«Ikke bli en forum mamma!!»

De fleste gravide jeg kjenner har sagt rett ut at de absolutt ikke skal bli en sånn hysterisk forum mamma. Jeg hørte selv fra andre som har fått barn at jeg ikke måtte finne på å lese på gravidforum, for alle der er helt hysterisk for ALT! Men da jeg ble gravid hadde jeg ingen å gå til for å spørre om råd. Mamma gikk gravid sist for 17 år siden, og ting har forandret seg en del på disse årene. Jeg hadde mange bekjente som gikk gavid samtidlig, men det var ikke naturlig å ringe dem å spørre om de opplevde det samme som meg. Jeg leste innpå mange forum, og jeg må innrømme at jeg fant mye unødvendig hysteri der. Men så klikket jeg meg inn på et siste forsøk på å finne et forum, og lagde meg en profil der. Det viste seg å være det beste jeg har gjort! Av hensyn til jentene i termingruppa mi vil jeg ikke dele forumsnavn, men lurer noen på hva det er så kan dere jo sende meg en mail på tigerwoman86@gmail.com 🙂

Jeg meldte meg inn i en gruppe som hadde termin samme måned som meg, altså de var like langt på vei som meg. Siden det var lukket forum for medlemmer (og siden alle var anonyme) kunne man spørre de andre om alt mulig uten å bli satt i en flau situasjon. Jeg hadde virkelig ikke greid meg gjennom svangerskapet uten jentene i terminklubben min! De er helt fantastisk, og det ble ikke delt bare ting om svangerskap og fødsel, men enkle ting som middagstips, hva som skjer i livene våre, og hva vi tenker å føler om ting. De ble som gode venninner jeg følte jeg har kjent bestandig!

Jeg har blitt en typisk forumsmamma, og klubben består. Etter fødsel deler vi tips og råd om babyene våre, gleder og sorger i hverdagen og om utviklingen om våre små. Vi er ikke lenger anonyme for hverandre, og jeg har møtt flere ansikt til ansikt. Noen har blitt gode venninner jeg har blitt veldig glad i! Jeg hadde ikke overlevd svangerskap, fødsel og baby uten dere!!!!

Så når du blir gravid, ikke kast forum under bussen. Finner du et forum som passer for deg kan du få god hjelp og støtte der, og du kan lese gode artikler og råd fra eksperter. Du kan blir kjent med kvinner i samme situasjon som deg, og dette gjelder både barnløse, prøvere, gravide og småbarnsfamilier. Meld deg på!!! Som sagt er det flere forum der folk er veldig hysteriske, men der jeg var er det ikke så mye av sånt. Vi vekslet jo på å være litt hysterisk i ny og ne, men det er du uansett om du er på forum eller ikke! En eller annen gang i svangerskapet vil du frike ut for ett eller annet, og da er det godt å spørre likestilte om de opplever det samme, og om det du opplever er normalt uten at du må til legevakt/fastlege.

Det å være en forumsmamma er ikke negativt, men en måte å overleve på. Og vil du ikke være på forum er det helt greit. Men ikke døm dem som velger å melde seg inn!! Alle har forskjellige behov i svangerskapet og i tiden etter, så ikke skap noe negativt om forum før du vet hva du prater om 😉

Sender en stooooor takk og en diiiger klem til alle mine kjære støttespillere i min fantastiske termingruppe! Dere ruler!!! 😀

7 tanker på “«Ikke bli en forum mamma!!»

  1. LIKER! 🙂 Alle trenger støtte, og for dei som ikkje føler at dei har folk rundt seg fysisk som dei kan spørre og lufte ting med te ei kver tid, så må jo barselgruppe være heilt supert! 🙂

    • Jepp! Men i motsetning til barnselgruppe møtes man på forum mens man fortsatt er gravid. Barselgruppe får man utdelt etter fødsel, og da er det jo litt sent 😉 (flisespikkeri, men jeg måtte si det så kommende mødre vet forskjellen 😉 )

      Jeg hadde aldri greid meg uten jentene på forumet, og de er fortsatt en herlig gjeng å ha i ryggen 🙂 Og For å ha det sagt: jeg digger barselgruppen min også! Herlige damer 🙂

  2. Jeg var forumsmamma men nå som jeg har begynt å jobbe har jeg ikke tid til å sitte på nett så mye så det har dabbet av, men jeg har møtt flere av de herlige damene jeg var på forum med og vi har blitt gode venner og de av dem som bor her møter jeg ofte 🙂 så jeg syntes virkelig det er vært å være på forum og jeg anbefaler det til alle! 😉

    • Det er vel sånn med de fleste at når babyen kommer så er det den som tar oppmerksomheten! Jeg var nesten ikke på nett de første månedene etter Leo ble født, og minimalt frem til nå. Jeg følger heller ikke med på forum lenger, men nå som jeg har møtt mange av damene er det heller ikke nødvendig. Da er det facebook og telefon som gjelder 😉 Så bra å høre at du har fått god nytte av forum under svangerskapet!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s