Forskjell på bevegelse?

Som førstegangsmor leser jeg naturlig nok en del om svangerskap og fødsel, og så langt er det ikke noe som freaker meg fullstendig ut. Men det er ganske mye som fascinerer meg, for eksempel barnets utvikling uke for uke. Nå er jeg bare to dager unna 25 uker, og det er spennende å lese om hva som foregår inni magen min i dette øyeblikk! Men så er det en del som forvirrer meg…

For hvordan greier kvinner å kjenne forskjell på bevegelsene til den lille? Hvordan kjennes en fot ut kontra en hånd? Og hvordan kan man kjenne forskjell på hode og rumpe? Og hvordan i alle dager greier kvinner å kjenne hvordan babyen ligger bare ved å trykke litt på magen? Noen som kan fortelle meg dette??

Tigergutt beveger seg jo veldig mye, og det er ikke få ganger overflaten på magen min danser som gelè fordi den lille har det moro og turner. Men hva som er hva av det som dulter og sparker aner jeg ikke. Om det er en hånd, en for, en albue, et hode eller noe annet aner jeg ikke, og det hadde jo vært moro å kunne kjent forskjell!

*Frustrert*

2 tanker på “Forskjell på bevegelse?

  1. Når babyen blir så stor vet man ofte hvordan den ligger etter feks. ultralyd eller hva jordmor har sagt. Dessuten blir spark hardere enn slag fra hendene. Og man kan kjenne hvor rumpa/hodet er, ettersom det er harde, «glatte» steder på babyen
    Noen surrer litt med hva som er hodet og rumpa, siden det ofte er umulig å kjenne hva som er hva, men etterhvert vet man jo hvordan babyen ligger.

    Du vil sikkert også merke jo lenger ut du kommer at det sparkes mer på bestemte plasser, og da er det ikke så vanskelig å tenke seg hvordan den lille ligger, og hva som sparker hvor. 🙂

    • Takk for svar! 😀

      Han sparker allerede på veldig bestemte plasser, men jeg greier aldri å finne ut av hva som sparker 😛 hehe.. kan være en fot, eller det kan være en arm, eller det kan være rumpa som dulter borti 😛 Jeg har i tillegg skjev livmor, som gjør at den er høyere opp på høyre side, og det gjør det ekstra vanskelig å kjenne hvordan babyen ligger… Men jeg finner vel ut av det etterhvert 😉 Fikk i alle fall oppklart litt ut fra svaret ditt 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s