Underkjevelås….

Det å ha tannregulering i seg selv er egentlig ikke så ille. Det er ømt de gangene tannlegen strammer, og man merker jo gnagsårene godt, men alt i alt er det ikke så ille. Helt til nå….

Jeg har nemlig 10 mm overbitt, og dette kan ikke endres over natten. Mine tre alternativer er:

-To klosser bak fortennene som gjør at jeg ikke kan snakke skikkelig, spise vanlig mat og får en veldig sår tunge.
– Underkjevelås som skrus fast i tannreguleringen og som lager store gnagsår på tannkjøttet og innsiden av kinnet, som gjør at jeg ikke kan spise skikkelig mat, og som klemmer innsiden av leppa mi konstant.
– Operasjon som flytter bittet mitt frem. Jeg tåler ikke lenger narkose skikkelig, så operasjonen kan ende med at jeg ikke våkner.

Etter å ha prøvd og forkastet klossene gikk vi derfor videre til dør nr. 2, underkjevelås. Og hvis du lurer; jeg syns FRYKTELIG syns på meg selv!!! Det er som å ha puttet masse bomull i kinnene, som gnager og kliper og klemmer. Jeg hater dette hardt, og skulle ønske jeg bare kunne drite i hele overbittet. Når man tygger med undertenner og gane er det visst ikke en bra situasjon, så det må visst fikses på. Jeg prøver å tenke at dette er selvvalgt, men det er IKKE lett!! Så nå går det mest i flytende føde, og heldigvis har jeg gått mye ned i vekt siste året så jeg kan trøstedrikke sjokolademelk!

Dette faenskapet her skal jeg gå med i 6 mnd, og det kommer til å bli laaange måneder!!! Jeg får bare tenke at når jeg er ferdig med dette kommer jeg til å ha de peneste tennene i landet! hehe.. 😉

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s