Japan til å ligne på en koselig kiling. Ha en god dommedag alle sammen!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s