Ny ultralyd, ny termin

Svangerskap innebærer mange bekymringer. Jeg som egentlig var dømt som steril blir da også mer obs på ting som kan gå galt. Mister jeg Tigergutt er det jo ikke sikkert jeg kan få flere barn!! Siden tirsdag har Tigergutt vært skremmende stille, og det har bekymret det stakkars morshjertet mitt. Så etter hagefest i går kveld dro vi til legevakten i Moss. Jeg hadde kraftige kynnere som både var vonde og var veldig plagsomme. De ville ikke gå bort! I tillegg var det ikke mye liv å spore fra lillemann, så etter å ha avtalt med Bærum sykehus at vi skulle dit tok vi en stopp på legevakten i Moss først for å sjekke at den lange bilturen ikke var en risiko for mor og barn.

Etter å ha ventet litt der fikk vi komme inn til legen, og etter en kjapp sjekk mener han at vi bør på sykehuset, og han er bekymret for prematur fødsel. Jeg ble ikke roligere av det!! Urinprøve og blodtrykk var helt fin, mne kynnerne bekymret legen og oss. Samboeren kjørte deretter til Oslo for å hente papirene mine, og rett til sykehuset bar det!

Vi ble godt mottatt på Bærum, og en jordmor la meg på en benk med to hjertelydinstrument festet til magen. Hjertelyden til den lille var veldig bra, og mens jeg lå på benken ville han tydeligvis vise seg frem og begynte å sparke masse. Jeg kunne ikke blitt mer lettet!! Spark har aldri vært så deilig!! Jeg lå der sikkert en halvtime eller tre kvarter og hørte på den lille som herjet rundt mens hjertet slo sterkt og fint!

Vi ble sendt på gangen, og skulle vente på legen. Vi satt lenge og lengre enn lenge, og til slutt fikk vi komme inn til en hyggelig mannlig lege. Han spurte litt spørsmål, og så la jeg meg på benken for ultralyd. Vi ser den lille på skjermen, og hjertet mitt banker hardt. Hva om det er noe galt? Hva om han ikke får nok næring? Etter en liten stund forteller legen at alt ser helt perfekt ut, og at jeg er 28+2 dager på vei. Ikke 27+3.. Hmmm… Forrige gabng jeg var på ultralyd hoppet jeg også frem en uke… Hva skjer? Men 28 uker stemmer mer med det jeg har regnet ut selv, så jeg er fornøyd! Enda en uke kortere å gå gravid!!

Så nå har vi sjekket livmorhalsen som er perfekt, vi har sjekket babyen som er perfekt, og alt annet er perfekt! Jeg er 28+2 uker på vei, og terminen er flyttet til 1.oktober istedenfor 7.oktober! 😀

Gjett om jeg er lettet!!!! 😀

2 tanker på “Ny ultralyd, ny termin

    • hehe.. ja jeg har liksom vært så tidlig ute med alt, og jeg har ikke fått noe til å stemme med det legen sa. På UL i uke 18 sa jo jordmor at hun ikke var helt sikker på hvor langt på vei jeg var, så nå stemmer det ut fra egne beregninger 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s