Shame on you!

Etter svangerskapskontrollen i dag har jeg vært å truffet noen veldig koselige damer, og på turen hjem fikk jeg nok en gang oppleve hvor egoistiske og uoppmerksomme nordmenn er.

Trikken er full, veldig full, og jeg kommer på trikken med stor mage. Det er tydelig at jeg er gravid, og at jeg har vondt for å stå på en ristende trikk. Vanlig forlkeskikk er å reise seg opp for de som trenger det mer enn deg, men dette har ikke nordmenn fått med seg. Det ender opp med at jeg må stå klemt inn mellom mange andre som dytter og presser på den stakkars magen min, og når Tigergutt sparker i protest mot presset får han en dytt tilbake fordi den han sparket til trodde JEG dyttet til han. Jeg gir klar beskjed til mannen at han kan drite i å sette albuen i magen min, da jeg ikke kan for at babyen inni der ikke liker han og vil sparke han. Jeg får et frekt svar at om jeg jeg ikke tåler en dytt burde jeg vurdere å gå istedenfor å ta trikken. MAKAN!!!

Jeg skjønner du vil sitte på trikken. Jeg skjønner også at først til mølla-regelen er inprentet hos alle nordmenn. Jeg skjønner det å være gravid ikke er en sykdom, men alle burde skjønne at når man har en stor baby-mage er det et handicap. Jeg syns du burde reise deg opp for meg. Ikke så mye for min del, men for babyen. Det er ikke bra for en gravid å stå i en trikk som bremser og gasser i hytt og pine. Jeg blir kastet inn i andre passasjerer, og de blir kastet inn i meg. Det er rett og slett ikke trygt for babyen! Og tenk om jeg mister balansen og faller!? Dette kan skade både babyen og meg stygt! Jeg syns derfor det er ufint å ikke reise deg opp og tilby meg setet ditt.

Dette gjelder ikke bare for gravide, må du skjønne! Eldre som er svake til beins, handicapete, og ikke minst småbarn, burde du reise deg for. Det er tross alt ikke trygt for oss å stå i en full trikk, buss eller t-bane! Det at du er ego kan ende opp med å skade uskyldige mennesker! Og om du ikke vil reise deg for noen, så tenk på dette når DU må stå: Ikek snik deg til å ta et ledig sete rett foran noen som trenger setet mer enn deg! Når noen reiser seg og går av trikken burde det være en selvfølge at de som er svakere til beins enn deg eller har mer å risikere (som en baby) får setet som blir ledig. Men som den egoisten du er går det jo ikke an å reise seg for andre, eller gi fra seg et sete til noen som trenger det. Det ligger ikke i nordmenns natur!

Jeg reiser meg glatt for de so mtrenger det. Kommer det en dame på trikken som er lengre på vei enn meg i svangerskapet får hun setet mitt, rett og slett fordi magen er så stor at det er større sjanse for henne å falle. Kommer det eldre på trikken jeg ser ikke kan stå så bra, får de setet mitt. Og jeg er snart høygravid!! Burde ikke da du som er ung og sprek reise deg for oss istedenfor at vi må være solidariske med hverandre?? Jeg blir flau på dine vegne som ikke lærte deg bedre folkeskikk hjemme!

6 tanker på “Shame on you!

  1. Fullstendig enig! Men sliter selv med «skjult sykdom» som gir smerter av å stå, og er glad jeg bor på landet hvor man ofte er eneste passasjer på bussen for å si det slik.. Kollektivtrafikk i oslo eller en annen stor by med ødelagte hofter hadde jeg ikke klart rett og slett.

    (Neste gang ber du om navn og personalia, si du er sykemeldt politi og at dette går under legemsbeskadigelse!! 😉 )

    • Uff det høres ikke behagelig ut 😦 Men bra du slipper problemet med å stå da! 😀

      Neste gang tror jeg nesten jeg tyr til vold… Merker jeg er LITT hissig når det kommer til at folk kjører armer og albuer i magen min.. hehe.. Morsinstinkt kanskje? 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s