Mugg på soverommet

Vi har vår-rengjøring i dag, og da blir ting vasket ekstra nøye. Da vi drar frem sengen åpenbarer marerittet seg, hele veggen bak sengen er dekt av mugg!!!

Leo har slitt med hoste flere måneder, og blir veldig tett om natten. Jeg har bekymret meg veldig over dette, selv om legen har ment alt er bra. Jeg og sambo har slitt veldig med hodepine i flere uker også, og nå skjønner vi hvorfor! Det er IKKE bra for helsa å ha så mye mugg rett bak hodet når vi sover!! Hosten til Leo sluttet da han kom på eget rom, og han er ikke lenger tett, så vi kommer til å sove noen netter på stua mens vi prøver å finne ut hva vi skal gjøre med dette. Veggen er jo av betong og mur, så det kan ikke komme fra veggen.

Vi tror jo vi vet hvordan det har skjedd, men dette er ikke sikkert. Det som er er at badet vårt er vegg i vegg med soverommet, med dør i mellom. Når vi da dusjer kommer det damp inn som setter seg på veggene, og når sengen vår står helt inntil den kalde, fuktige veggen danner det seg gro-muligheter til muggen. Pga. kulda har vi jo skalket alle ventiler slik at det ikke kommer luft inn, og vi er dårlige til å lufte. Dette er prisen å betale!!

Det er så EKKELT!!! Jeg grøsser ved tanken på hva som har skjedd rett ved hodet mitt mens jeg sover! GRØSS OG GRU!! Jeg er bare sjeleglad for at Leo har kommet seg inn på eget rom og at han har kommet seg unna dette!

—————————————————————————————————-

Oppdatering!

Svigers har vært her å inspisert muggen, og vi har snakket med styreleder i borettslaget. Begge parter mente det bare var å vaske av, så nå har svigers hjulpet sambo med å fjerne jævelskapet! De vasket med grønnsåpe, og så smurte de klorin på veggen og salmiakk på sengen, så nå ser det ut som det aldri har vært noe der! Vi camper på stua i natt for sikkerhetsskyld, men i morgen er vi nok tilbake i den fantastisk gode sengen vår igjen! Vi har lært av våre feil, og at vi

1. må lufte oftere
2. må ikke ha sengen helt inntil veggen

Så da er det bare å sette igang i morgen den dag og åpne alle skalkede luker! 😉

18 tanker på “Mugg på soverommet

 1. vi hadde inne enn sånn mugg mann når vi fikk mugg i den andre leiligheta å om d bare e sånn på overlata kan dere vaske me klorin eller salmenjakk. d tar livet av den. så må dere passe på å få litt luft mellom veggen og senga, samt huske å lufte romme litt av å til så slepp dokker at d kjem tilbake

 2. Huff så ekkelt! Det hadde vi i den første leiligheten vi hadde i trondheim! Det hjalp en hel del da vi fikk luft fukter så det hadde kanskje vært noe og invistere i?

 3. Det kan da ikke stemme at luftfukter hjelper mot mugg?
  Mugg vil jo helst ha fuktig luft.

  I tillegg så advarer de fleste faginstanser mot luftfukter fordi det kan gro mugg og sopp i den.

  Å lufte skikkelig etter en dusj tenker jeg hjelper best.

  • Jeg aner ikke. Tror nok kanskje det hjelper med en maskin som trekker til seg støv, så det skal vi skaffe oss. Vi har så fuktig luft her at jeg tror ikke vi trenger luftfukter. Men vi har blitt sinnsykt flinke til å lufte!!! Flere ganger daglig nå 😉

 4. du kan kjøpe luft avfukter d hjelper mot mugg, det har en kjempe godt en på clas olshon som koste 2000 kr 😉

   • heilt korrekt. luft avfukter trekker fuktighet ut av lufta akkurat som luft fukter tilfører fuktighet. om du vil kan eg finne navnet på den vi kjøpte den va drit bra.

 5. Hie hei!

  Vi hadde mugg i kjellerveggene og fant ut at det holdt seg borte hvis vi lot lyset stå på. For vi hadde visstnok en type mugg som alltid kom tilbake pga fuktigheten og kalde kliimaet i kjelleren, men med lys på, så døde den bort.

  Så noe mugg er faktisk også lysfølsomt…ellers ekkelt å tenke på at dere faktisk hadde det i veggene på soverommet ja…huff…godt det ikke ble Dr. House tilfelle av det. Phew.,..

  • Æsj… KJipt med mugg i kjelleren, men bra dere oppdaga det med lyset! Siden muggen var bak senga så kommer ikke lyset bak dit, så sikkert en av grunnene til at det dannet seg mugg. NO MORE! Nå skal senga stå MIDT i rommet! 😛

 6. Jeg skal finne ut hvilken type mugg vi hadde/har, for kan hende det er det samme. Har lurt på det i flere år nå, og har ikke fått noen konkrete svar på det med lysfølsomhet (dvs hvorfor det funker) og om det gjelder all type mugg i husvegger/betongvegger. Men hvem er det man spør om sånt? Er liksom ikke bare å google «veggmugg» og tro at man finner svaret så lett….hvilke fagpersoner har peil på mugg? :-/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s