Trenger vi egentlig filmkritikere??

Jeg har akkurat lest kinomagasinet, og det er med tungt hjerte jeg ser at min smak i film tydeligvis suger balle, selv om smaken min varierer noe helt enormt. Jeg kan se alt fra flåsete komedier og koselige tegnefilmer/animasjoner til tunge dokumentarer og hard action. Men av en eller annen grunn får de fleste filmene jeg liker enten terningkast to eller tre. Hvem er disse menneskene som mener de kan si om en film er verdt å se eller ikke?

Jeg lurer på hvor mye penger kinoene taper på disse filmkritikerne! Det kan ikke være lite! Jeg ser ganske mange av filmene som kommer på kino, og siste månedene har jeg sett 9 av 10. Ja, jeg elsker å gå på kino enten alene eller med venner/kjæreste. Jeg om min kjære går på kino istedenfor å sitte hjemme. Siste fimen jeg så var i går, og heter «it’s complicated» . Jeg om min kjære kjedet oss, og hadde ikke noe å finne på. Vi har allerede sett Sherlock Holmes og Avatar (elsket begge filmene!!!) så da var det liksom ikke noe annet som fristet. Jeg elsker Meryl Streep, og syns hun og Johnny Depp er de to man kan sette i hvilken som helst rolle, og de utfører med glans. Når da hun er med i en flåsete romantisk komedie må man jo bare se den!

Men så kommer de teite filmkritikerne og sier at dette er bare tull, tynn historie, ikke bruk penger på dette men se den heller hjemme på dvd. WHAT?! Ja å så???? Hvem i all verden venter seg en dramatisk, tung historie med så mye handling at man blir helt bløt i hjernen? Velger man en flåsete komedie forventer de fleste seg en tynn, enkel historie, men mye latter og moro. Hvorfor skal da enkelte mennesker som har en tulle-jobb sitte å si at man ikke burde bruke penger på å se den på kino? Særlig når det er i et kinomagasin?! Hvem tror de at de er?? Jeg syntes filmen var råbra, og det syntes min kjære også! Vi lo og koste oss, og mente dette var akkurat det vi trengte da. Det var god stemning i den fulle salen, og kommentarer etterpå ga klar beskjed om at de fleste likte filmen.

De som da er så dust å følge med på hva kritikerne sier og går ikke på filmen grunnet dårlig terningkast går da glipp av en henrivende film! Avatar var bra på sin måte, med sine fantastiske animasjoner og romantiske fortelling og meningsløs skyting, men historien der også var tynn! Det som ga bra terningkast der var kun animasjonen som er det beste i sitt slag. Sherloch Holmes fikk ikke bra terningkast heller, til tross for at jeg (og mange andre) mente dette var en av de beste filmene som er tatt ut fra bøker jeg har sett på lenge.  Så hva skal vi EGENTLIG med filmkritikere? Det eneste de gjør er jo å ødelegge gleden for folk! om jeg spør venner om de vil vil være med på en film som fikk dårlig terningkast sier mange «ja men den fikk jo så dårlig terningkast! Vi finner en annen…» WTF?? Ja og hva så? Skal noen vi ikke kjenner som ikke har et bedre liv enn at de skal dømme hva vi andre skal like å se på kino få bestemme om vi skal se en film eller ikke? Jeg skjønner det med ytringsfrihet, men at de skal få betalt for det er LATTERLIG!!!

Så jeg bare sier det: FÅ VEKK FILMKRITIKERE! (Dette gjelder de som kaster terning om musikk også..)

Jeg lar meg i allefall ikke påvirke utover å bli provosert! Jeg ser det jeg VIL se, og ser ikke på et tåpelig terningkast som en og annen idiot med en dårlig dag har bestemt seg for. Om de ikke liker filmen kan de like godt la være å se den! Det er det JEG gjør!

*Puh!*  Godt å få det ut av systemet. Ha en fortreffelig natt videre alle sammen! 😀

4 tanker på “Trenger vi egentlig filmkritikere??

 1. Helt enig!!
  Den eneste kritikeren som gjelder er nemlig deg selv og DIN oppfattelse av historien som er filmatisert, og d er nettopp d som er så spennende. 10 foskjellige mennesker ser samme film og ender ofte med 10 forskjellige oppfattelser.

  Som f.eks med Avatar. Der visste jeg en god del om bakgrunnen til filmen og hvilken realistiske historie den egentlieg gjenforteller. Jeg gråt og levde meg altfor langt inn i den sanne historien, mens andre bare lot seg fasinere av fantastisk animasjon og effekter…

  Uansett… Hvor kjedelig ville d ikke bli dersom man ikke kunne gå å se forskjellige filmer med forskjellige mennesker for så å kunne diskutere våre forskjellige oppfatninger etterpå???

  Se film og opplev på DIN måte 😉

  • Ja der ser du, det er ikke bare jeg som mener betalte filmkritikere er tull.. Jeg så Avatar som en eventyrfilm, og mente den var fantastisk som det. Andre har lov å ha andre meninger! Halve gleden med å gå på kino er nettopp det å kunne prate om det etterpå, og da er det så kjipt at noen kanskje har prentet inn en oppfattelse på forhånd hps noen, slik at det er vanskelig for dem å få frem SIN mening. Jeg skal uansett fortsette å gå på kino og kose meg uavhengig av filmkritikerne, og håper du blir med 😀

 2. Med glede 😀
  Alltid interresante diskusjoner etter en god film, for i bunn og grunn er vel de fleste filmer gode på sin måte 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s