Julegaver til store og små

Jeg hater å handle julegaver. Ikke av den grunn du kanskje tror (om du da tror at det er fordi jeg ikke liker å gi bort ting). Jeg er nemlig veldig glad i å gi folk gaver, men jeg er veldig i mot å gi folk gaver fordi jeg MÅ, og ikke fordi jeg har lyst. For det er ikke sikkert jeg har så veldig lyst å gi gave til alle jeg er glad i akkurat på 24.desember. Kanskje jeg heller kunne tenke meg å fordele det på hele året? Men det går jo ikke! Det er forventet at man skal gi bort julegaver i jula… Så da blakker jeg meg og nedprioriterer andre ting slik at jeg kan gi gaver til alle sammen på èn gang istedenfor å fordele det utover.. Unødvendig!!! Nå tenker du sikkert at ‘men hun liker sikkert å FÅ gaver i julen!’ og ja, det er jo selvfølgelig hyggelig å få gaver i julen. Men jeg hadde blitt like glad om jeg fikk en gave i juni! 😉

Anyway!! Nå er nesten alle julegavene kjøpt inn, og en veldig stolt meg kan konstatere at de gavene som mangler vet jeg for det meste hva jeg skal kjøpe. Så da er det bare å sette i gang! For en som ikke er så glad i å shoppe og som pleier å handle inn alt 23.desember er dette en stooor bragd! *klappe meg selv på skulderen*

Til dere som lurer på hva jeg ønsker meg: Friskt og opplagt barn, snill kjæreste og fred på jord. Jeg har allerede 2 av tre, så det vil si jeg er gaske fornøyd! Jeg ønsker meg ull-undertøy som jeg kan ha når jeg triller tur, for det er KALDT å trille tur i mange minus!! Så da er ønskelisten klar, og handlelisten likeså. I tillegg lgeder jeg meg masse til å se reaksjonen på familien når de pakker opp gavene fra meg og min kjære! 😀

God julehandel alle sammen! 😀

2 tanker på “Julegaver til store og små

  1. Er så enig så enig. Har noen kasser i kjellerboden med ting som er overrakt med ordene «god jul» eller «gratulerer med dagen». Ting jeg hverken har, eller vi få bruk for. Pliktgaver.

    Og det er den der plikten som er ødeleggende, for jeg er også glad i både å gi og få gaver – såfremt det er helt uventet… De beste gavene er ikke å få kjøpt noe sted og de samler ikke støv: Det er de hvor man gir litt av seg selv. 🙂

    Heldigvis har jeg ikke noe julegavestress på meg lengre. Alle rundt meg er voksne og som meg så har de allerede alt de trenger. Og avtalen er at vi voksne ikke gir gaver til hverandre (barna får frem til de er konfirmert – og kun fra de aller nærmeste). Etter at vi begynte med det, har julene mer blitt en avslappende og rolig seanse sammen med familie man ser alt for sjelden. 🙂

    • Det er bra dere har funnet deres måte å håndtere det på 🙂 Jeg har sagt til sambo at blomster og slike ting betyr ikke noe på bursdag, valentines day eller lignende fordi man forventer å få det. Gi meg heller blomster en dag jeg IKKE forventer det så vet jeg at det kommer fra hjertet og ikke fordi man MÅ!
      Jeg skulle ønske man slapp stresset med julegaver. Ikke er det kult å måtte bruke en hel lønning på gaver til hele familien på èn gang heller slik at man må nedprioritere viktige ting hele desember! Blir ikke julekos av slikt!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s