Skrekk og gru!

I bloggende stund sitter jeg å vekser mellom å blogge og å nistirre på skjermen til baby callen. Sambo holder på å legge Leo, og denne gangen er det ikke vanlig legging! I natt er det første natten til Leo på eget rom! GRØSS!!!

Sønnen vår er en drøm å legge (som regel) og har fast leggetid kl.20.30. Leggerutinene våre  nå er å gi grøt kl.19, så er det på med pyjamas. Vi går inn på soverommet kl.20 for å synge nattasanger og amme, da får lillegull roet ned pulsen på et behagelig nivå. Litt før halv 9 legger jeg han i vuggen, og da sovner han av seg selv i løpet av noen sekunder med kaninen sin i armkroken. Nå blir det en helt ny rutine, og jeg lurer på hvordan dette skal gå! 

Jeg har skikkelig edderkoppfobi. Den er så ille at bare det å skrivet ordet edderkopp gjør meg utilpass! Jeg kan ikke se de i noen form på tv, hverken i film, dokumentar eller tegnefilm. Samme angsten har jeg for krybbedød! Angst er ikke noe man blir kvitt over natten, og det er fryktelig vondt å ha det sånn. Det er ille nok å ikke kunne sitte hele natten og overvåke han (hadde blitt forvandlet til en zombie om jeg hadde gjort det!!) men å ha ham på eget rom med 2 rom imellom, det blir litt heavy for meg! Så nå ser rommet hans ut som rommet til 2 nerder burde se ut, med kamera-babycall og pustesensor i sengen.

Pustesensoren går av med en kraftig alarm om babyen ikke puster på 20 sekunder, puster over 90 i minuttet eller under 10 i minuttet. Kameraet er infrarødt, og viser oss Leo der han ligger så søtt i sengen sin. Om alarmen går av vil det høres gost på babycallen som står plassert ved sengen min, og vi kan reagere kjapt! Om det går av falsk alarm skremmer vi vettet av ungen, og da vil han vel aldri sove på eget rom igjen, men jeg syns liksom det er verdt det likevel for at vi skal være tryggere.

Nå sover han i alle fall søtt i sin nye sprinkelseng, og vi får krysse fingrene for at alarmen ikke går av og at vi får sove godt uten å måtte ligge på hvert vårt rom!

Men det skjærer litt i mammahjertet å legge han på eget rom… 😦

————————————————————————————————–

OPPDATERING!!

Natten gikk kjempefint, og han våknet kun to ganger for å spise. Han hadde garantert greid å ligge der hele natten om det ikke hadde vært for at jeg sovnet i gjestesengen etter siste amming i halv 5-tiden! hehe… Jeg er så stolt av gutten vår som greide dette så fint!!! 😀 Ikke alle babyer som godtar eget rom første natten!

Pustesensoren gikk som en drøm, og gikk kun av èn gang fordi jeg glemte å slå den av da jeg skulle mate minitiger 🙂 Og jeg kunne endelig ligge i armkroken til sambo igjen!!! Good stuff! 🙂

SUKSESS!!!!!

14 tanker på “Skrekk og gru!

 1. Ohoi, hva heter disse smarte duppedittene? Tenker det er noe jeg selv vil gå til innkjøp av nå som vi venter smått.

  Krybbedød er virkelig skummelt, spesielt m.t.p at første »bivirkning» nemlig er døden og da er det jo for sent.

  • Babycallen heter Luvion og den vi har kan kjøpes her og Pustesensoren heter babysence II og kan kjøpes her

   Jeg er myyye roligere med disse dupedittene i hus! Babycallen er GULL, og veldig bra! 😀 Anbefales på det sterkeste!! Pustesensoren er so far so good, så vi får se hvordan det går 🙂

 2. Så godt å høre 😀 Pustesensor virker jo egentlig veldig smart, du må fortelle hvordan det går 😀

 3. Så spennende! Store, flinke Leo. De rutinene hørtes fine ut. Her er veslesnupp snart 6 dager, og rutiner er ikke-eksisterende. Men er godt det også da. Elsker å leve etter henne ❤

  • hehe.. Vi sov på skift i lenestolen med Leo de første to-tre ukene da han nektet å ligge i sengen sin! Deilig med rutiner ja, men var jo kos å sove med han på brystet også. Rutinene funker som en drøm fordi vi har lagt dem opp etter hva han vil. Da går det så mye bedre 😉 Nyt å ikke ha rutiner! Vi fikk rutiner da Leo begynte å sovne til samme tid hver kveld. Da var det bare for oss å legge opp løpet etter det klokkeslettet 🙂

 4. Psst, begge linkene går til pustesensoren 😉
  Vi jakter også på en god kamera-babycall nemlig…

  • Takk for at du sa fra! Var litt uoppmerksom i går da jeg blogget, så forundrer meg ikke at det ble feil… Retter opp med det samme!
   Og babycallen er kjempebra! Litt dyr, men verdt hver krone! Har hatt flere episoder der han ikke har laget lyd men jeg har sett bort på skjermen, og han har ligget og kavet og hatt pusteproblemer under teppet han dro over hodet! Da er det godt med skjerm man kan følge med på!!!

 5. Så godt å se at alt gikk bra 🙂 Litt trist at gutten har blitt så stor at han sover på eget rom? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s