Hvorfor MÅ vi ha nynorsk på skolen??

Jeg har alltid vært bokmålselev. Da jeg begynte på barneskolen var det så stor klasse at den ble delt i to, og vi fikk velge bokmål eller nynorsk. Jeg kastet meg over bokmålen og holdt meg der! Men tror dere jeg slapp unna? Neida.. man skal visst ha så og så mye nynorsk for å bestå. Men HVORFOR????

Jeg har ikke brukt nynorsk noen gang i hele mitt liv utenfor skolen. Ingen forstår det uansett hvor mye vi har det, og bare fåtallet bryr seg om det. Jeg forstår at det er Norsk språkarv, men faen heller, det er samisk også, og vi lærer IKKE det på barneskolen!! Vi får det ikke som valgfag engang! Det hadde vært mye nyttigere å lære DET! Men neida. Nynorsk skal vi lære. Språket de fleste hater og ikke har behov for å lære. Jeg vurderer å ta opp studiene å ta generell studiekompetanse, men matte og nynorsk hindrer meg i å kaste meg over det med entusiasme. Jeg lar ikke det hindre meg om jeg først vil det, men så var det de småsteinene i veien som gjør om man velger å sykle der eller ikke.

Når jeg hadde 5 i alle fag utenom matte sist er det jo bare å hoppe i det, men jeg irriterer meg over denne nynorsken. Hva trenger vi den egentlig til? Når i helvete skal den brukes??

2 tanker på “Hvorfor MÅ vi ha nynorsk på skolen??

  1. Pappa måtte ha nynorsk for å bli maskinist på sine yngre dager…og det til tross for at han er svensk/dansk! Det ble kanselert en gang fordi en av de beste elevene hadde toppkarakter i alle fag men strøk i nynorsk. Han klagde til en eller annen instans og argumenterte for at det er ytterst få som faktisk snakker norsk og nynorsk på utenlandske skip. Og dessuten trengte ikke de utenlandske maskinistene nynorsk på de samme båtene som han skulle jobbe på, så hvorfor måtte han diskrimineres der? Etter det, så ble nynorsk heldigvis avskaffet på maskinist utdannelsen i Norge.

    Jeg syntes i det hele tatt det er teit at Norge har to skriftspråk i Norge. Det hindrer at vi feks får programmer med norsk, fordi språkrådet mener man skal likestille språkene. Dvs enten begge språkene eller ingen av språkene! Så alle programvarer som vi feks trenger på pc’er, har aldri med norsk/nynorsk, men heller engelsk, svensk, dansk, tysk, spansk osv osv . For hvorfor skal utenlandske programmer gidde å innstallere nynorsk i tillegg til bokmål når det er få som faktisk bruker nynorsk i Norge selv?

    Så mye gjør at vi heller velger engelsk enn vårt eget språk hva angår å bruke pc-programmer takket være likestillingen av språkene nynorsk og bokmål.

    For min del, så burde du derfor sluppet nynorsk på studiekompetansen din. Men du må dessverre nok være skikkelig retard for å slippe unna nynorsk. For til og med jeg slapp ikke unna nynorsk gjennom hele oppveksten og videregående til tross for at jeg hadde språkvansker fordi jeg har utenlandske foreldre. Vi søkte på bakgrunn av at jeg hadde språkvansker, men fikk avslag . Men eksen min slapp unna pga litt sånne retard diagnoser som han hadde, men han er helt norsk så han burde jo hvertfall ha hatt det! Så derfor vet jeg at man må være retard for å slippe unna nynorsk i Norsk skolesystem.

    • Jeg syns nynorsk er tåpelig, og bortkastet læretid på skolen. Hvorfor ikke bytte ut nynorsken med et annet språk som samisk eller italiensk eller noe?? Mye morosmmere, og man får garantert bedre bruk for det! Ut med nynorsk!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s