Gutter vs Jenter!

Jeg må ha en spesielt utviklet hjerne, siden jeg forstår både menn og kvinner, og til tider helst kun menn! Jeg kan derfor sette meg inn i situasjoner fra begges sider, og det hjelper meg masse i forholdet mitt når jeg og samboeren har en diskusjon eller uenighet. Da tar vi tak i det FØR det blir krangel, og vi kiss and make up med det samme. Vi går heller aldri til sengs sinte på hverandre! MEN, og dette er et stoooort men, de fleste jenter og gutter forstår hverandre ikke i det hele tatt! Hvorfor? Her er svaret!

Kvinner har mindre hjerne enn menn. Jeg er sikker på at alle jenter protesterer høylytt nå, og alle menn ler seg ihjel. Slutt med det! Det at jenter har mindre hjerne gjør oss ikke mindre smart! Vi er faktisk smartere enn menn på mange områder, og bare det og kunne gjøre flere ting på èn gang beviser hvordan hjernen vår fungerer. Nervetrådene har kortere vei fra A til B, derfor arbeider hjernen kjappere, og vi ender opp med multitasking! Fantastisk! Det gjør oss også mer følelsesmessig, og det gjenspeiles i våre handlinger. Jenter handler for det meste ut fra følelser, og tenker ikke ofte gjennom ting veldig nøye først! (Det finnes jo de som gjør det, but u got the picture)

Menn drimot,  har større hjerner enn kvinner, og dette gjør menn mer rasjonelle i mange tilfeller. Dette er grunnen til at de passer best i tjenesteyrker som brannmenn, politi, dørvakter, militære osv… De tenker nøye gjennom ting før de sier noe, eller utfører en handling. Dette gjør dem også roligere i krisesituasjoner siden de greier og forholde seg rasjonell på en måte veldig få kvinner greier. (De kvinnene som ER i disse yrkene er selvfølgelig unntaket, selv om ikke alle de passer inn selv om de jobber med det) Men vi er ikke ferdig enda! Det at menn har større hjerner gjør dem også bedre i ting som matte og fysikk. (forklarer vel hvorfor jeg SUGER i matte) 😛

Så har vi den berømte evnen til å tyde kroppspråk. Her ruler jenter på topp, mens gutter sliter nede på bånn. Det er gjort studier på dette, og jenter er MYE flinkere til å tyde kroppsråk enn menn noen gang kommer til å bli. Dette skaper også mange krangler i diverse hjem, siden kvinner sier ja når de mener nei osv.. Grunnen til at de gjør dette er at de mener mannen skal greie å lese på kroppspråket deres hva de egentlig mener! Ikke rart det blir krøll. Menn tar nemlig det de hører som eneste svar, og sier jenter ja tar de det for gitt at det er dette de mener. Her kommer det rasjonelle og logikken til menn inn i bildet, og de tenker ikke på at kvinner kanskje mener noe annet.

Alt dette ovenfor er helt klart bevis på at det kan ikke sitte hverken kun menn eller kvinner på stortinget. Man trenger 50/50 for å holde balansen gående. Hadde det vært bare menn hadde ingenting blitt gjort siden alle må tenke så jævlig lenge på ting før de tar en avgjørelse! Hadde det bare vært kvinner der hadde de kjørt hele landet i grøfta på en dag, da de bare handler ut fra følelser. Så at kvinner og menn trenger hverandre er ingen hemmelighet, men det som er problemet er at vi fortsatt ikke har funnet den forståelsen for hverandre som gjør at man kan fungere sammen uten misforståelser. (bortsett fra sex da, men er jo ikke fritt for misforståelser der heller til tider)

Det jeg og samboeren gjør for å ikke krangle er at vi sier det vi virkelig mener. Jeg godtar at han ikke forstår om jeg sier noe og mener noe annet, og han forstår jeg handler mye ut fra følelser, så da blir det en bra balanse. Om jeg sier noe han ikke forsår spør han heller «hva mener du nå?» enn å bare gi faen. Om jeg reagerer på noe han sier og han ikke forstår reaksjonen min sier han «nå skjønner jeg ikke hvorfor du reagerer slik» så kan roe meg ned og forklare HVORFOR jeg reagerte, og så er misforståelsen oppklart. Så dere ser, det er mulig og forstå hverandre om man bruker kommunikasjon. 😉

2 tanker på “Gutter vs Jenter!

  1. Haha… konge-artikkel.

    Det er en dame ved navn Monique Marvez som har noen fantastiske forklaringer på forskjellen mellom menn og kvinner. På youtube finnes ett bra klipp:

    …men det er bare småtterier i forhold til albumet hennes, «The Reality Chick» (finner på iTunes og anbefales på det aller varmeste nå i kulden).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s