Hos legen

Advarsel: Detaljert innlegg, så svake sjeler bør ikke lese videre! 😉

I går var det min tur til å dra til legen på 6-ukers kontroll, og jeg må si jeg var ganske så spent på resultatet! Kommer jeg meg bra etter fødselen? Er jeg ødelagt nedentil? Hva sier legen om prevansjon? Vil prøvene være bra? Mange spørsmål, og jeg grudde meg til svarene…

Jeg kom til legekontoret, og siden sambo var på andre siden av byen i et ærend måtte Leo bli med meg inn. Han sjarmerte sykepleierne, og jeg fikk tatt de prøvene jeg skulle. Rett før jeg ble ropt inn kom sambo, og han ble med inn sammen med Leo. Det første legen sier når han kommer inn døra er «Neimen se der! Det var litt av en marsipan-baby!» og så smiler han stort og hilser på Leo. Jeg lurte litt på hva han mente med marsipanbaby, men tolket det som at han syns Leo er søt 😉

Vi pratet litt om fødselen og tiden etterpå, og så sjekket han meg nedentil om stingene hadde grodd fint, om livmoren hadde trukket seg bra sammen, og om skjede/bekkenmusklene fungerte som de skulle. Alt er i tipp topp stand, og han syns jeg hadde imponerende muskler til å ha født for 6 uker siden! 😀 Nå må jeg innrømme at jeg burde jo ha gjort knipeøvelser, men jeg har vært litt lat på det området, så at de er i tipp topp stand er jo helt utrolig! Da blir de bare enda bedre når jeg kommer på å gjøre knipeøvelser 😉 Livmoren har trukket seg fint sammen, og stingene har grodd fint uten å etterlate arr. Det er et lite sår som ikke har grodd enda, men det gror etterhvert. Han anbefalte å sitte i grønnsåpevann to ganger daglig for å unngå infeksjoner. Så da er det bare å finne vaskemiddelet i skapet! 😉

Så snakket vi litt om prevansjon, og vi kom frem til at spiral høres best ut. Han skal ringe gynekolog å sjekke hva osm er best for meg med tanke på endometriosen (hormonspiral eller vanlig) og så tar vi det som er mest gunstig. Spiral varer i 5 år, så da slipper jeg å tenke mer på prevansjon en stund! Skal ikke ha flere barn, så skal gjøre alt som står i min makt for å unngå det! 🙂

Alt i alt var det et veldig bra besøk hos legen 🙂

2 tanker på “Hos legen

  1. Jeg ble også klipt, og alt er i orden nå, ikke helt som det var før, men bortimot, men bruk medesinsk grønnsåpe, ikke det du finner i skapet, bare sånn i tilfelle du tenkte på å ta det du vasker gulvet med 😉 det fåes kjøpt på apoteket 🙂

    • Så langt har jeg sittet i den jeg vasker gulvet med, og det har funket fint. Men burde ta meg en tur på apoteket for sikkerhetsskyld! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s